پزشکی و سلامت

کلاژن سازی آسان و ارزان

یکی از عناصر مؤثر در سلامت و جوانی بدن انسان کلاژن است. کلاژن که فراوان‌ترین پروتئین بدن است در چربی، غضروف‌ها، تاندون‌ها و دیگر قسمت‌های بدن یافت می‌شود. کلاژن عامل پیوستگی و چسبندگی قسمت‌های مختلف و برای استحکام استخوان‌ها حیاتی‌ است.

وقتی میزان کلاژن در بدن کافی باشد، سلول‌های دارای کلاژن ظاهر محکم و سالمی دارند. در این نوشته می‌خواهیم ببینیم که چه خوراکی‌هایی باعث کلاژن سازی پوست می‌شوند، با ما همراه باشید.

کلاژن سازی آسان و ارزان

کلاژن به‌همراه الاستین

نوع دیگری از پروتئین‌ که به دلیل ویژگی شگفت‌انگیزش یعنی بازگشت‌پذیری به شکل و حالت نخستین در بخش‌هایی که حرکت انقباضی‌ابنساطی دارند مانند رگ‌ها و شش‌ها- بخشی از پوست و شکل و بافت آن را تشکیل می‌دهند. وقتی پوست به‌اندازه‌ لازم کلاژن و الاستین داشته باشد، نه‌تنها زیبا‌تر و جوان‌تر بلکه محکم‌تر است.

نکته‌ قابل‌توجه این است که تحریک تولید کلاژن در بدن اثری دومینو‌وار به‌همراه دارد. هرچه کلاژن بیشتری داشته باشید، کلاژن‌‌ سازی و ذخیره‌ آن در بدن بیشتر می‌شود. بدن به‌شکل طبیعی کلاژن سازی می‌کند اما با افزایش سن تولید آن کمتر می‌شود. کمبود کلاژن باعث کاهش خاصیت کشسانی و تغییر شکل قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. باور رایج این است که با مصرف کلاژن می‌توانیم پیری پوست و ضعف مفاصل را به تأخیر بیندازیم.

ما به شما خوراکی‌ها و راه‌هایی را معرفی می‌کنیم که به کلاژن‌ سازی پوست کمک می‌کنند و درنتیجه پوست‌تان را شفاف‌تر، استخوان‌ها را سالم‌تر و مو و ناخن‌هایتان را زیبا‌تر می‌کنند.

همچنین بخوانید :

۱۱ غذای کلاژن ساز قوی برای جوان سازی پوست

فلفل دلمه‌ای قرمز

ویتامین C که از عناصر حیاتی برای تأمین کلاژن است در فلفل‌ دلمه‌ای قرمز، به‌وفور یافت می‌شود. کمبود این ویتامین و نیز کمبود آنتی‌اکسیدان در رژیم غذایی باعث می‌شود بدن نتواند به‌طور مؤثر کلاژن تولید کند. تنها نیم فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز ۱۵۸ درصد از سهم روزانه‌ ویتامین ‌C را تأمین می‌کند. گریپ‌فروت، کیوی، فلفل‌سبز، بروکلی، توت‌فرنگی و پرتقال هم منبع خوبی از ویتامین C هستند.

پیشنهاد: بار دیگری که هوس حُمص کردید به‌جای چیپس پیتا، در آن فلفل تازه‌ خردشده بریزید که هم ترد است و هم کلاژن سازی را تحریک می‌کند.

گوجه‌فرنگی

این منبع سرشارِ آنتی‌اکسیدان لیکوپن، از کلاژن بدن در برابر آسیب‌های محیطی محافظت می‌کند. در کنار کاهش تولید کلاژن با افزایش سن، آسیب ناشی از آلودگی‌ها و پرتو فرابنفش هم باعث نابودی کلاژن می‌شود. لیکوپن از پوست و ذخیره‌ کلاژن آن محافظت می‌کند. این آنتی‌اکسیدان در دیگر میوه‌ها و سبزیجات قرمز یا نارنجی‌رنگ مانند هندوانه و گریپ‌فروت صورتی هم یافت می‌شود.

پیشنهاد: گوجه‌ پنیری خوراکی لذت‌بخشی است که سریع آماده می‌شود و برای پیش‌غذا یا میان‌وعده مناسب است. فر را از پیش تا ۴۰۰ درجه فارنهایت داغ کنید. روی تکه‌های گوجه‌فرنگی پنیر پارمسان، پودر سیر و ریحان خشک بپاشید. سپس به‌مدت ۱۰ دقیقه در فر بپزید.

همچنین بخوانید :

خوراکی های کلاژن ساز

سیب‌زمینی شیرین

با مصرف تنها یک عدد سیب‌زمینی شیرین، ویتامین A موردنیاز بدن‌تان را تا ۶ برابر سهم روزانه‌ لازم تأمین می‌کنید و پوست و مفاصل‌تان را سالم نگه می‌دارید. ویتامین A با هدف‌گرفتن پیام‌های عصبی بدن، تولید کلاژن را تقویت و به ذخیره‌ بیشتر کلاژن کمک می‌کند. علاوه‌بر اینها به گفته‌ انجمن ملی سلامت آمریکا، ویتامین A در رشد سلول‌ها مؤثر است و در شکل‌گیری طبیعی و بی‌نقص اعضای بدن ازجمله پوست به‌عنوان بزرگ‌ترین عضو بدن نقشی حیاتی دارد. ویتامین A در هویج، طالبی، انبه و زردآلو نیز وجود دارد.

پیشنهاد: پوره‌ سیب‌زمینی شیرین به‌عنوان اسموتی نوشیدنی خوبی برای پاییز است، به‌ویژه با موز یخ‌زده و کمی دارچین یا جوز هندی خوش‌طمع‌تر می‌شود.

تخم‌مرغ

زرده‌ تخم‌مرغ منبع سرشار کولین است و بنابراین به تولید بیشتر کلاژن کمک می‌کند. اگر نگران افزایش کلسترول‌تان هستید باید بدانید هر فرد سالم می‌تواند در روز ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول دریافت کند. این مقدار برای افراد با کلسترول بالا، بیماران دیابتی و مبتلایان به بیماری‌های قلبی ۲۰۰ میلی‌گرم است. یک تخم‌مرغ بزرگ حدود ۱۹۰ میلی‌گرم کلسترول دارد. نخود، لوبیا، بوقلمون، سالمون و گل‌کلم هم منابع خوبی از کولین هستند.

پیشنهاد: فر را از پیش تا ۳۵۰ درجه‌ فارنهایت داغ کنید. تخم‌مرغ زده‌شده را در قالب مافین و روی آن سبزیجاتی مانند فلفل و گوجه فرنگی بریزید و به‌مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار بدهید. این خوراک را می‌توانید به‌عنوان صبحانه‌ای سریع آماده کنید.

گشنیز

گشنیز که در تهیه‌ غذاهای زیادی به‌کار می‌رود دارای ویتامین C و نیز اسید لینولنیک است که پژوهش‌ها خاصیت ضدپیری آن را نشان داده‌اند. اسید لینولنیک همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد خون که باعث تخریب سلول‌ها می‌شوند، مبارزه می‌کنند. عصاره‌ گشنیز را می‌توانید به‌شکل خوراکی به‌عنوان سم‌زدا مصرف کنید.

مجله اینترنتی زندگی سالم

الناز طرزمنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter