شبی پر افتخار برای سه فیلم فاخر؛
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به رستاخیز رسید/ شیار 143 منتخب مردم شد/ «چ» جایزه ویژه نگاه ملی را گرفت
مریلا زارعی پس از دریافت سیمرغ خطاب به حاضران گفت به احترام همه مادران این سرزمین که صبورانه ایستادند و عزیزانشان را در این راه دادند بایستید و این مادارن را تشویق کنید.
به گزارش ایران خبر ،اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که سیمرغ بهترین کارگردانی به احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز» رسید و سیمرغ بهترین فیلم هم به «رستاخیز» و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» ساخته بهروز افخمی رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر امشب 22 بهمن ماه در حالی آغاز می شود که در کنار حضور هنرمندان و فیلمسازان، مخاطبان بیشماری از علاقه مندان به سینما در مقابل درب ورودی برج میلاد تجمع کرده اند و وقتی از کنار هر کدام از آنها می گذریم درخواست کارت اضافه برای ورود به مراسم دارند.
لحظاتی پیش احسان کرمی که اجرای مراسم فرش قرمز را برعهده دارد به طور رسمی صحبت های خود را برای خیر مقدم به مهمانان آغاز کرد و سعید راد به عنوان اولین مهمان رسمی از فرش قرمز عبور کرد.
قبل از صحبت های احسان کرمی، به مناسبت 22 بهمن سرود انقلابی پخش شد و وی با عبور هر هنرمند از فرش قرمز با آنها گفتگو می کرد.
این در حالی است که 20 دقیقه دیگر بنا بر اعلام برگزارکنندگان مراسم اختتامیه به طور رسمی آغاز می شود.
بهرام رادان، رویا نونهالی، غلامرضا موسوی، امیرحسین شریفی، داریوش فرهنگ، کارن همایونفر، جهانگیر میرشکاری، بهروز افخمی، نرگس آبیار، سهراب پورناظری، آزیتا حاجیان، رضا عطاران، حمید نعمت الله، مهدی فخیم زاده، ابوالحسن داوودی، مجید مظفری و دخترش نیکی مظفری، یدالله صمدی، لوریس چکنواریان و … اولین مهمانانی بودند که از فرش قرمز عبور کردند.
عباس آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی از دیگر مهمانان این مراسم است که از کابینه دولت به اختتامیه مهم ترین رویداد سینمای کشور پیوسته است. همچنین مدیران سینمایی کشور همچون حبیب ایل بیگی مدیر انجمن سینمای جوانان نیز به اختتامیه آمده است. البته داوران بخش های رقابتی جشنواره نیز در برج میلاد حاضر شده اند.
ورود مهمانان به کاخ جشنواره فیلم فجر همواره ادامه دارد. مجید مظفری، لوریس چکناواریان، شهرام مکری، رویا نونهالی، بهرام رادان، جهانگیر کوثری، حامد بهداد، حمید نعمت الله ، هومن سیدی، سهراب پورناظری، محمود کلاری، هوشنگ مرادی کرمانی، جهانگیر کوثری، پناه برخدا رضایی، نرگس آبیار، هنگامه قاضیانی، شبم مقدمی، رضا عطاران، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، احمد احمدی، جمشید محمودی، ساعد سهیلی، امیر سماواتی، سودابه خسروی، سید جمال ساداتیان، ملیکا شریفی نیا، آزیتا حاجیان، امیرعلی دانایی، نعیمه نظام دوست، روح الله حجازی، امیر اثباتی، مجید میرفخرائی، جواد عزتی، کیانوش عیاری، رخشان بنی اعتماد، محسن امیریوسفی، فرامرز قریبیان، فرهاد توحیدی، محمدحسین لطیفی، مصطفی کیایی، میلاد کی مرام، سام قریبیان، عزیزالله حمیدنژاد، سامان سالور، منوچهر شاهسواری، ضیا الدین دری، نیکی کریمی، سمیرا حسن پور از سینماگرانی هستند که تاکنون در برج حاضر شده اند.
در حالی که ملیکا شریفی نیا به همراه مادرش وارد فرش قرمز شد احسان کرمی رو به وی گفت خانم شریفی نیا امشب فکر می کنید برای بردن سیمرغ روی صحنه می روید؟ گفت: نمی دانم هر چه خدا بخواهد.
همچنین کرمی هنگام ورود عومل فیلم «شیار 143» عنوان کرد: گروهی از عوامل فیلمی وارد شدند که بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
حامد بهداد هم در بدو ورود گفت: من نمی دانم اگر سیمرغ ببرم چه چیزی روی سن می گویم چون من این لحظه را قبلا تجربه کرده ام و خیلی شیرین و لذت بخش است. می دانم کسانی این لحظه را تجربه نکرده اند که امیدوارم امشب تجربه کنند.
هنرمندان در هنگام ورود یک عکس یادگاری در کنار پوستر جشنواره فیلم فجر می گیرند. از دیگر نکات قابل توجه این است که خیلی از هنرمندان با خانواده های خود حضور یافته اند.
احسان کرمی همچنین در روی فرش قرمز گفت: امشب جانبازان دفاع مقدس این مراسم را با حضور خود مزین می کنند.
بابک حمیدیان در هنگام ورود عنوان کرد: من امشب با دستبند متبرک شهید اصغر وصالی که نقش ایشان را در فیلم «چ» بازی کرده ام به این مراسم آمده ام. وی در مقابل دوربین این دستبند را بوسید. بابک حمیدیان از نامزدهای سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد است.
در حالیکه افتتاحیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر راس ساعت وعده داده شده آغاز شد ولی هنوز اختتامیه رسمی آغاز نشده است. در حالیکه قرار بود ساعت 18:30 مراسم رسما شروع شود. در سالن برج میلاد ردیف ویژه ای برای خبرنگاران درنظر گرفته شده بود که افراد غیررسانه ای این بخش را پر کرده اند.
شبکه نمایش که قرار بود این مراسم را زنده پخش کند تنها چند ثانیه صحنه هایی از ورود هنرمندان روی فرش قرمز را نمایش داد و سپس برنامه قطع شد.
محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر، محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به جمع مهمانان مراسم پیوستند.
مراسم رسمی اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر ساعت 19:15 و با 45 دقیقه تاخیر با نوای سرود ملی و قرائت قرآن آغاز شد.
در حال حاضر نماآهنگ انقلابی «انفجار نور» به مناسبت 22 بهمن بر پرده سالن رفته است. پخش تصاویری از حضرت امام خمینی (ره) از مهم ترین ویژگیهای این کلیپ است.
با حضور شهیدیفرد پشت تریبون و خوشامدگویی وی به مهمانان اختتامیه این مراسم ادامه دارد. وی تاکید کرد این جشنواره هم به خوبی و خوشی گذشت و سینماگران از دیدن فیلمها و دید و بازدید با یکدیگر لذت بردند. وی به رضاداد دبیر جشنواره پیشنهاد داد جشنواره فیلم فجر را ماهی یکبار برگزار کنند و اگر مشکل مالی دارند دیگر مساله خودشان است.
در حالی که قرار بود اختتامیه هم همچون افتتاحیه از سخنرانیهای طولانی و خستهکننده عاری باشد ولی شهیدیفرد به عنوان مجری این قاعده را شکسته و در حال ارائه سخنانی بی ارتباط به مراسم است.
علیرضا رضاداد دبیر جشنواره به عنوان اولین سخنران روی سن حاضر شده و حماسه 22 بهمن را تبریک گفت. وی به پیام حسن روحانی رییس دولت یازدهم در افتتاحیه مراسم اشاره کرد و آن را نویدبخش تدبیر و امید در سینما دانست. اشاره رضاداد به وعده روحانی برای اختصاص جایزه ملی از سوی نهاد ریاست جمهوری برای هنرمندان بود.
