پزشکی و سلامت

حمله قلبی در سفر

ازآنجاکه حمله‌ی قلبی عامل اصلی مرگ‌ومیر در حین مسافرت به‌شمار می‌رود؛ پس، چنانچه هنگام سفر با علائم حمله‌ی قلبی مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

طبق پژوهشی جدید که در کنگره‌ی انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شده، هنگام مسافرت علائم حمله‌ی قلبی را نادیده نگیرید و شماره‌های اضطراری را کنار دست خود داشته باشید؛ چراکه بیماری قلبی‌عروقی عامل اصلی مرگ طبیعی بین مسافران به‌شمار می‌رود. دکتر ریوتا نیشیو،‌ از بخش قلب و عروق بیمارستان شیزوکو در دانشگاه جونتندو می‌گوید:

اگر در سفر با علائم حمله‌ی قلبی نظیر درد در قفسه‌ی سینه، گلو، گردن،‌ پشت، شکم یا شانه مواجه شدید که بیش‌ از ۱۵ دقیقه طول کشیده است، بی‌درنگ با اورژانس تماس بگیرید.

این پژوهشِ مشاهده‌ای روی ۲,۵۶۴ بیماری انجام شد که در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ دراثر حمله‌ی قلبی به بیمارستان شیزوکو منتقل و با استنت درمان شدند. استنت توری فلزی است که برای بازنگه‌داشتن عروق کرونر و… استفاده می‌شود. این بیمارستان در شبه‌جزیره‌ی ایزو مستقر است که منطقه‌ی معروف گردشگری به‌حساب می‌آید.

پژوهشگران ویژگی‌های بالینی و جمعیت‌شناسی ساکنان محلی و مسافران را مقایسه کردند و ۱۶ سال سابقه‌ی پزشکی بیماران را بررسی و نرخ مرگ‌و‌میر را بین گروه‌ها مقایسه کردند. داده‌های مرگ‌ومیر از طریق پرونده‌های پزشکی و تماس‌های تلفنی و پرسشنامه‌های پستی جمع‌آوری شدند. به‌طور کلی، ۱۹۲ بیمار (۷.۵ درصد) در زمان مسافرت دچار حمله‌ی قلبی شده بودند. این بیماران در‌ مقایسه‌ با سایر مسافران بیمار، جوان‌تر بودند و انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه‌ی ST (نوع حادی از حمله‌ی قلبی که شریان اصلی خون‌رسان به قلب را مسدود می‌کند) در آن‌ها شایع‌تر بود. افراد بومی به‌طور متوسط برای دوره‌ی ۳.۵ سال بررسی شدند و مشخص شد نرخ همه نوع مرگ‌ومیر (۲۵.۴ درصد) در آن‌ها در‌ مقایسه‌ با افراد غیربومی (۱۶.۷ درصد) بیشتر است؛ اما نرخ مرگ ناشی از بیماری قلبی مشابه گروه‌های دیگر است.

بعد از تطبیق سن، جنسیت، ‌فشارخون بالا، دیابت، چربی‌پریشی (دیس‌لیپیدمی)، بیماری مزمن کلیه، مصرف سیگار، سابقه‌ی حمله‌ی قلبی و انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه‌ی ST بین گروه‌ها (نرخ خطر تطبیقی معادل ۰.۵۸ و ۹۵ درصد فاصله‌ی اطمینان ۰.۳۸ تا ۰.۸۳ و P=۰.۰۰۲۰)، مشخص شد حمله‌ی قلبی در طول سفر در مقایسه‌ با ساکنان محلی باعث می‌شود خطر مرگ ناشی از هر نوع بیماری‌ بلندمدت ۴۲ درصد کمتر باشد. دکتر نیشیو می‌گوید:

پژوهش ما نشان می‌دهد اگر فردی در حین سفر دچار حمله‌ی قلبی شود و به‌سرعت تحت‌درمان قرار بگیرد،‌ پیامدهای بلندمدت حمله‌ی قلبی دردسرساز نمی‌شود. به‌همین‌دلیل، اهمیت دارد که بعد از دریافت مراقبت‌های اورژانسی و بازگشت به خانه، به پزشک مراجعه کند و از طریق بهبود سبک زندگی و احتمالا مصرف داروهای پیشگیرانه، خطر حمله‌ی قلبی بعدی را کاهش دهد.

ما دریافتیم به‌طور کلی بیماران مسن‌تری که سابقه‌ی حمله‌ی قلبی یا بیماری مزمن کبدی داشتند، بعد از ترخیص از بیمارستان بیشتر در معرض مرگ قرار می‌گرفتند. چنانچه شما جزو این دسته از افراد هستید یا عوامل خطرناک دیگری نظیر فشارخون بالا یا اضافه‌وزن دارید یا سیگار زیاد می‌کشید، بسیار مهم است شماره‌ی اورژانس را در منزل یا در مقصد سفرتان به‌همراه داشته باشید.

به‌گفته‌ی دکتر نیشیو، در بین بیماران محلی، نرخ مرگ‌ومیر غیرقلبی بیشتر بود و اغلب به‌خاطر ابتلا به سرطان از دنیا می‌رفتند. علت این موضوع شاید این باشد که ساکنان غیربومی از مناطق شهری بودند که توجه بیشتری به سلامتی خود دارند و مشتاقانه به‌دنبال توصیه‌های پزشکی هستند و امکانات درمانی بیشتر در مقایسه‌ با منطقه‌ای دورافتاده مثل شبه‌جزیره‌ی ایزو دارند. علاوه‌براین، حمله‌ی قلبی در طول سفر و دور از خانه شوکه‌کننده است و می‌تواند اثری دائمی روی فرد بگذارد و وقتی به خانه برمی‌گردد، بیشتر به سلامتی خود اهمیت بدهد.

مجله اینترنتی زندگی سالم

صدیقه شجاعی

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter