قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟
از زمان های قدیم قهوه بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است. یکی از موضوعاتی که همیشه مورد بحث عموم مردم قرار گرفت حساسیت مردم به تاثیر قهوه بوده که قهوه به دلیل اینکه سیستم عصبی را تحریک میکند هوشیاری را افزایش میدهد. اما خیلی از مردم میزان حساسیت بیشتری دارند و با نوشیدن حتی یک فنجان قهوه احساس بیقراری کرده و یا خوابشان متخل میکند.
اثر قهوه روی گردش خون موضوعی پیچیده است که در باره ی آن تحقیقات زیادی انجام شده که میتواند شما را به آنچه نیاز است بدانید نشان دهد.
آیا قهوه روی فشار خون تاثیر منفی میگذارد؟
یکی از این تحقیقات نشان میدهد پزشکان توصیه کرده اند قبل از بررسی فشار خون از نوشیدن و خوردن قهوه و سایر منابع کافئین خود داری کنند. این بررسی یک توصیه استاندارد بر اساس این پیش زمینه است که کافئین فشار خون را بالا میبرد تا در اندازه گیری دقیق اختلال ایجاد کند. اما تحقیقات پزشکان واضح نبوده است و برخی از مطالعات ارتباط بین قهوه و فشار خون را تایید میکنند اما برخی دیگر اینطور نیست.
بررسی و تحقیقات ایتالیا در سال ۱۹۸۷ نشان داده است که قهوه حتی ممکن است باعث کاهش فشار خون شود.
پس از بررسی و مطالعات فراوان و گسترده، دانشمندان سوئیس و ایالات متحده تحقیقات و بررسی روی ۱۵ داوطلب برای مطالعه ی دقیق روی آنها را شروع کردند. هیچکدام از این افراد دارای فشار خون بالا یا والدینی که فشار خون بالا داشته باشند نداشتند و سیگار مصرف نمیکردند و سالم بودند. فقط 6 نفر از آنها قهوه مینوشیدند.
پزشکان و محققان ضربان قلب، فشار خون و سیستم عصبی هر کدام را تحت چهار شرط بررسی کردند: قبل و بعد از نوشیدن یک اسپرسو سه گانه، قبل و بعد از نوشیدن یک اسپرسو سه گانه بدون کافئین، قبل و بعد از مصرف 250 میلی گرم کافئین با تزریق داخل وریدی، و قبل و بعد از محلول نمکی.
در شرایط اول نوشیدن یک اسپرسو سه گانه باعث تغییر شدید می شود و فشار خون را تکان می دهد. اما با اینکه سطح کافئین خون در همه افراد به میزان مشابهی بالا رفت، اما همه داوطلب ها افزایش فشار خون را تجربه نکردند. در واقع، اسپرسو فشار خون کسانی که قبلا قهوه مصرف میکردند را افزایش نداد، اگرچه فشار سیستولیک را به طور متوسط 13 میلی متر جیوه و فشار دیاستولیک را تا 7 میلی متر جیوه در افرادی که قهوه مصرف نمی کردند افزایش داد.
قهوه نوشیدنی ایی پیچیده است و اثرات زیادی بیشتر و فراتر از سیستم قلبی عروقی دارد. بعضی از افراد از بالا رفتن سطح هوشیاری سود می برند، ولی برای بعضی دیگر اثرات منفی عصبی قهوه مانند بی خوابی، اضطراب یا لرزش است. کسانی که که قهوه می نوشند، وابستگی خفیفی پیدا می کنند، بنابراین ترک ناگهانی می تواند باعث سردرد یا افسردگی موقت شود. مبتلایان به میگرن ممکن است دچار حمله ای شوند که ناشی از افزایش یا کاهش ناگهانی مصرف قهوه است.
برخی از مصرف کنندگان قهوه از افزایش تحرک روده سود می برند زیرا یبوست را برطرف می کند، اما بعضی از مردم دیگر دچار رفلاکس معده به مری و سوزش سر دل می شوند. مطالعات و تحقیقات در هاروارد نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه از کاهش خطر ابتلا به دیابت، سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه استفاده می برند و یک پژوهش ایتالیایی به مقابله در برابر سرطان روده بزرگ اشاره می کند. قهوه جریان ادرار را تحریک میکند، که میتواند آزمایشی برای مردان مبتلا به هیپرپلازی خوشخیم پروستات باشد، اما برخلاف تصور عموم مردم، باعث کمآبی بدن نمیشود.
اثر های قهوه بر متابولیسم اخیرا شروع به ارزیابی شده است. قهوه جوشانده، قابلمه ای، ترکی و قهوه اسپرسو می تواند سطح کلسترول خون را بالا ببرد، اما قهوه تصفیه شده، پرک و فوری اینطور نیست. قهوه لوله های برونش را گشاد می کند و برای بعضی از مبتلایان به آسم خوب است.
قهوه عربیکا و روبوستا هر دو حاوی کافئین هستند، اما تأثیر آنها بر فشار خون متفاوت است، زیرا میزان کافئین در هر یک متفاوت میباشد.
نوع قهوه روی اثر گذاری روی فشار خون
قهوه عربیکا به طور متوسط در حدود ۱.۲ تا ۱.۵ درصد کافئین دارد، که کمتر از روبوستا است. مانند هر نوعی از قهوه، مصرف عربیکا میتواند به شکل موقت فشار خون را افزایش دهد، اما تأثیر آن معمولاً کمتر و خفیف تر از روبوستا است.
به طور کلی اگر نگران تأثیر قهوه بر فشار خون خود هستید، قهوه عربیکا انتخاب بهتری نسبت به قهوه های روبوستا است سعی کنید بهترین قهوه عربیکا را استفاده کنید. اما در کل، تأثیر کافئین بر فشار خون موقتی است و اگر به طور منظم قهوه مصرف میکنید، بدن شما ممکن است به آن عادت کند و اثر افزایش فشار خون کاهش یابد.
قهوه و فشار خون شما اعمال پیچیده ایی را ایجاد می کنند، اما همه چیز به این خلاصه می شود: وقتی نوبت به قهوه می رسد، انتخاب با شماست. اگر از قهوه لذت می برید، آن را تا ته دل بنوشید. اما اگر شما را آزار می دهد، مصرف خود را کاهش دهید یا آن را کنار بگذارید
کافئین ممکن است باعث بالا رفتن مختصری در فشار خون شما شود، حتی اگر فشار خون بالایی نداشته باشید. این افزایش کوتاه مدت در فشار خون بصورت عمده در افرادی اتفاق می افتد که اغلب کافئین مصرف نمیکنند، نه در افرادی که این کار را انجام می دهند. با این حال، اثر فشار خون به کافئین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال اگر فشار خون بالا دارید، احتمالاً نیازی به کم کردن یا قطع نوشیدن کافئین در صورت مصرف منظم آن ندارید. اما برای اطمینان از متخصص مراقبت های بهداشتی خود بخواهید.
تولید محتوای این رپورتاژ توسط مجله اینترنتی زندگی سالم صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.