دبیر جشنواره فیلم فجر به کوتاهی سخن گفت و ادامه مراسم با پخش سرودهای انقلابی با تصاویر خاطره انگیز از 35 سال گذشته انقلاب دنبال شد.
اعلام جوایز این دوره از جشنواره فیلم فجر با بخش مستندها آغاز شد. با پخش تصاویر داوران این بخش معرفی شدند. مرتضی پورصمدی، مجید شیخ انصاری، رامین فاروقی، مهرانفر، فرهاد ورهرام داوران این بخش هستند. فاروقی اعلام کرد برای مدیریت زمان بیانیه هیات داوران را نمی خواند.
مهدی نورمحمدی برای فیلم «در پناه بلوط» سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی- هنری را دریافت کرد.
سیدغلامرضا نعمتپور و لاله روزگرد برای فیلم «برای گونگادین بهشت نیست» سیمرغ بلورین بهترین پژوهش و تحقیق را دریافت کرد.
محسن استادعلی برای فیلم «جایی برای زندگی» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرد. همچنین جایزه ویژه اهدا شد به مجتبی میرطهماسب برای فیلم «شش قرن و شش سال».
«خاطراتی برای تمام فصول» به تهیهکنندگی مرتضی رزاقکریمی سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرد.
پس از اعلام برگزیدگان این بخش وزیر ارشاد سخنرانی خود را آغاز کرد. سخنان وزیر ارشاد که بیش از 10 دقیقه به طول انجامید در حالی به پایان رسید که در میان صحبت های وی حاضران در سالن بارها او را تشویق کردند.
در ادامه این مراسم داوران بخش نگاه نو مخصوص فیلماولیها معرفی شدند. محمدعلی باشه آهنگر، عزیز الله حمیدنژاد، ابوالحسن داوودی، پیمان قاسم خانی، اکبر نبوی داوران این بخش هستند.
دیپلم افتخار بازیگری به امیر جدیدی برای فیلم «پایان خدمت» و «سیزده» اهدا شد.
دیپلم افتخار بازیگری به پانته آ پناهی ها برای فیلم «خانوم» اهدا شد. تینا پاکروان کارگردان فیلم روی صحنه حاضر شد و جایزه همکارش را گرفت. وی گفت فیلمی درباره خانم ها ساختم که به مذاق داوران خوش نیامد. قول نمی دهم سال بعد «آقا» را بسازم.
دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری به مسعود سلامی برای فیلم «ناخواسته» اهدا شد. او از عوامل فیلم تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد کسی امشب از دست کسی عصبانی نشود.
«حقِ سکوت» نوشته هادی نائیجی سیمرغ بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.
سیمرغ بهترین کارگردانی به جمشید محمودی برای «چند مترمکعب عشق» رسید.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به نوید محمودی برای «چند مترمکعب عشق» رسید.
دیپلم افتخار بهترین فیلم به هومن سیدی برای فیلم «سیزده» رسید.
با پایان این بخش، پخش زنده موسیقی با آواز علیرضا قربانی زینتبخش مراسم شد.
با اتمام بخش موسیقی که با استقبال روبه رو شد، مجری مراسم از حضار خواست برای همه درگذشتگان سینما فاتحه بخوانند.
رضاداد دبیر جشنواره فیلم فجر بار دیگر روی سن حاضر شد و گفت: در پیام رییس جمهوری در افتتاحیه اعلام شد فیلمی به عنوان فیلم برگزیده از سوی رییس جمهوری مورد تقدیر قرار گیرد ولی علیرغم کوششی که انجام شد تا فیلمی مدنظر ایشان انتخاب شود ولی در این دوره فیلمی که جامعیت این نظرات را داشته باشد، نداشتیم.
وی همچنین از نهاوندیان دعوت کرد که در این مراسم به ایراد سخنرانی بپردازد.
