چشم انداز بازارهای داخلی / سرمایه گذاری در طلا و ارز
چشم انداز وضعیت اقتصادی را برای سال جاری رونق نسبی همراه با تورم میدانم و احتمال زیاد تورم بالاتر از امسال خواهد بود که دامنه پیش بینیها از 12 تا 17 درصد در نوسان است. ادامه سیاستهای اقتصادی فعلی باعث ایجاد تغییرات چشمگیر در بازارها و تغییر ماهیتی برخی از بازارهای موجود خواهد شد که به سمت مدرنتر شدن خواهند رفت ولی چالشهایی رابرای بخشهای مربوطه ایجاد خواهد کرد. گسترش بازارهای مالی و تک نرخی شدن احتمالی ارز یا احیانا راه اندازی بازار ارز داخلی منجر به کاهش ریسک سرمایه گذاریها و جذابتر شدن بازارهای ایران خواهد شد ولی عوارضی نیز خواهد داشت که بخشی گریز ناپذیر و غیر قابل تحمل و بخشی هم قابل تحمل خواهد بود. بازارهای مالی به جز بورس، رونق بهتری خواهند داشت و بورس هم احتمالا در نیمه دوم بهتر از نیمه اول سال خواهد بود. در بازارهای مالی بازار مشتقه (آتی و اختیار معاملات ) و بورس کالا، رشد و اقبال بیشتری خواهند داشت که در صورت راه اندازی بازار ارز، این اقبال دو چندان هم خواهد شد.
وضعیت خاص ارز در کشور ما
به علت وضعیت خاصی که ارز در کشور ما دارد، تحلیل وضعیت دلار آمریکا تقریبا برای همه آحاد و اقشار مهم است. سال گذشته همانطور که در تحلیلهای مربوطه عنوان شد، دلار در ناحیه 3650 تومان سال را به پایان رساند و میتوان گفت که دلار در بالای این سقف تثبیت شده و احتمال نزول به زیر این سقف برای سال جاری نیز بسیار ضعیف است. سال آینده احتمال اینکه دلار در ناحیه 4000 تومان نوسان کرده و بسته به سیاستهای دولت بعدی تا 4600 یا حتی 4900 تومان نیز افزایش داشته باشد، وجود دارد. بخش مسکن، رونق نسبی بیشتری نسبت به سال گذشته خواهد داشت ولی انتظار بازدهی بالا یا حتی به اندازه تورم را من فعلا نمیبینم.
سرمایه گزاری در طلا و ارز برای افراد عادی فعلا با ابهاماتی روبه رو است
سرمایه گذاری در طلا و ارز برای افراد عادی فعلا با ابهاماتی روبه رو است که عمده آن مربوط به سیاستهای اقتصادی دولت بعدی خواهد بود و تا روشن شدن این سیاستها باید صبر کرد و لی به طور کلی این دو بازار به سمت حرفهایتر شدن پیش خواهد رفت و تازه کاران و معامله گران خانگی از آن طرفی نخواهند بست.
آمادگی روانی برای تغییر رویکردهای اقتصادی در بین مردم از بخشهای سنتی به بخشهای مدرنتر وجود دارد ولی نیاز به بسترهای مناسبتر و کم ریسکتر از سال گذشته دارد تا تردیدهای سرمایه گذاران کمرنگتر شده و اشتیاق به ورود به حوزههای جدیدتر و خصوصا بازارهای مالی را افزایش دهد. در یک جمع بندی آمادگی اقتصاد برای چرخش در جهت درست و البته دردناک را میتوان دید که میتواند اقبال عامه مردم را به این تغییرات خصوصا پس از یک دوره رکود، به همراه نداشته باشد و ظرافت اجرای این تغییرات از خود تغییرات مهمتر خواهد شد. به امید روزهای پر رونق
نویسنده : سعید محمدی جزی