ورزش

فرم صحیح بدن در حالات مختلف

طرز صحیح ایستادن،‌ راه رفتن و نشستن

شاید تا کنون به طرز راه رفتن، نشستن و ایستادن دیگران توجه کرده باشید و الگوی آن‌ها کمی برای شما غیر طبیعی باشد؛ اما آیا با الگوی صحیح این حرکات آشنا هستید؟ آیا می‌دانید به هنگام راه رفتن باید چگونه عضلات خود را به حالت طبیعی و صحیح حفظ کنید؟

طرز صحیح ایستادن،‌ طرز صحیح راه رفتن و طرز صحیح نشستن مواردی هستند که انسان برای حفظ سلامت و داشتن اعتماد به نفس، به آن نیاز دارد.

طرز صحیح ایستادن

به وسیله طرز صحیح ایستادن می‌توانید تعادل بدنتان را حفظ کنید، اعتماد به نفس را در خودتان افزایش دهید و جذاب به نظر برسید. در این مطلب چند راهکار برای رسیدن به حالت صحیح و صاف ایستادن بیان شده است.

۱- نقطه تعادل بدن خود را پیدا کنید

  • پاها را به فاصله عرض شانه از یکدیگر قرار دهید، به شکلی که به هنگام انجام حرکات ورزشی و بسیاری از فعالیت‌های فیزیکی دیگر آن را انجام می‌دهید.
  • صاف بایستید؛ این مهمترین قسمت در طرز صحیح ایستادن است و لازم است یک‌بار ذکر شود. وقتی شما در گذر زمان عادت‌های رفتاری صحیح را پذیرفتید، این امر به عنوان خصلت طبیعی، در وجود شما ثبت می‌شود.
  • وزن بدن خود را بر روی انگشتان پا یندازید. اگر وزن‌تان را بر روی پاشنه‌ها بیندازید،‌ بدن شما گرایش به خم شدن و افتادن از پشت پیدا خواهد کرد.
  • شانه‌های خود را کمی سمت عقب متمایل کنید. اگر وضعیت بدن شما طبیعی نباشد، ممکن است در ابتدا احساس غیر طبیعی بودن بکنید. مانند صحیح ایستادن،‌ این مورد هم به وضعیت صحیح بدن شما اضافه خواهد شد.
  • سر خود را به سمت عقب و بالا متمایل کنید؛ فرض کنید می‌خواهید با جمجمه سر خود سقف بالا سرتان را لمس کنید. در همین وضعیت سر خود را در راستای گردن و ستون فقرات نگه دارید. این فقط باعث بهبود وضعیت بدن شما نمی‌شود،‌ بلکه باعث می‌شود شما قد بلندتر و اندامی‌تر به نظر برسید.

۲- بدن خود را در وضعیتی قرار دهید که تا کنون آن‌را تجربه نکرده‌اید

پشت بدن خود را به یک دیوار یا در تکیه بدهید به شکلی که پشت سر، شانه‌ها و باسن با آن در تماس باشد. اگر انجام این حرکت خنده‌دار یا غیرطبیعی بود نگران نباشید. وقتی که شما بدن خود را برای یک وضعیت صحیح تمرین می‌دهید، طبیعی است که در ابتدا احساس غیرطبیعی بودن به شما دست دهد. سعی کنید حرکات بیان شده را تکرار کنید تا طرز صحیح ایستادن در بدن شما شکل بگیرد.

طرز صحیح راه رفتن

طرز صحیح راه رفتن با طرز صحیح ایستادن در ارتباط است. در یک حالت صحیح راه رفتن، سر خود را صاف نگه دارید و از خم کردن آن به جلو یا عقب پرهیز کنید. شانه‌ها رو به عقب، ‌سینه به سمت جلو و دید چشم‌ها در امتداد یک خط مستقیم افقی باشد.

طرز صحیح نشستن

۱- “صاف بشین!”

این جمله را چند بار از مادرتان شنیده‌اید؟! در دوران کودکی، برای بیشتر انسان‌ها این تذکر همراه “لیوان شیر را تا ته سر بکش” یا جملات مشابه همراه بوده است. مادر شما حق داشته است، حداقل در مورد چیزی که به طرز بدن شما مربوط می‌شده است. مخصوصا امروزه که بییشتر انسان‌ها کل روز را بر روی صندلی می‌نشینند این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است که مطابق دستور العمل‌های صحیح رفتار کنند.

  • اگر برای زمان طولانی در طول روز بر روی یک صندلی می‌نشینید و این امکان وجود دارد، از یک صندلی با طراحی ارگونومیک استفاده کنید که به طور اساسی مناسب وزن و سایز شما باشد. اگر این امکان وجود ندارد از یک بالش، نازبالش،‌ کوسن یا متکا برای محافظت از ستون فقرات خود بر روی صندلی استفاده کنید.
  • پشتی صندلی را مطابق بدن و میز کار خود تنظیم کنید. این به شما کمک می‌کند مجبور نباشید به پشت یا جلو متمایل شوید.
  • دقیقا مانند طرز صحیح ایستادن باید شانه‌هایتان را مستقیم و بالا نگه دارید و کمی به سمت عقب متمایل کنید، سر بالا و گردن، کمر و پاشنه‌ها در امتداد یک خط باشند.
  • اگر پاهای شما به روی زمین نمی‌رسد، حتما از یک وسیله کمکی برای قرار گرفتن کف پاها بر روی آن استفاده کنید و اجازه ندهید پاهایتان در هوا معلق باشد.
  • صندلی و وضعیت بدن خود را به گونه‌ای تطبیق دهید که دست‌های شما خم باشند و به لازم نباشد برای کار کردن آن‌ها را بکشید. زاویه بین بازو و دست شما باید بین ۷۵ تا ۹۰ درجه باشد. اگر زاویه دست شما بیشتر از محدوده ذکر شده باز باشد،‌ فاصله شما از میز کارتان زیاد است و اگر کمتر باشد یعنی اینکه شما با فاصله کم از صندلی نشسته‌اید.

۲- برای چند لحظه از کار دست بکشید و استراحت کنید

اگر وضعیت بدن شما به صحیح‌ترین شکل ممکن است و حتی بر روی بهترین صندلی دنیا نشسته‌اید که بقیه آدم‌ها برای نشستن بر روی آن با یکدیگر دعوا می‌کنند؛ شما باید از روی صندلی خود بلند شوید و کش بیایید! در اطرافتان قدم بزنید، چند حرکت کششی انجام دهید و یا در نهایت یک دقیقه سر پا بایستید. بدن شما برای این ساخته نشده است که تمام طول روز بنشنید و تحقیقات علمی جدید برای دانشگاه سیدنی انجام دهید! همیشه در حرکت باشید.

منبع : مجله اینترنتی ستاره

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter