آیا میدانید اولین تلفن همراه توسط چه کسی و در کجا اختراع شد؟
دکتر مارتین کوپر اولین کسی بود که با گوشی یک کیلوگرمی خود صحبت کرد و بدین ترتیب لقب پدر تلفن همراه را از آن خود کرد؛ تلفن همراهی که او در شرکت موتورلا ساخته بود.
به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روز سوم آوریل ۱۹۷۳ میلادی مردم مردی را در حالی که از خیابان رد میشود و دستگاه کوچکی را در دستش می فشارد، دیدند؛ کسی که بعدها تاریخ بشریت را برای همیشه متحول کرد. او کسی نبود جز پدر تلفن همراه دکتر مارتین کوپر.
مارتین کوپر ( Martin Cooper) در تاریخ ۲۶ دسامبر سال ۱۹۲۸میلادی در شیگاگو در ایالات متحدهی آمریکا چشم به جهان گشود. وی به عنوان مخترع تلفنهای همراه شناخته میشود.
ساخت اولین تلفن همراه جهان
دکتر مارتین کوپر ایده ساخت گوشی همراه را از یک مجموعه تلویریونی علمی ـ تخیلی به نام “پیشتازان فضا ” الهام گرفت که در آن شخصیت اصلی سریال با گوشی بی سیم حرف می زند و تصمیم گرفت روی عملی کردن این قضیه کار کند و به این ترتیب گوشی DynaTAC 8000X اولین گوشی تلفن همراهی شد که برای اولین بار از سال ۱۹۸۳ و با قیمت جالب توجه سه هزار و ۹۹۵ دلار به صورت تجاری در سراسر جهان به فروش رسید. مارتین کوپر در ابتدا در سال ۱۹۵۲ به عنوان مهندس الکترونیک در شرکت موتورولا کار می کرد که اولین گوشی قابل حمل را ساخت و اولین کسی هم بود که با گوشی تلفن همراه یک کیلوگرمی اختراعی خودش در ۳ آوریل ۱۹۷۳ صحبت کرد.
این دستگاه نخستین تلفن دستی جهان بود و آقای کوپر گروهی خبرنگار را برای تماشای «اولین تماس عمومی با تلفن همراه» دعوت کرده بود. در آن زمان چنین ادعایی حتی برای نیویورکیها هم عجیب و غریب بود. تلفن جدید نه تنها سیم نداشت بلکه کوچک و سبُک هم بود، ۱۰ اینچ (۲۵.۴ سانتی متر) طولش بود و ۲.۵ پوند (یک کیلو و ۱۳۴ گرم) وزنش. او در اولین تماس با تلفن همراه خود با رقیبش در آزمایشگاه بل، یعنی جو انگل صحبت کرد.
مارتین کوپر موسس شرکت اریکوم است که در “دره سیلیکون” قطب فن آوری جهان، قرار دارد و مدیریت موسسه را نیز خود برعهده دارد. این شرکت در زمینه فناوری آنتنهای هوشمند و بهبود کیفیت شبکههای بیسیم فعالیت می کند.
مارتین کوپر معتقد است : دنیای بیسیم دنیای آزادی است، دنیای رها شدن از قید و بند تلفن های ثابت و داشتن قابلیت بودن هرجایی که میخواهی، تلفن همراه زندگی مردم را بهتر می کند و راحتی بیشتری به مردم می دهد.”
شرکتهای تولیدکننده تلفنهای همراه
امروزه برخی از کمپانی های بزرگ تولیدکننده گوشی همراه در دنیا شامل مایکروسافت، سامسونگ،الجی، موتورولا، سونی، اپل و اچتیسی هستند. طبق آخرین آمار جهانی (در تاریخ اول سپتامبر ۲۰۱۵) تعداد مشترکان تلفن همراه ۷٫۲ میلیارد نفر برآورد شده که البته رقم واقعی افراد ۴٫۹ میلیارد نفر است چرا که بعضی افراد بیش از چند خط و گوشی دارند.
تعداد گوشی های فروخته شده در بازه زمانی نیمه دوم سال ۲۰۱۵ نیز ۳۴۰ میلیون دستگاه اعلام شده که ۴۵ درصد آنها را اسمارت فونها تشکیل می دهند. در تلفنهای همراه به صورت معمول یک مجموعه نرمافزار یا سیستمعامل برای کنترل سختافزار به کار میرود و برنامههای جانبی توسط سیستمعامل اجرا میشوند. از سیستمعاملهای معروف برای تلفن همراه میتوان به اندروید، آیاواس و ویندوز فون اشاره کرد
مقایسه اولین گوشی تلفن همراه در جهان با آخرین مدلهای این محصول اطلاعات و تغییرات شگفت انگیزی را آشکار می کند و به خوبی می توان دید که تلفنهای همراه امروزی پس از گذشت سالها به تجهیزات الکترونیکی ساده ای تبدیل شدهاند که ساخت آنها به جای چندین سال به چند ماه زمان نیاز دارد و هزینه تولید آنها نیز از چند هزار دلار به چند صد دلار کاهش پیدا کرده است.
اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان
نگرانیها دربارهی اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد مصرف تلفنهای همراه بیشتر شدهاست. این نگرانیها به این دلیل است که تلفن همراه از خود امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکروویو ساطع میکند که برای سلامتی انسانها بسیار زیانآور است.
استفادهی بیرویه از تلفن همراه و اعتیاد به آن
بررسی ها در زمینه میزان استفاده از تلفن های همراه نشان می دهد که تعداد زیادی از مردم در حالی به خواب می روند که تلفن همراه خود را در دست دارند یا آن را کنار خود گذاشته اند. بر اساس پژوهشی که در کشورهای آمریکا، انگلیس، برزیل، چین، اسپانیا، مکزیک و هند انجام شده است، فناوری نوین ارتباطی ازجمله تلفن همراه، جزو جدایی ناپذیر زندگی انسانها شده است و هر روز وابستگی افراد به آن بیشتر می شود.
بنا به پژوهشی که یک متخصص علوم رفتاری اعلام کرد، ۶۰ درصد از دختران موردِ پژوهش از گوشیهای همراه برای ورود به شبکههای اجتماعی و بازیهای مرتبط استفاده میکنند و ۳۰ درصد آنها هنگام اتمام شارژ یا جا ماندن تلفن یا قطع آن به هر شکلی دچار استرس میشوند، وی با اشاره به اینکه دختران دو برابر پسران به تلفن همراه وابستگی دارند، درنتیجه از اعتیاد دو برابری دختران نسبت به پسران در زمینه استفاده از تلفن همراه بر اساس این پژوهش انجامشده خبر داد.