کتاب گانگ هو Gung Ho اثری از کنت بلانچارد و شلدون بالز به بررسی روشهای افزایش انگیزه، بهبود بهره وری و ایجاد فرهنگ کاری مثبت در سازمانها میپردازد. یک داستان مدیریتی الهام بخش را روایت میکند که براساس سه اصل کلیدی فرهنگ سرخپوستان بومی آمریکا بنا شده است. در این پست شما میتوانید به خلاصه کتاب گانگ هو دسترسی داشته باشید.
این کتاب برای مدیران، رهبران تیمها و هر فردی که به دنبال بهبود سازمانی و افزایش انگیزه در محیط کار است، بسیار مفید است. داستان کتاب گانگ هو با معرفی شخصیت اصلی، پگی سینکلر آغاز میشود. او یک مدیر تازه است که مسئولیت یک کارخانهی در حال فروپاشی را بر عهده گرفته است.
در این کارخانه عملکردها ضعیف است، بهره وری پایین است و کارکنان روحیهی خوبی برای کار ندارند. پگی که نمیداند چگونه این اوضاع را مدیریت کند با اندی لانگ کلاو، یکی از مدیران بخش تولید آشنا میشود. او یک سرخپوست بومی آمریکاست که دیدگاه متفاوتی نسبت به کار و مدیریت دارد.
برخلاف دیگر بخشهای کارخانه، که اوضاع خوبی ندارند، بخش تحت اختیار اندی عملکرد فوق العادهای دارد. پگی که کنجکاو میشود از اندی میخواهد که به او بگوید، فلسفهی موفقیت او در کارخانهی در حال فروپاشی چیست و او فلسفهی بومی خود؛ یعنی گانگ هو را معرفی میکند.
او به پگی قول میدهد که این اصول را به او آموزش دهد تا بتواند در تمام کارخانه به اجرا در آورد.
این سه اصل عبارتاند از:
- روحیهی سنجابها
- شیوهی بیدسترها
- رهاورد غازها
در ادامه به صورت مختصر و کاربردی در مورد این سه اصل توضیح خواهیم داد.
1. روحیهی سنجابها
اندی لانگ کلاو، راهنمای داستان، برای آموزش اولین اصل گانگ هو، پگی را به جنگل میبرد. او توجه پگی را به کار گروهی از سنجابها جلب میکند که با تلاش زیاد و بدون لحظهای استراحت در حال جمعآوری آذوقه برای زمستان هستند. اینجا اولین اصل مدیریتی را میتوان در طبیعت و بین سنجابها پیدا کرد. وقتی کار معنا و هدف داشته باشد، افراد یا حتی حیوانات با انگیزه و تعهد بالا کار خواهند کرد. اینجا میتوان به سه ویژگی کلیدی روحیهی سنجابها در محیط کار اشاره کرد.
- کار باید مهم و معنادار باشد: ( تلاش سنجابها برای بقا است). در محل کار هم کارکنان وقتی بدانند کارشان تاثیرگذار است، انگیزهی بیشتری پیدا میکنند.
- کار باید به ارزشهای مشترک متصل باشد: در داستان سنجابها، اندی توضیح میدهد که هدف مشترک سنجابها، زنده ماندن در زمستان است، در سازمانها هم؛ افراد باید ارزشهای مشترکی داشته باشند که به همدیگر انگیزه بدهند.
- هر کارمند باید بداند که کارش تفاوت ایجاد میکند: هر دانهای که سنجابها جمع میکنند، برای بقای گروه مهم است. در سازمانها هم، هر کارمند باید بداند که وظایفش چگونه بر موفقیت کلی تاثیر میگذارد و وقتی بدانند که نقش آنها ارزشمند است، با انگیزهی بیشتری کار میکنند.
2. شیوهی بیدسترها
بعد از این مرحله، اندی، پگی را به کنار یک رودخانه میبرد تا به او نشان دهد که بیدسترها چگونه سدهای پیچیدهای میسازند. این حیوانات بدون هدایت کسی، با آزادی و اختیار عمل کار میکنند. اینجا دومین اصل هویدا میشود، کارکنان وقتی بهترین عملکرد را دارند که آزادی و اختیار تصمیم گیری دربارهی کارشان را داشته باشند.
پس سه اصل کلیدی بیدسترها در محیط کار:
- کنترل و اختیار عمل در کار: آنها نیاز به مدیر برای سد ساختن ندارند، آنها دانش و آزادی عمل دارند. پس مدیران نباید صرفاً دستور بدهند، بلکه باید اعتماد کنند و به کارمندان اجازه دهند که از مهارتهای خود استفاده کنند.
- هم ترازی قوانین و اهداف سازمانی: آنها یک هدف مشترک داشتند؛ ساختن سد. در محیط کار هم باید بین آزادی عمل و هم سویی با اهداف سازمانی، تعادل وجود داشته باشد.
- احترام به تواناییهای هر فرد: بیدسترها هر کدام وظایف خود را متناسب با تواناییهای خود انجام میدادند، در سازمانها نیز باید مهارتها و استعدادهای افراد به رسمیت شناخته شود.
3. رهاورد غازها
بعد از این دو مرحله، اندی، پگی را به مزرعهای میبرد که در آن گروهی از غازها، در حال پرواز هستند. او پگی را دعوت به مشاهده میکند و میبیند که غازها به هنگام پرواز به صورت گروهی، مرتباً یکدیگر را با صدای قاق قاق تشویق میکردند. این رفتار به آنها کمک میکرد که انگیزه داشته باشند و مسیرشان را حفظ کنند.
سومین اصل گانگ هو، کشف میشود؛ تشویق و قدردانی از دیگران باعث ایجاد انگیزه و افزایش بهره وری میشود.
سه ویژگی کلیدی رهاورد غازها:
- تشویق صادقانه و مداوم: غازها موقع پرواز همدیگر را تشویق میکنند نه روی زمین. این یعنی تشویق باید در لحظه و مرتبط با عملکرد واقعی باشد. تشویق در سازمانها نیز باید واقعی و به موقع باشد.
- انرژی مثبت و حمایت تیمی: طبیعت غازها نشان میدهد که حمایت متقابل، انرژی کل تیم را بالا میبرد. در محیط کار نیز؛ کارکنان باید یکدیگر را تشویق کنند.
- تمرکز بر پیشرفت و موفقیت: غازها به پرواز ادامه میدادند، چون یکدیگر را تشویق میکردند. در سازمانها نیز وقتی کارمندان احساس کنند که دیده میشوند و تلاش آنها ارزشمند است، انگیزه بیشتری برای ادامهی کار پیدا میکنند.
این خلاصه میتواند کمک بسیار شایانی برای افرادی باشد که دنبال بهبود محیط کاری خود هستند.
مولف: | كنت بلانچارد – شلدون بالز |
مترجم: | صديقه ابراهيمی ( فخار) |
ويراستار: | علی ابوطالبی |
ناشر: | نسل نوانديش |
برای مطالعه بیشتر کتابهای مدیریت و کسبوکار به دستهبندی مربوطه مراجعه کنید.