دسته بندی نشدهموفقیت

چگونه یادداشت روزانه زندگی ما را تغییر می‌دهد؟

وقتی شروع به نوشتن یادداشت روزانه می‌کنید، رفته رفته متوجه تغییر بسیاری در روند روزمره خود می‌شوید. بسیاری از ما روزمان را با سردرگمی آغاز می‌کنیم و دقیقا نمی‌دانیم که در طول روز به دنبال چه چیزی هستیم. با نوشتن انگار با خودتان حرف می‌زنید؛ از تمام دغدغه‌ها، آرزوها، نگرانی‌ها و برنامه‌هایتان می‌توانید برای خودتان بنویسید. جولیا کامرون در کتاب راه هنرمند ابزار صفحات صبحگاهی را معرفی می‌کند که در آغاز روز مثل یک معجزه عمل می‌کند.

چرا همه‌ی ما به نوشتن یادداشت روزانه نیاز داریم؟

نوشتن یادداشت روزانه بر همه‌ی ما واجب است، حتی اگر علاقه‌ای به نوشتن نداشته باشیم. اکثر ما آدم‌ها در طول روز درگیر اتفاقاتی می‌شویم که احساسات ما را درگیر می‌کند و گاهی بیان این احساس‌ها در نزد دیگران برای ما ناخوشایند است و ممکن است مورد تمسخر و سرزنش قرار بگیریم، بهترین راه این است که به جای سرکوب این حس‌ها، شروع به نوشتن کنیم، افکارمان را به روی کاغذ بیاوریم و مطمئن باشیم که دیگر هیچ کس ما را قضاوت نمی‌کند.

دفتر و ابزار نوشتن باید بهترین همراه ما باشند تا معجزه نوشتن را حس کنیم. هر گاه احساس کردید افکارتان در حال انفجار است و راه‌ها به روی شما بسته شده، فقط بنشینید؛ چند نفس عمیق بکشید و شروع به نوشتن هر آنچه کنید که ذهن شما را درگیر کرده است.

ابزار صفحات صبحگاهی ( یادداشت روزانه) در کتاب راه هنرمند

جولیا کامرون در کتاب راه هنرمند خود ابزاری را معرفی می‌کند به نام نوشتن صفحات صبحگاهی. به این صورت که بعد از بیدار شدن قلم و کاغذ را برداریم و شروع کنیم به نوشتن؛ هر آنچه به ذهنمان می‌رسد را می‌نویسیم، بدون فکر کردن. این نوشته‌ها می‌تواند هر آنچه باشد که در آغاز روز ما به بازگو کردن آن‌ها برای خودمان روی کاغذ نیاز داریم.

بیان خواست‌ها، دغدغه‌ها، گفتگو با خود، برنامه‌هایی که در طول روز باید به آن‌ها توجه کنیم، افکار مختلف. صفحه‌ی سفید کاغذ در این ابزار، میدان بازی ماست. جولیا کامرون تأکید دارد این نوشتن‌ها باید تا 3 صفحه ادامه پیدا کند. قطعا این ابزار سودمند، زندگی هر شخص را در نوع خودش تغییر می‌دهد.

 نوشتن یادداشت روزانه تمرکز ذهنی را افزایش می‌دهد

نوشتن برنامه روزانه

نوشتن یادداشت روزانه، فکر کردن را در سطح عمیق‌تری به ما یاد می‌دهد، وقتی مشغول نوشتن می‌شویم، تمام تمرکز بر روی نوشته است، در این صورت ذهن مجبور نیست روی هزاران فکر دیگری که در حال آمد و رفت هستند، تمرکز کند.

پس زمانی که از موضوعی رنج می‌برید و آن موضوع تمام ذهن شما را درگیر خودش کرده، با نوشتن می‌توانید به لحظه‌ی حال بیاید و روی افکار خود تمرکز کنید.

در آغاز روز بهتر است تمام کارهایی که قرار است در طول روز انجام دهیم بر روی کاغذ بیاوریم و آن‌ها را الویت بندی کنیم، با این کار تمرکز ما افزایش پیدا می‌کند.

 نوشتن، به پاکسازی افکارتان کمک می‌کند؟

یادداشت برداری روزانه

یک ذهن شلوغ و به هم ریخته که در لحظه به مسائل مختلفی فکر می‌کند و نگرانی‌های بسیاری دارد، نمی‌تواند برای داشتن تمرکز بالا در کارها با ما یاری کند. همه‌ی ما افکار پر سر و صدای بسیاری داریم که لحظه‌ای دست از سر ما برنمی‌دارند.

مهم نیست دقیقا چه چیزی بر روی کاغذ می‌نویسید، فقط بنویسید و اجازه دهید ذهنتان روی کاغذ بیاید و تخلیه شود. پس هر گاه دچار احساس استرس و سردرگمی شدید، نوشتن بهترین درمان برای رهایی از افکار سرگردان و بلاتکلیف است.

نوشتن، به الویت بخشیدن اهدافتان کمک می‌کند

وقتی آدمی رویای رسیدن به اهداف خود را داشته باشد، با نوشتن متوجه می‌شود به طور دقیق دنبال چه چیزی است و آنچه می‌خواهد با نوشتن بر روی کاغذ برای او روشن می‌شود. با این کار الویت‌ها در رسیدن به هدف مشخص می‌شود و متوجه می‌شویم برای هر هدفی که در ذهن داریم چه زمانبندی اولویت دارد.

