سرطان چیست؟
در خبرها و گزارش های پزشکی بارها از بیماری سرطان و شیوع انواع آن صحبت شده است. شاید برای خیلی ها این سوال که سرطان چیست؟ مطرح است.دکتر سعیده خرم نیا در ترجمه ای با عنوان راهنمای بیماران به این موضوع پرداخته است که در ادامه می خوانید.
سرطان از سلولها شروع می شود که واحدهای سازنده بافت ها هستند. بافتها، ارگانهای مختلف بدن را تشکیل میدهند. بهطور معمول سلولها بر اساس نیاز بدن تقسیم میشوند تا سلول های جدید تشکیل دهند. با گذشت زمان سلولها پیر شده و میمیرند و سلول های جدید جایگزین آنها میشوند. گاهی این فرآیند طبیعی دچار اشکال می شود. سلول های جدید با وجود عدم نیاز بدن به آنها به وجود می آیند.این سلول های اضافی می توانند توده بافتی که غده یا تومور نامیده میشوند ایجاد کنند. تومور ها می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند.
تومورهای خوش خیم سرطان نیستند:
- تومورهای خوش خیم به ندرت تهدیدکننده حیات میشوند.
- عموماً تومورهای خوش خیم برداشته می شوند و معمولا عود نمی کنند.
- سلولهای تومورهای خوش خیم به بافتهای اطراف تهاجم نمی کنند.
- سلول های تومور های خوش خیم به سایر قسمتهای بدن گسترش نمییابند.
تومورهای بدخیم، سرطان هستند:
- تومورهای بدخیم اصولاً جدیتر از تومورهای خوش خیم هستند و میتوانند تهدید کننده حیات باشند.
- تومورهای بدخیم اغلب قابل برداشته شدن هستند اما گاه عود میکنند.
- سلولهای تومورهای بدخیم میتوانند به سایر بافتها و ارگانهای مجاور تهاجم کرده و باعث آسیب آنها شوند.
- سلول های تومور های بدخیم قابلیت گسترش به سایر قسمتهای بدن را دارند. این سلولها با جدا شدن از سرطان اصلی و ورود به جریان خون یا سیستم لنفاوی گسترش می یابند. سلول های مذکور به سایر ارگانها تهاجم کرده تومور جدید تشکیل میدهند و به این ترتیب باعث آسیب آنها میشوند گسترش سرطان متاستاز نامیده می شود.
مجله اینترنتی زندگی سالم
لادن سلطانی