پس از صحبت های نهاوندیان مجری مراسم اعلام کرد که تعدادی از جانبازان قطع نخاعی از آسایشگاه ثارالله و خانواده شهدا و جانبازان در سالن حضور دارند. حضار به احترام آنها از جا برخاسته و آنها را تشویق کردند.
همچنین شهیدیفرد اعلام کرد نتیجه آرای مردمی اعلام شده که عسگرپور مدیرعامل خانه سینما آن را اعلام می کند.
حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در سخنانی گفت: 5 ماه است که در خدمت شما هستم.
وی با اشاره به شعر حافظ که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها، بیان کرد: تدبیر و اعتدال کار بسیار سختی است. اعتدال نیاز به گذشت دارد و بسیار پروژه سنگینی است معتدل بودن و امید هم یک فرآیند است که همه باید دست به دست هم دهند تا امید خلق شود. امید تنها از سازمان سینمایی برنمیآید.
ایوبی افزود: فیلم های پرافتخار در یک سال گذشته در سینمای ایران ساخته شده و باید با واژگان زیبا از آنها یاد کرد. ما امسال در طرح سینما سلام صف کشیدن جلوی سینماها را به چشم دیدیم کو این آرزو به دلمان نماند.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: البته کار سخت تر را رضاداد دبیر جشنواره انجام داد و من هدیه ناقابلی را برای او در نظر گرفته ام. او اصلا خبر ندارد. این خط استاد حیدری است که تقدیم حضور وی می کنم.
رضاداد با حضور روی سن این هدیه را دریافت کرد. ایوبی با تشکر از اینکه یک نفر یکبار دبیری جشنواره را می پذیرد و از رضاداد هم تشکر می کنم که باز هم می پذیرد که دبیر جشنواره بماند.
با اعلا م این خبر مشخص شد که علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر خواهد بود. وی گفت: من با خانواده ام عهد کردم که همین یک دوره دبیر هستم اگر خانواده بپذیرند در خدمت شما خواهم بود.
در ادامه مراسم اعلام شد که تهیهکننده فیلم «عصبانی نیستم!» برای حفظ آرامش در سینما خواسته است که فیلمش مورد ارزیابی داوران قرار نگیرد.
با معرفی داوران بخش سودای سیمرغ برگزیدگان این بخش اعلام شد.
فرهاد توحیدی با همراهی هومن سیدی برای اهدای جوایز یک بخش روی سن آمد. سیدی گفت: لطفا بهتر تشویق کنید زیرا اولین بار است که دو رشتی با هم روی صحنه می آیند.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری به سیدهادی اسلامی برای فیلم «چ» اهدا شد. وی از ابراهیم حاتمی کیا تشکر کرد.
در بخش بعدی سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی به حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «رستاخیز» و «چ» و اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین چهرهپردازی به محسن دارسنج برای فیلم «همه چیز برای فروش» اهدا شد. جایزه این بخش را رامبد جوان اعلام کرد. او جایزه اش را به محسن امیریوسفی و امیرحسین ثقفی اهدا کرد.
شبکه نمایش ناگهان در این بخش پخش زنده را قطع کرد.
سیمرغ بلورین هم به فیلم محسن موسوی برای فیلم «رستاخیز» را گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس به مجید میرفخرایی برای فیلم «رستاخیز» رسید. شراره سروش هم برای فیلم «همه چیز برای فروش» سیمرغ گرفت.
در این بخش هم وقتی میرفخرایی جایزه اش را به همسرش تقدیم کرد پخش زنده قطع شد.
محسن شاه ابراهیمی با همراهی رضا عطاران جایزه این بخش را اهدا کرد.
سیمرغ بلورین بهترین صدای فیلم هم برای فیلم «چ» به صدابردار: بهمن اردلان و صداگذار: سیدعلیرضا علویان رسید. جایزه این بخش را جهانگیر میرشکاری و مجتبی راعی دادند.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به میلاد کیمرام برای فیلم «خط ویژه» اهدا شد. سیمرغ بلورین این بخش به بابک حمیدیان برای «چ» و «رستاخیز» رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به هنگامه حمیدزاده برای فیلم «اشباح» و ملیکا شریفینیا برای فیلم «اشباح» رسید.
سیمرغ بلورین این بخش به شبنم مقدمی برای فیلم «امروز» اهدا شد.
هنگامه قاضیانی برترین های بخش سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن را اعلام کرد که در این بخش دیپلم افتخار به کارن همایونفر برای فیلم «همه چیز برای فروش» رسید. استفان واربک برای فیلم «رستاخیز» سیمرغ بلورین گرفت. جوایز این بخش را هانیه توسلی اعلام کرد.
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به مهدی حسینیوند برای فیلم «چ» رسید. مهدی فخیم زاده و فرامرز قریبیان برندگان این بخش را اعلام کردند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به حسین جعفریان برای فیلم «رستاخیز» اهدا شد. جایزه این بخش را هوشنگ گلمکانی و محمود کلاری اهدا کردند.
در این بخش مراسم پخش کلیپی با صدای محسن چاوشی در برنامه گنجانده شده بود که با مضامین مذهبی پخش شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس» رسید.
مریلا زارعی برای فیلم «شیار ۱۴۳» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» تقدیم شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی هم به نام احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز» ثبت شد. درویش در این مراسم حضور نداشت.
جایزه ویژه هیات داوران به نرگس آبیار برای «شیار 143» تقدیم شد. وی جایزه خود را به همه مادران رزمندگان تقدیم کرد و از ابراهیم حاتمی کیا تشکر صمیمانه کرد.
دیگر جایزه ویژه هیات داوران برای حمید نعمتالله کارگردان «آرایش غلیظ» در نظر گرفته شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به تهیهکنندگان فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» (به تهیهکنندگی بهروز افخمی و سیدجمال ساداتیان) تقدیم شد. سیمرغ دوم این بخش به «رستاخیز» به تهیهکنندگی تقی علیقلیزاده رسید.
با حضور رییس دفتر رییس جمهوری، وزیر ارشاد، رییس سازمان سینمایی و مدیر عامل خانه سینما روی سن دو جایزه دیگر این دوره از جشنواره هم اهدا شد. بنیاد سینمایی فارابی برای تهیهکنندگی فیلم «چ» جایزه ویژه نگاه ملی را گرفت.
نتیجه آرای مردمی برای انتخاب سیمرغ مردمی توسط عسگرپور مدیرعامل خانه سینما قرائت شد. فیلمهای سینمایی «خط ویژه» و «شیار 143» به طور مشترک سیمرغ این بخش را گرفتند.
مصططفی کیایی کارگردان «خط ویژه» برای دریافت هدیه تولدش روی صحنه آمد. وی از خانه سینما تشکر کرد که با وجود فشارها جایزه سیمرغ مردمی را مدیریت کرد. وی تاکید کرد خوشحالم فیلمی می سازم که مردم برای دیدن آن پول می دهند.
در پخش مستقیم و زنده اختتامیه فیلم فجر از تلویزیون هرگاه سخنانی انتقادی از سوی حضار مطرح می شد، پخش زنده قطع می شد.
پس از پایان مراسم و ترک سالن از سوی هنرمندان بازار عکاسی و گپ و گفت داغ بود و سینماگران باز هم از روی فرش قرمز گذشته و به سوی مقصدهایشان راهی شدند تا سال آینده در سی و سومین جشنواره فیلم فجر گرد هم آیند.
نکته قابل توجه در این مراسم این بود که احمدرضا درویش و ابراهیم حاتمی کیا دو کارگردانی که فیلمشان رکوردار درافت سیمرغ بود هر دو در سالن حضور نداشتند.
منبع : مهر
لطفا نظر خود را در مورد مطلب بالا در قسمت اعلام نظرات ذکر کرده و نوع مقالات و اخبار مورد علاقه خود را بیان کنید به بهترین نظرات هدایای نفیسی تعلق خواهد گرفت . باتشکر