این نکته را نیز باید مد نظر داشت که قرار نیست ما یک دفعه به اهداف خود برسیم، بلکه باید نردبامی را طی کنیم که اولین پله‌ی آن تصور کردن هدف‌ها و سپس، نوشتن آن‌ها بر روی کاغذ، هدف‌های بزرگ را به کارهای کوچک تقسیم کردن و پله‌ی مهم‌تر عمل کردن به آنچه نوشته شده است؛ می‌باشد.

با نوشتن، کنترل زمان را به دست بگیرید

نوشتن یک روتین همیشگی

همه‌ی ما این روزها با حواس پرتی و لذت‌های زود گذر مواجه شده‌ایم. از گشت‌وگذار در صفحه‌های مجازی پلتفرم‌های مختلف که در طول روز وقت زیادی از ما را تلف می‌کنند و تا به خودمان می‌آییم، می‌بینیم که ساعت‌ها به صفحه‌ی گوشی خیره شده‌ایم و از کارهای مهم روزانه‌ی خود غافلیم.

زمان باارزش‌ترین دارایی ماست، بنابراین با نوشتن یادداشت روزانه، برنامه‌های کوتاه مدت برای طول روز، می‌توانیم از این اتلاف وقت جلوگیری کنیم.

نوشتن، باعث تقویت انگیزه می‌شود

زندگی ما آدم‌ها همیشه بر یک روال حرکت نمی‌کند، لحظاتی پر از شادی و شور هستیم و روزهایی هم غمگین و ناامید. اما هیچ گاه هر کدام از این احساس‌ها ثابت نمی‌ماند و در حال تغییر است. زمانی می‌توانیم موفق عمل کنیم که لحظه‌های ناامیدی را تبدیل به فرصت کنیم.

با نوشتن اهداف خودمان بر روی کاغذ و چسباندن آن‌ها به جایی که در دید ما باشد، باعث تقویت انگیزه و پشتکار در انسان می‌شود.

نوشتن، احساس شکرگزاری را بیدار می‌کند

وقتی انسان برای داشتن آنچه در زندگی دارد، شکرگزاری می‌کند، بخشی از ذهن بیدار می‌شود که باعث احساس رضایت در زندگی می‌شود. یکی از تکنیک‌های شادی در روز، نوشتن شکرگزاری از خداوند در ابتدای صبح است. چرا که نگرانی‌های و استرس‌ها با نوشتن شکرگزاری از بین می‌رود و انسان می‌تواند در طول روز از احساس رضایت و خشنودی بهره ببرد.

نوشتن ایده‌های نو و طلایی از معجزه نوشتن

بعضی وقت‌ها در طول روز، ایده‌ای به ذهن ما می‌رسد که در همان لحظه با خودمان می‌گوییم خب، یک روز انجامش می‌دهم، اما ممکن است در طی روزمرگی‌هایی که داریم این ایده به فراموشی سپرده شود.

پس بهترین راه این است تا ایده‌ای به ذهنمان رسید؛ آن را مکتوب کنیم و بخشی از دفتر روزانه‌ی خود را به نوشتن ایده‌هایمان اختصاص دهیم و مطمئن باشیم که آن‌ها را برای خودمان عملی خواهیم کرد.

از نوشتن احساستان خجالت نکشید

با نوشتن از احساسات خود در طول روز می‌توانیم به خودآگاهی بهتری از خودمان برسیم و همچنین قدرت مشاهده‌گر بودن و بودن در لحظه‌ی حال را با آگاهی از احساس خویش، تقویت کنیم.

برای این کار باید به جزئیات اطراف خودمان دقت کنیم ؛هر چیزی که احساسی در ما برمی‌انگیزد را شناسایی کنیم و در موردش بنویسیم. این می‌تواند به سادگی احساس بوییدن یک گل و حس کردن گرمای فنجان چای و قهوه باشد.

از هر احساسی که در ما می‌گذرد آگاه باشیم، حتی حس‌هایی که از نظر معمول منفی به نظر می‌رسند، مثل حس حسادت و… در ابتدا آن حس را در خود بپذیریم تا بتوانیم در جهت تغییر آن قدم برداریم.

چگونه یادداشت روزانه بنویسیم؟

بهترین زمانی که می‌توانیم با ضمیر ناخودآگاه خود ارتباط بگیریم؛ چند دقیقه قبل از خواب و بیداری است، که به آن حالت آلفای ذهنی می‌گویند و با نوشتن می‌توانیم آنچه در ناخودآگاه است را به سطح بیاوریم.

نوشتن صفحات صبحگاهی که در موردش در ابتدا صحبت کردیم، به خاطر همین است که بلافاصله بعد از بیدار شدن و در حالت آلفای ذهنی هستیم.

برای افرادی که تا به حال نوشتن را در این مورد تجربه نکرده‌اند، در ابتدا سخت به نظر می‌رسد، اما شده در حد چند خط نیز باید بنویسند تا ذهن به این مورد خو بگیرد.

فکر موقع نوشتن باید آزاد باشد و هر آنچه هست را بی هیچ ترسی روی کاغذ آورد. از خودتان سوالات بسیاری بپرسید؛ اهداف، آرزوها، ترس‌ها، امیدها، باورها، جواب به این پرسش‌ها ذهن را جهت می‌دهد.

در هنگام نوشتن باید از گوشی همراه استفاده نکرد و در فضایی آرام به این کار پرداخت.

سخن آخر

نوشتن معجزه می‌کند، هر انسان آگاهی باید به این معجزه عمل کند و زندگی خود را دستخوش تحولی عمیق قرار دهد.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا