خانه جذاب منخانه داری

خانه من

خانه من، به رنگ آرامش

رنگ‌های به‌کاررفته در سقف و دیوارهای خانه می‌توانند نشان‌دهنده میزان موفقیت طراح داخلی آن باشند. در اینجا با بعضی نکات روان‌شناختی مربوط به این رنگ‌ها آشنا می‌شوید. انتخاب رنگ مناسب برای خانه به اندازه برنده‌شدن در قرعه‌کشی حس خوبی می‌دهد. این کار تا حدودی سخت است و یکی از عواملی که می‌تواند کمک بزرگی در این زمینه بکند، علم است.
به‌همین‌منظور از روان‌شناسی به نام «سالی آگوستین» در این زمینه پرسش‌هایی شده تا بر اساس تأثیر رنگ‌ها بر روحیات بتوانیم رنگ‌های مناسب اتاق‌های خانه را انتخاب کنیم.

آبی برای اتاق خواب
آبی یکی از رنگ‌هایی است که ما به‌عنوان رنگ آرام‌بخش می‌شناسیم. شاید دلیلش آبی‌بودن رنگ آسمان و دریا باشد. تحقیقات نشان داده است که مردم در اتاق‌های آبی رنگ بیشتر و راحت‌تر به خواب می‌روند؛ فقط درجه اشباع رنگ پایین و روشنایی آن بالا باشد.

رنگی که نباید برای اتاق خواب استفاده کنید: بنفش
درست است که بنفش در چرخه رنگ‌ها بعد از آبی قرار دارد، اما این رنگ کیفیت خواب را پایین می‌آورد.

 

سبز مایل به خاکستری برای اتاق کار
سبز مرتبط با فکر خلاق است و ذهن را برای کار تحریک می‌کند. شاید دلیلش این باشد که سبز رنگ طبیعت است و می‌تواند ذهن را پاک‌سازی کند. درجه اشباع این رنگ هم باید پایین باشد؛ چون قرار نیست بیش از اندازه ذهن را تحریک کند.

 

رنگی که نباید به‌کار ببرید: رنگ‌های نئونی
حمام به‌طورمعمول کوچک است و هیچ کس دوست ندارد در یک فضای کوچک با رنگ‌های تند و جیغ احاطه شود.

 

صورتی ملایم برای حمام
درست است که سفید رنگ پاکی است، اما درعین‌حال می‌تواند حس خشکی و سردی را منتقل کند؛ اما ازطرفی صورتی فضایی شایسته برای هر نوع پوستی ایجاد می‌کند و حتی زمانی که زیر دوش نیستید احساس گرما خواهید داشت. هیچ‌وقت برای تأثیر بیشتر، صورتی جیغ به کار نبرید؛ همان صورتی رزی کافی است.

 

شنی گرم برای اتاق نشیمن
اتاق نشیمن یک اتاق چندمنظوره است. ممکن است در این اتاق همچنان که در حال چت با دوستان هستید کتاب هم بخوانید؛ بنابراین می‌توانید هم از رنگ‌های زنده و هم از رنگ‌های خنثی استفاده کنید؛ البته به‌گفته آگوستین بهتر است از رنگ‌های آرام‌بخش استفاده شود؛ زیرا این اتاق به‌دلیل موقعیت‌ها و فعالیت‌های اجتماعی به‌اندازه کافی انرژی دارد؛ پس نباید با رنگ‌های زنده این انرژی را دوچندان کنیم.

 

رنگی که نباید برای اتاق نشیمن استفاده کرد: رنگ‌های تیره
درست است که رنگ‌های تیره به اتاق نشیمن شور و اشتیاق می‌دهد، اما خیلی از این رنگ‌ها احساس غم و ناراحتی القا می‌کنند.

