اجتماعی
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
روابط زناشویی و مشکلات آن،مربوط به اشتباهات زن و مرد در زندگی مشترک است.چنانچه گاهی زوجین با افکار بیپایه و اساس، زندگی را برخود سخت و تلخ میکنند. ما نمیتوانیم از رفتار یا گفتارشان به اعماق ذهنشان پی ببریم، این کار خیلی هم خطرناک است و خطا به دنبال دارد؛ از طرفی چون در روابط زناشویی آدمها سختتر از هر موضوع دیگری مشکلاتشان را به زبان میآورند، احتمال بروز این خطا هم بیشتر میشود.
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
نتیجهگیری و قضاوت ذهنی باعث میشود از حقیقت دور شویم. درست در نقطه مقابل،گفت وگو و تعامل ما را به حقیقت نزدیک میکند. هرکدام از ما میتوانیم با چند روش از خطاهای ذهنی دوری کنیم.
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
سوال به جای فرضیه سازی
اول؛به جای بحث و جدال با یکدیگر گفت وگو کنیم، یعنی وقتی سوال یا سوءظنی در ذهنمان ایجاد میشود، به جای فرضیهسازی و تلاش برای یافتن پاسخ در ذهنمان باید «در دنیای واقعی» دنبال پاسخ بگردیم. طبیعتا میتوانیم اول از کسی بپرسیم که این سوال را برایمان ایجاد کرده است. تجربه بشری نشان داده که سوءظن،فرضیه سازی و نتیجهگیری ذهنی، جز تخریب روابط و تضعیف ساختار عاطفی حاصل دیگری ندارد.
البته گاهی ممکن است این روش جواب ندهد و نتوانیم به راحتی جواب سوالات ذهنی خود را بیابیم ولی این که فکر کنیم اولین نتیجهگیری ذهنی ما، درست و قطعی است،یک خطای بزرگ محسوب میشود تا دیگر دنبال جواب اصلی و واقعی نرویم.
عاقبت نتیجه گیری و قضاوت ذهنی در زندگی زناشویی چیست؟
برمبنای حس ششمتان قضاوت نکنید
دوم؛همیشه قلب و دل راست نمیگویند. خیلیها به احساس و به اصطلاح عامیانه حس ششم خود تکیه میکنند.آنهایی که واقعا به ندای قلبشان باور دارند، بهتر است کمی منطقی باشند و بدون وجود دلایل عینی در مورد بیتعهدی یا بیوفایی همسرشان،صرفا بر مبنای احساسشان قضاوت نکنند.همین ذهنیت حتی ممکن است باعث سردی رفتارفرد با همسرش شده یا بهطور غیر مستقیم و به بهانهای دیگر، زمینهساز یک دعوای زن و شوهری جدی شود که آن هم نتیجهاش فقط انهدام و فاصله بیشتر است.
به خودتان زمان بدهید
سوم؛بهتر است به خودمان زمان بدهیم.در چنین موقعیتی به جای برخورد سریع و چکشی بهتر است که اجازه دهیم غلیان احساساتمان فروکش کند، موبایل را خاموش کرده و وقتی آرامتر شدیم، منطقیتر میتوانیم موقعیت و موضوع را تحلیل کنیم.فراموش نکنیم اکثر قضاوتهای ما به شدت تحتتاثیر احساسات هستند. پس هرقدر هنگام تصمیمگیری آرامش بیشتری داشته باشیم، احتمال اتخاذ تصمیمی درست بیشتر خواهد شد.
علامت سوال بگذارید
چهارم؛ فکرمان را بچرخانیم، یعنی روی نتیجهگیری احساسیمان یک علامت سوال بگذاریم و فرصت دهیم تا منطق بر ذهنمان حاکم شود. البته کار راحتی نیست، در این موقعیت، اگر سعی کنیم ذهن را به سمت دیگری منحرف کنیم و نگذاریم همه جریان فکریمان روی موضوع متمرکز شود، برای خودمان و عقلمان زمان خریدهایم.
یکدیگر را عمیق تر بشناسید
پنجم،رفتارهای غلط زن و مرد در زندگی مشترک گاهی بستگی به عدم شناخت کافی از شخصیت و بنیانهای فکری یکدیگر دارد. زن و شوهر نباید حرفهایی بگویندکه همسرشان را آزار میدهد. انسان موجودی پیچیده است و به همین دلیل هر کسی شاید به سادگی نتواند نسبت به همسر خود شناخت پیدا کند. با توجه به خصلت و پیچیدگیهای روانی هر فرد، هرکس باید راه درست برخورد و رفتار با همسر را به مرور زمان پیدا کند.