انجام ورزشهایی برای استقامت قلبی عروقی در عوض استفاده از قرص خواب
ورزش و کاهش نیاز به مصرف قرص خواب آور | طبق نتایج حاصل از تحقیقات، افرادی که دارای استقامت قلبی عروقی کافی میباشند، کمتر به داروهای تجویزی خواب نیاز پیدا میکنند.
نتایج حاصل از تحقیقات حاکی از آن است که افراد دارای استقامت بدنی مناسب هستند کمتر از داروهای تجویزی خواب استفاده میکنند.
نتایج تحقیقات نشان دهنده این است که افرادی که در طول هفته به مدت 75 دقیقه ورزش متوسط تا شدید انجام میدهند از آمادگی قلبی تنفسی مطلوبی برخوردارند و روند خوابشان بهتر است.
کارشناسان توصیه میکنند که برای بهبود کیفیت خواب، 30 دقیقه ورزش روزانه میتواند مفید باشد.
سعی کنید یک برنامه ورزشی ثابت را دنبال کنید.
مشکل خواب دارید؟ شما تنها نیستید، در واقع از بین هر 3 بزرگسال 1 نفر دچار مشکل خواب است.
نداشتن خواب باکیفیت میتواند برعملکرد فرد در انجام کارهای روزانه تاثیر منفی داشته باشد. به همین دلیل برخی افراد که دچار مشکل بیخوابی هستند ممکن است ترجیح دهند که از قرصهای خوابآور استفاده کنند.
اما امروزه محققان نروژی به این موضوع پی بردهاند که تناسب اندام قلبی عروقی میتواند نیاز فرد به داروهای خوابآور را به حداقل برساند.
این تحقیق منتشر شده در مجموعه مقالات مایو کلینیک حاکی از آن است که آمادگی قلبی تنفسی که از راه ورزش و انجام تمرینات منظم با شدت متوسط تا شدید به دست میآید، استفاده از داروهای تجویزی خوابآور را به میزان زیادی کاهش میدهد.
تأثیر آمادگی قلبی تنفسی بر روند خواب
تناسب و استقامت اندام قلبی و تنفسی به معنی سلامت قلب و عروق و تامین اکسیژن در سراسر بدن میباشد و هرکس برای افزایش (یا حفظ) سطح آمادگی بدنی باید به مدت 75 دقیقه تمرینات ورزشی با شدت متوسط یا شدید (70 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب) انجام دهد.
به طور کلی، تحقیقات نشان داده که ورزش مداوم با شدت متوسط تا شدید، منجر به کاهش خطر مشکلات شدید خواب میشود.
ورزش صبح یا عصر؟ چه زمانی برای انجام تمرینات ورزشی مناسبتر است؟
بدن برای حفظ سلامتی و تندرستی به خواب خوب نیاز دارد. اما خب هیچ ادعای ثابت و واحدی مبنی بر زمان مناسب برای انجام تمرینات ورزشی وجود ندارد.
برخی افراد با انجام ورزش صبحگاهی در طول روز انرژی بیشتری دارند و سرحالترند، اما برخی انجام ورزش در عصر را ترجیح میدهند و هنگام ورزش عصرگاهی بیشتر انرژی میگیرند.
این موضوع کاملا به خود فرد بستگی دارد که ببیند چگونه و در چه زمانی راحتتر است که تمریناتش را انجام دهد.
ورزش صبحگاهی
ورزش صبحگاهی باعث تنظیم ریتم شبانهروزی بدن شده و در طول روز انرژی کافی برای بدن تامین میکند و شب هنگام بدن احساس خواب و خستگی دارد.
اگرچه این تغییر و تنظیم در ریتم خواب و بیداری بدن باعث تسهیل خوابیدن میشود اما تاثیری بر روی کیفیت خواب ندارد.
با این وجود، ورزش صبحگاهی از ایجاد عارضهها و مشکلات قلبی عروقی مانند سکته مغزی پیشگیری میکند.
ورزش عصرگاهی
برخی تحقیقات حاکی از آن است که ورزش عصرگاهی ممکن است بر روند خواب آرام در شب تاثیر منفی بگذارد.
اما خب برخی ممکن است ورزش عصرگاهی را ترجیح دهند.
برای بهتر خوابیدن چه اندازه باید ورزش کنیم؟
جالب است بدانید که برای بهبود کیفیت خواب، ثبات در انجام تمرینات ورزشی به مراتب مهمتر از مقدار زمانی است که برای ورزش اختصاص میدهیم.
برای داشتن خواب بهتر حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنید.
سخن پایانی
طبق نتایج حاصل از تحقیقات، حفظ تناسب اندام قلبی عروقی میتواند باعث بهبود کیفیت و کمیت خواب شود.
با انجام تمرینات ورزشی متوسط تا شدید، حداقل 75 دقیقه در طول هفته، به میزان قابل توجهی میتوانید نیاز به مصرف داروهای تجویزی خوابآور را کاهش دهید.
اینکه بهتر است صبح ورزش کنید یا عصر بستگی به خود شما دارد. در صورتیکه با انجام تمرینات منظم باز هم مشکل خواب دارید بهتر است به متخصص مراجعه کرده و در مورد مصرف داروهای طبیعی و تجویزی خواب با وی مشورت کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.