 

آبی، سبز و زرد
بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده رنگ آبی، میزان ضربان قلب و فشارخون را پایین می‌آورد. ترکیب سبز و زرد نیز بر کیفیت خواب اثر خوبی دارد؛ بنابراین وقتی از این رنگ‌ها در اتاق خواب استفاده کنید، احتمال اینکه بتوانید حداقل هفت‌ساعت‌ونیم بخوابید، بسیار افزایش می‌یابد. در استرالیا، محققان به بررسی اتاق‌خواب‌های ۲۰۰۰ خانه و تأثیر رنگ آن‌ها روی کیفیت خواب ساکنانش پرداخته و دریافتند افرادی که رنگ اتاق و تزئینات خانه‌شان زرد، آبی یا سبز است، خواب شبانه بهتری دارند.
بنابه گفته این محققان، در شبکیه چشم ما سلول‌های دریافت‌کننده‌ای وجود دارند که به رنگ آبی بیش از دیگر رنگ‌ها حساسیت نشان می‌دهند. این سلول‌ها، اطلاعات دریافتی به مغز و بخشی که ریتم ۲۴ ساعته بدنمان را کنترل می‌کند، مخابره کرده و روی عملکرد و احساس ما تأثیر می‌گذارند.

 

ارغوانی و بنفش
در اتاق خواب از رنگ ارغوانی و بنفش، زیاد استفاده نکنید؛ زیرا تحریک‌کننده هستند و ممکن است مقدار خواب را به کمتر از شش ساعت در شب برسانند. درواقع بر اساس پژوهش‌های انجام شده، افرادی که در اتاق خواب‌های به رنگ ارغوانی و بنفش می‌خوابند، به‌طور متوسط خواب شبانه‌ای معادل پنج ساعت و ۵۶ دقیقه دارند.
چون این رنگ‌ها تحریک‌کننده ذهن هستند و خلاقیت فرد را بیدار می‌کنند و ذهن به‌طور ناخوداگاه فعال باقی می‌ماند؛ درضمن این رنگ‌ها موجب می‌شوند فرد رویاهای واضح بیشتری داشته باشد و حتی کابوس ببیند؛ در نتیجه صبح با خستگی زیادی از خواب بیدار شود.

 

خاکستری و قهوه‌ای
از آنجایی که این دو رنگ به‌شدت ملال‌آور و افسرده‌کننده‌اند، مناسب اتاق خواب نیستند. درحقیقت در اتاق خواب قهوه‌ای‌رنگ می‌توان انتظار کمی بیش از شش ساعت خواب شبانه راحت داشت. این مقدار در اتاق خواب با رنگ خاکستری فقط چند دقیقه بیشتر خواهد شد. افرادی که اتاق خواب‌شان خاکستری رنگ است، تمایل بیشتری به بیدارماندن و انجام فعالیت‌هایی مانند گشت‌وگذار در اینترنت دارند؛ همچنین یک‌پنجم افرادی که تزئینات اتاق‌شان نقره‌ای است بیش از دیگران تمایل به ورزش پیدا می‌کنند.

 

خشخاشی یا آبی لاجوردی
برای آشپزخانه
این مورد کمی گیج‌کننده است؛ چون بستگی به تأثیری دارد که شما می‌خواهید. رنگ‌های گرم با اشباع بالا مثل قرمز و نارنجی اشتها را زیاد می‌کنند؛ اما اگر می‌خواهید اشتها را کم کنید از رنگ آبی استفاده کنید. گذشته از تمام این‌ها آشپزخانه یکی از اتاق‌هایی است که می‌توان از رنگ‌های با اشباع بالا استفاده کرد. وقتی در حال آماده‌کردن غذا هستید بهتر است اطراف‌تان پر از رنگ‌های پرانرژی باشد.

 

رنگی که نباید برای آشپزخانه استفاده کنید: زرد مایل به سبز
زرد یکی از مطلوب‌ترین رنگ‌ها در دنیاست؛ اما وقتی با سبز ترکیب شود حس ناخوشایندی به شما می‌دهد که این حس را نباید در کنار غذا داشته باشید.

 

رنگی که نباید برای اتاق کار استفاده کنید: قرمز
رنگ قرمز ناخوداگاه شما را به یاد نمرات قرمز کارنامه تحصیلی می‌اندازد. همان‌طور که روان‌شناسان می‌گویند قرمز حتی برای مدت کوتاه عملکردهای تحلیلی را تضعیف می‌کند.

مجله اینترنتی زندگی سالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter