آرایش و زیبایی

قد ایرانی ها با کاهش مصرف لبنیات کوتاه شده است

 رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت:با کم شدن مصرف لبنیات روز به روز از قد ایرانی ها حتی روستاییان کاسته شده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، «ایرج خسرونیا» روز سه شنبه در بیست و پنجمین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: این در حالی است که قد کره ای ها و ژاپنی ها به علت مصرف لبنیات افزایش یافته است.

وی افزود:مراکز تحقیقاتی ما باید به جای فعالیت در اموری که حاصل آنها برای مردم فایده ای ندارد و آن را تنها برای گرفتن امتیاز به کشورهای بیگانه می فرستند، به امر تحقیق در مورد عوامل محیطی ایجاد کننده بیماری های متابولیک و تغذیه بپردازند.

خسرونیا گفت:دولت نیز باید برای کم کردن هزینه های درمان به امر پیشگیری بیش از پیش توجه داشته باشد و از توزیع شیر در مدارس و دادن یارانه به لبنیات خودداری نکند.

وی ادامه داد: وزارت ورزش نیز باید به جای صرف بودجه خود برای باشگاه های رنگی این بودجه را به میان مردم و دانش آموزان برده و با تشویق آنها را به ورزش و حرکت وادارد.

وی در ادامه به نقش وسایل ارتباط جمعی در این زمینه اشاره کرد و گفت: وسایل ارتباط جمعی نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید مردم را تشویق کنند که از معاینه های سالیانه فرار نکنند.

وی در ادامه نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در این مورد یادآور شد و افزود: همچنین این وزارتخانه باید امکاناتی را در اختیار مردم بگذارد تا آزمایش های سالیانه را به راحتی انجام دهند.

وی به برخی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد و گفت: در اولین جلسه شورای عالی سلامت ریاست جمهوری، وزیر بهداشت و دبیر این شورا بر امر سلامت و جلوگیری از مصرف روغن های مضر و تخصیص یارانه به لبنیات توصیه های اکیدی کردند.

وی در ادامه به بهبود وضعیت برنامه های حوزه سلامت در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون شایسته سالاری مناسبی در وزارت بهداشت حاکم شده است و همین امر روزنه امیدی برای بهبود وضعیت سلامت کشور است.

خسرونیا افزود: در سال های گذاشته مسوولان تنها برنامه های غلط خود را توجیه می کردند و به دنبال مقصر برای مشکلات می گشتند این در حالی است که اکنون رویکرد واقع بینانه تری در این وزارتخانه حاکم شده است که علاوه بر ذکر واقعیات برای رفع مشکلات تلاش زیادی نیز می کنند.

وی ادامه داد: برخی موارد مانند سلامت روحی، روانی و میانسالی از سیستم سلامت مغفول مانده است که باید توجه بیشتری به آنها بشود.

وی ادامه داد: اگر بودجه های تعیین شده برای وزارت بهداشت به طور کامل در اختیار مسوولان این وزارتخانه قرار گیرد با توجه به توانمندی مدیران فعلی در استفاده بهینه از امکانات و نیروهای موجود امید می رود برنامه های دقیقی بر مبنای سلامت محوری تدوین و اجرایی شود.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی اظهار داشت: در سال های گذشته جامعه پزشکی همواره خواهان اجرای قوانین مصوب در امر بهداشت و درمان بود اما مشکلات مالی و مدیریتی مانع از اجرای این امر مهم می شد.

وی ادامه داد: در صورت اجرای دستورات رهبر معظم انقلاب در مورد آگاه سازی مردم از حقوق و مسوولیت های خود، به روز کردن برنامه های بهداشتی و درمانی، ارتقای سلامت روانی جامعه، تقویت زیرساخت ها و تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه مردم از سبد غذایی 50 درصد مشکلات موجود حل خواهد شد.

خسرونیا گفت: پرداخت یارانه به بخش سلامت و هدفمند سازی یارانه های بهداشتی و درمانی با هدف تامین عدالت و ارتقای سلامت جزو ضروریات جامعه است.

خسرونیا در مورد بیماری های متابولیک اظهار داشت: در سال های اخیر در حوزه مرگ و میر بیماران، بیماری های متابولیک جای بیماری های عفونی را گرفته است به گونه ای که اکنون مرگ و میر در اثر بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون، دیابت و چاقی افزایش پیدا کرده است.

خسرونیا با بیان اینکه بیماری های متابولیک علاوه بر افراد مسن گریبانگیر افراد جوان جامعه نیز شده است، افزود: علل شیوع این بیماری ها رژیم غذایی اشتباه، آلودگی هوا، استعمال دخانیات، مصرف الکل، عدم تحرک و زندگی صنعتی است.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران همچنین به قانون مجازات اسلامی در مورد پزشکان اشاره کرد و گفت: طبق این قانون اگر پزشکی مهارت کافی در طبابت نداشته باشد یا موازین علمی و مقررات را در اعمال جراحی یا معالجه بیمار رعایت نکند علاوه بر پرداخت دیه مشمول اجرای ماده 616 قانون مجازات اسلامی می شود و طبق این قانون قاضی می تواند او را به حبس از یک تا سه سال محکوم کند.

خسرونیا با بیان اینکه از مسوولان قوه قضاییه که در مورد مجازات جایگزینی حبس از نوع جزای نقدی یا دوره مراقبت دستورات صریحی صادر کرده اند قدردانی می کنیم، افزود: جامعه پزشکی از مسوولان تصویب کننده این قانون گله و شکایت دارند.

وی افزود: چه طور می شود برگ بیمه شخص ثالث در دادگاه ها به عنوان وثیقه قابل قبول باشد ولی بیمه شغل و حرفه پزشکی ارزشی نداشته باشد و پزشک به زندان برود.

خسرونیا گفت: صاحبان حرفه پزشکی مانند هر شغل دیگری ممکن است مرتکب اشتباه شوند اما اگر پزشکی برای جلوگیری از این اشتباهات غیر پیش بینی از اعمال جراحی پرخطر خودداری کند ضرر آن را بیماران متحمل خواهند شد.

بیست و پنجمین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران امروز سه شنبه در مرکز همایش های رازی آغاز شد.

این کنگره دوم خرداد ماه پایان می یابد.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter