ویژگیهای ظاهری معتادان
معتاد از نگاه عامه همان تصویری است که رسانهها، بهخصوص تلویزیون و سینما از ویژگیهای ظاهری و رفتاری یک فرد معتاد ترسیم میکند؛ از جمله شخصیت «سید» در فیلم «گوزنها»، شخصیت «اصغرآقا» یا همان «اشغری» در «آیینه عبرت»؛ شخصیتهایی بیاراده و ضعیفالنفس که برای به دست آوردن موادمخدر دست به هر کار غیراخلاقی و غیرقانونی میزدند و ظاهرشان لاغر بود…
با چشمانی گودافتاده، پوستی تیره و لبهایی کبود و ریش و سبیل زرد که خمیده و آرامآرام قدم برمیداشتند و پاها را روی زمین میکشیدند و آرام و کشدار صحبت میکردند و اغلب «سین» را «شین» تلفظ میکردند اما ورود مخدرهای جدید، ظاهر معتادان را دگرگون کرده است.
امروزه گاهی با معتادانی روبرو میشویم که میگویند ۳۰ سال است مخدر مصرف میکنند ولی هیچوقت خماری نکشیدهاند و به خودشان میرسند و غذا، ورزش و لباس مناسب دارند و شاید کمتر کسی از روی ظاهرشان متوجه اعتیادشان شود تحلیل قوای جسمانی در معتادان چنان مشهود نیست.
البته انواعی از موادمخدر هستند که آثار متفاوتی دارند مثلا حشیش باعث افزایش شدید اشتها، پرخونی و قرمزی چشم و خشکی دهان میشود اما مصرف شیشه با علائمی مانند کاهش اشتها، قرمزی چشم و خشکی دهان نمودار میشود و معتادانش معمولا افرادی بیقرار، بیخواب، پرحرف، شکاک و فاقد تمرکزند.
با این حال نکته مهم در مورد اعتیاد، عدم اعتماد به ظاهر است. نباید صرفا از روی ظاهر افراد قضاوت کنیم و خانوادهها در صورت شک به اعتیاد در یکی از اعضای خانواده باید به جای اقدامهای احساسی، غیرضروری و نادرست بلافاصله با یک متخصص روانپزشک در این زمینه مشورت کنند.
منبع : روزنامه سلامت