درمان آفت دهان با استفاده از اسپری عسل
آفت نوعی از زخم های دهان محسوب می شود که مکانیسم دقیق ایجاد آن هنوز به درستی روشن نیست ولی به نظر می رسد واکنش های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد و زخم های آفتی وقتی ایجاد می شوند که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می کند.
به نقل از ایرنا، برغم سادگی این بیماری اما بسیاری از مردم جامعه، دردناکی و سوزش های شدید ناشی از آفت دهان را تجربه کرده اند و به نوعی می توان این بیماری را از منفورترین بیماری های دهان محسوب کرد.
اسپری ها و قطره های متفاوتی برای درمان آفت دهان، این زخم سمج ، در سطح بازار وجود دارد که متاسفانه برخی از این محصولات تنها خاصیت درمان موقتی آفت دهان را دارند که در این راستا اهمیت انتخاب محصول سالم، کم هزینه، با کیفیت و بدون عارضه ضروری است.
در لرستان نیز با با توجه به وجود 250 نوع گونه گیاه دارویی مختلف در لرستان، این استان از دیرباز تا کنون خاستگاه طب سنتی و گیاهی بوده به نحوی که طب سنتی لرستان به عنوان اولین اثر معنوی استان در فهرست آمار ناملموس ایران ثبت و برای ثبت در میراث جهانی نیز پیشنهاد شده است.
همچنین با توجه به خاصیت های درمانی عسل و تولید بسیار این محصول کیفی در لرستان، داروسازان بومی استان با بهره گیری از پیشینه طب سنتی استان مطالعات و تحقیقات خود در خصوص خواص درمانی زنبود عسل را آغاز کرده و موفق به تولید داروی درمان آفت دهان شدند.
مدیرعامل شرکت داروسازی بهداشتی دکتر جهانگیر از تولید نخستین اسپری درمان آفت دهان با استفاده از زنبور عسل دراین استان خبر داد.
دکتر حسین جهانگیردر خصوص این موفقیت بزرگ علمی، افرود: با توجه به منابع غنی زنبور عسل در استان و پرورش این حشره در لرستان، ایده تولید اسپری درمان آفت دهان در دستور کار قرار گرفت که پس از انجام آزمایشات و مطالعات متعدد، این محصول هم اکنون در مراحل پایانی ثبت اختراع است.
وی اظهار داشت: این اسپری با نام تجاری ˈ هربکسˈ ثبت شده و برای درمان آفت دهان و بیماران پیوندی کاربرد بسیاری دارد که در انستیتو پاستور برای درمان عارضه های ویروس HIV نیز روی این محصول مطالعه شده است.
وی با بیان اینکه این محصول بومی لرستان است و مشابه داخلی یا خارجی ندارد، گفت: با توجه به خاصیت ضد میکروبی این محصول، مطالعه در خصوص استفاده از آن در درمان سوختگی ها نیز در حال انجام است.
دکتر جهانگیر اظهار داشت: هم اکنون با کارخانجات داروسازی کشور به منظور جذب همکاری آنان برای تولید و عرضه انبوه این محصول جدید علمی در حال مذاکره هستیم و برای ثبت اختراع جهانی آن نیز با مراکز بین المللی نیز رایزنی هایی شده است.
وی تصریح کرد: انجام فعالیت های دانش بنیان و دانش محور از اهداف اصلی شرکت داروسازی و بهداشتی دکتر جهانگیر است و در این راستا فارغ التحصیلان و اساتید برجسته و کاردان در این مرکز بکار گرفته شده اند.
به گفته دکتر جهانگیر، تولید این داروی گیاهی علاوه بر کسب افتخاری دیگر برای جامعه علمی و دانشگاهی و داروسازی ایران و لرستان و تامین نیازهای داخلی کشور در زمینه درمان بیماری های مرتبط، می تواند نقش مهمی در خودکفایی و استقلال صنعت داروسازی ایران از واردات دارو همراه با ارزآوری مناسب با صادرات این محصول داشته باشد.
وی افزود: درحال حاضر بسیاری از کشورهای جهان خواستار خرید این محصول و حتی همکاری در راه اندازی خط تولید آن به صورت انبوه و تولید و عرضه جهانی این محصول جدید علمی و دارویی هستند.
به هرحال امید می رود مسوولان امر به منظور استفاده از این موفقیت حاصل شده و ایجاد برند جهانی این محصول به نام استان لرستان علاوه برراه اندازی خطوط تولید این محصول و اشتغالزایی جوانان، با ایجاد انگیزه در محققان جوان ، این قشر را در تولید محصولات مشابه یاری کنند و اجازه ندهند محصول تولیدی لرستان با برندهای غیرمتعارف و به دور از نام لرستان در بازارهای کشور و جهان عرضه شود.
لطفا نظر خود را در مورد مطلب بالا در قسمت اعلام نظرات ذکر کرده و نوع مقالات و اخبار مورد علاقه خود را بیان کنید به بهترین نظرات هدایای نفیسی تعلق خواهد گرفت . باتشکر