با سه ترفند جدید برای عکاسی بهتر با گوشی همراه آشنا شوید
گویی همین دیروز بود که داشتن گوشی موبایل دوربیندار یک افتخار محسوب میشد! ولی امروز دیگر این گونه نیست. حالا دیگر تقریبا همه ما گوشیهایی داریم با دوربینهای کاملا کارآمد. دوربین گوشی موبایل امروزه به ابزاری تبدیل شده که با تنظیمات و امکانات مختلفش اجازه میدهد به سادگی عکسها و ویدیوهایی فوقالعاده بگیریم. تنها چیزی که برای عکاسی موبایل نیاز خواهیم داشت، درک مناسبی از تنظیمات دوربین گوشی موبایل، آشنایی با اصول مهم عکاسی مانند ترکیببندی و نورپردازی، چند اپلیکیشن و شاید برخی لوازم جانبی مانند سهپایه است. اگر دوست دارید در زمینهی عکاسی موبایل پیشرفت کنید، پیشنهاد میکنیم با مطلب این هفتهی مدرسه عکاسی موبایل دیجیکالا مگ در مورد سه قابلیت مهم دوربین گوشی موبایل همراه باشید.
قابلیت HDR در دوربین گوشی موبایل
قابلیت HDR یکی از تنظیمات دوربین گوشی موبایل است که کمک میکند عکس در تمام نواحی از جمله سایههای عمیق و روشناییهای شدید، کیفیت و جزئیات بهتری داشته باشد. هر گاه قصد عکاسی از منظرهای را داشته باشید که در آن نواحی بسیار تیره و بسیار روشن کنار هم قرار گرفتهاند، دوربین گوشی موبایل ممکن است به طور عادی توان تولید عکسی را نداشته باشد که در آن تمام بخشهای صحنه قابل مشاهده باشند. اگر دوربین موبایل نوردهی را برای نواحی روشن تنظیم کند، نواحی تیره به سیاه مطلق تبدیل خواهند شد، و اگر نوردهی را برای نواحی سایه تنظیم کند، بخشهای روشن به سفید مطلق تبدیل میشوند. قابلیت HDR این مشکل را با ثبت کردن سه عکس متوالی با سه نوردهی مختلف و ترکیب کردن خودکار آنها با هم حل میکند. بدین ترتیب عکس در کل صحنه جزئیات بسیار بیشتری خواهد داشت.
قابلیت HDR را میتوانید برای انواع مختلفی از عکسها به کار ببرید. ولی این قابلیت به طور ویژه برای صحنههایی مناسب است که از پشت نوردهی شده باشند. به عکس بالا دقت کنید که چگونه با وجود قرار داشتن خورشید در پشت صخرهها، جزئیات آنها به خوبی ثبت شده است. در این مثال یکی از عکسهایی که ترکیب HDR را ساختهاند برای حفظ جزئیات صخرهها و دیگری برای حفظ جزئیات آسمان نوردهی شده بوده است.
فعال کردن قابلیت HDR در گوشیهای مختلف با هم تفاوت دارد. ولی احتمالا با اندکی جستجو در منوهای اپلیکیشن دوربین گوشی موبایل خودتان میتوانید آن را پیدا کنید.
ضبط ویدیوی تایم لپس با دوربین گوشی موبایل
دوربین اکثر گوشیهای امروزی امکان ضبط کردن ویدیوهای تایم لپس را هم دارند. این قابلیت برای مواقعی مفید است که امکان نشان دادن زیبایی یک سوژه با استفاده از عکس یا ویدیوهای کوتاه وجود ندارد. در اصل قابلیت تایم لپس دوربین گوشی موبایل مجوعهای از عکسهای منفرد را در فواصل زمانی مشخصی برای مدت زمانی مشخص ثبت میکند. سپس این عکسهای منفرد در قالب یک ویدیوی یکپارچه پشت سر هم قرار میگیرند که رویدادی طولانی را در مدت زمانی بسیار کوتاهتر نمایش میدهد. قطعا انجام این کار به صورت دستی بسیار دشوار خواهد بود.
همانند قابلیت HDR، استفاده کردن از قابلیت ضبط ویدیوهای تایم لپس هم در دوربین گوشیهای مختلف با هم متفاوت است. پیش از هر چیز باید نحوهی استفاده از قابلیت ساخت ویدیوی تایم لپس روی گوشی موبایل خود را بیابید. پس از آن فراموش نکنید که سوژه شما باید متحرک باشد تا تاثیر ویدیو تایم لپس را متوجه شوید. ابرها، موجهایی که به صخره میخورند و خودروهایی که از خیابان عبور میکنند، همگی سوژههایی خوب برای ضبط ویدیو تایم لپس هستند. نکتهی مهم بعدی این است که فارغ از نوع سوژه، حتما باید گوشی موبایل را روی سهپایه قرار دهید. برای رسیدن به نتیجهی مناسب دوربین باید در کل مدت فیلمبرداری کاملا ثابت باشد.
قابلیت عکاسی پی در پی (Burst Mode) با دوربین گوشی موبایل
بهترین روش برای عکاسی از صحنههای پر تحرکی مانند رویدادهای ورزشی یا جست و خیز کردن حیوانات این است که به جای گرفتن یک تک عکس، مجموعهای از عکسهای پی در پی را ثبت کنید. هدف از این کار این است که با گرفتن تعدادی عکس پشت سر هم با سرعت زیاد شانس خود را برای رسیدن به عکسی زیبا بالا ببریم. علاوه بر این با این کار میتوانید حرکت سوژه را از فریمی به فریم دیگر ببینید و با مقایسه کردن آنها عکسی را که به بهترین شکل صحنه را نمایش میدهد انتخاب کنید.
قابلیت عکاسی پی در پی یا Burst تقریبا متضاد کاری را انجام میدهد که در مورد ویدیوی تایم لپس توضیح دادیم. ویدیوی تایم لپس مجموعهای از عکسها را که با فواصل طولانی گرفته شدهاند به یک ویدیوی منفرد تبدیل میکند، در مقابل عکاسی پی در پی در زمانی کوتاه مجموعهای از عکسهای بسیار سریع را میگیرد و آنها را در قالب عکسهای منفرد ذخیره میکند. بنابراین در حالی که برای مثال به صورت دستی ممکن است بتوانید در ۵ ثانیه ۳ عکس را بگیرید، قابلیت عکاسی پی در پی در بعضی از گوشیها میتواند تا ۱۰ عکس در هر ثانیه ثبت کند.