مشاوره

چه افرادی نمی‌توانند عمل لیزیک انجام دهند؟

زهرا راد:چه افرادی نمی‌توانند عمل لیزیک انجام دهند؟

دکتر علیرضا پیمان، فوق تخصص قرنیه و سگمان قدامی پاسخ می دهد:

اگر مشکل بینایی با عینک قابل اصلاح نباشد جراحی لیزیک نیز مفید نخواهد بود. در این موارد علت کاهش دید ممکن است به علت تنبلی چشم یا بیماری‌های شبکیه و عصب بینایی ایجاد شده باشد که با لیزیک قابل اصلاح نیست.

جراحی به صورت معمول در زمان بارداری انجام نمی‌شود. اگر شخص از دارویی به طور مرتب استفاده می‌کند یا بیماری خاصی دارد باید پزشک خود را مطلع کند. انجام جراحی در بیمارانی که مشکل پلک یا خشکی شدید چشم دارند خطرناک است.

ضخامت قرنیه قبل از انجام جراحی اندازه گیری می‌شود و اگر ضخامت از حد معینی کمتر باشد امکان عمل وجود نخواهد داشت. جراحی در افرادی که بیماری های قرنیه مانند دیستروفی و لکه قرنیه دارند انجام نمی‌شود. اگر بیمار مشکوک به کراتوکونوس یا قوز قرنیه باشد تحت جراحی لیزیک قرار نمی‌گیرد و ممکن است برای جلوگیری از بدتر شدن بیماری کراتوکونوس نیاز به جراحی CXL باشد.

اگر مقدار عیب انکساری بالا باشد (بیشتر از ۸ دیوپتر برای نزدیک بینی و بیش از ۵ دیوپتر برای دوربینی) می‌توان در صورت محیا بودن شرایط از لنز های داخل چشمی برای اصلاح عیب انکساری استفاده کرد. جراحی لیزیک برای اصلاح دید نزدیک در افراد مبتلا به پیرچشمی هنوز به طور مطمئن قابل انجام نیست و ممکن است نتیجه برای شخص رضایت بخش نباشد و بعد از ۴۰ سالگی حتی بعد از عمل لیزیک برای دید نزدیک دقیق ممکن است نیاز به عینک باشد.

مجله اینترنتی زندگی سالم

لادن سلطانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter