کرونا

سر دردهای کرونایی، علائم، تشخیص و درمان

سر درد کرونایی | سردرد یکی از علائم رایج عفونت ویروس کروناست. کسانی که دچار سردرد کرونایی هستند آن را به عنوان یک سردرد غیرمعمول، طاقت‌فرسا و گاهی یک طرفه که عملکرد فرد را سخت می‌کند، گزارش می‌دهند.

با این حال، سردرد نیز به طور معمول با عفونت ویروسی، سرماخوردگی، سینوزیت و آلرژی دیده می‌شود که باعث می‌شود تشخیص آن به عنوان یک علامت ابتلا به ویروس کرونا یا غیره برای فرد گیج کننده باشد، همچنین سردردهای خفیف می‌توانند ناشی از استرس، اوقات فراغت بیش از حد یا خواب کم باشد. با این حال تحقیقات جدید مشخص کرده است برخی علائم خاص به ویژه در مورد سردرد مرتبط با ویروس کووید-19 وجود دارد که به هیچ دلیل دیگری ارتباط ندارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این علائم و ارتباط بین میگرن و سردرد کرونایی مقاله زیر را مطالعه کنید.

سردرد کرونا

سردرد کرونایی

چگونه سر درد کرونایی را تشخیص دهیم؟

در اینجا برخی از علائم رایج سردرد کرونایی آورده شده است:

سر دردی که بیش از 72 ساعت طول می‌کشد

سردردی که بیش از 72 ساعت به طول بی‌انجامد ممکن است یکی از علائم سردرد کرونایی باشد. به این دلیل که اصولا سردردی که ناشی از عارضه‌های دیگر است به ندرت مدت زمان زیادی طول می‌کشد، یا معمولا طی گذشت زمان بهتر می‌شود.

پزشکان اکنون بر این باورند که هرگونه درد، سردرد یا میالژی (درد عضلانی) که بیش از 48 تا 72 ساعت طول بکشد، باید بلافاصله بررسی شود.

همچنین برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا ممکن است سردردهای تنشی را تجربه کنند که ناشی از حملات شدید سرفه، تب یا لرز است. به علاوه، بیماران گزارش می‌کنند بازه زمانی 72 ساعته حداقل مدتی است که سردرد آنها می‌تواند ادامه یابد.

دچار برخی علائم و گرفتگی های گوارشی می‌شوید

به طرز عجیبی چیزی که می‌تواند سردرد ناشی از ویروس کرونا را از سایر انواع سردرد متمایز کند، پیشرفت علائم است. در حالی که سردردهای معمول به ندرت تعادل روده را بر هم می زنند در موارد آلوده شدن به ویروس کرونا سردردی که به طور معمول به عنوان نشانه ای از التهاب عصبی نیز شناخته می‌شود می‌تواند منجر به از بین رفتن حس بویایی و چشایی شود و همچنین باعث مشکلاتی در دستگاه گوارش مانند گرفتگی عضلات، حالت تهوع، خستگی و کاهش اشتها می‌شود.

در حالی که هیچ ارتباط واضحی بین شکایات دستگاه گوارش و سردرد وجود ندارد، محققان دریافتند این عارضه یکی از عوارض شایع بیماران مبتلا به ویروس کرونا است، بنابراین باید بلافاصله به این نشانه توجه کنید و از پزشک کمک بگیرید.

مسکن‌ها تاثیر چندانی ندارند

داروهای بدون نسخه به تسکین درد و علائم سردرد های ناشی از التهاب کمک می‌کنند. با این حال، در صورت ابتلا به عفونت کووید-19 محققان دریافتند داروهای بدون نسخه و ضد درد تسکین کمی برای افرادی که از علائم رنج می‌برند، فراهم می‌کنند. این به نوبه خود می‌تواند نشانه هشدار دهنده ابتلا به ویروس کرونا باشد به ویژه اگر علائم معمول دیگری را تجربه نکنید.

احساس سردرد ضربان‌دار می‌کنید

همه سردردها احساس یکسانی در فرد ایجاد نمی‌کنند. در صورت مشکوک بودن به ویروس کرونا بررسی کنید که آیا احساس ضربان در سر خود دارید یا خیر. متخصصان می‌گویند افرادی که از سردرد ناشی از ویروس کرونا رنج می‌برند ممکن است اشکال شدیدی در سردرد داشته باشند که تمرکز در کار را سخت می‌کند و باعث سرگیجه فرد می‌شود، همچنین درد شدید و سردرد می‌تواند نشانه اولیه حمله ویروس به اندام‌های حیاتی از جمله سیستم عصبی باشد.

در حالی که بسیاری از این سردرها به سردرد میگرن شباهت دارند، اما بسیاری گزارش می‌دهند دردهای ناشی از ویروس کرونا باید از سردردهای میگرنی جدا شوند زیرا احساس جدید یا غیرمعمولی را در فرد ایجاد می‌کند، همچنین این نوع از سردرد برای برخی افراد هنگام خم شدن تشدید می‌شود.

تشخیص سر درد کرونایی

تشخیص سردرد کرونا

شما یک مرد هستید!

سرانجام بر اساس مطالعات، مردان دو برابر بیشتر از زنان در معرض خطر سردرد ناشی از ویروس کرونا قرار دارند. تجزیه و تحلیل گروه مطالعه نشان داد مردان به احتمال زیاد آن را به عنوان یک علامت گزارش می‌کنند به این معنی که در مورد علائم ویروس کرونا اختلاف زیادی در جنسیت وجود دارد.

باز هم اگرچه هیچ مدرک علمی برای پشتیبانی این موضوع وجود ندارد (جدا از اینکه مردان گیرند‌های جذب کننده ایمنی ACE2  کمتری در بدن خود دارند)، اما اگر با یک فرد کرونا مثبت یا مشکوک در تماس بوده‌اید این ممکن است منجر به نگرانی شما شود.

آیا خطر سردرد کرونا در افراد مبتلا به میگرن بیشتر است؟  

داشتن سابقه میگرن، شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سردرد کرونا قرار نمی‌دهد. با این حال، افرادی که سابقه میگرن دارند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به سردرد ناشی از عفونت کووید-19 باشند.

درمان‌های میگرن و کووید-19

اگر مبتلا به میگرن هستید، احتمالا نگران تاثیر کووید-19 بر درمان خود هستید.

داروها برای درمان میگرن

پزشکان برای درمان میگرن حاد ترکیبی از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID)، تریپتان‌ها و ضد تهوع‌ها را توصیه می‌کنند و این داروها را می‌توان در تمام مدت ابتلا به کووید-19 ادامه داد.

داروهای افیونی مانند اکسی کدون یا مرفین حتی در حین مبتلا بودن به عفونت ویروس کرونا نیز برای درمان میگرن توصیه نمی‌شوند. مواد افیونی می‌توانند منجر به سردردهای شدید شده و کنترل میگرن شما را بسیار سخت‌تر کنند.

در صورتی که برای جلوگیری از میگرن به طور منظم تزریق بوتاکس انجام می‌دهید، با پزشک خود مشورت کنید.

احتیاط برای استفاده از کورتیکواستروئیدها

طبق نظر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری  (CDC)، در هنگام فعال بودن عفونت ویروس کرونا باید از مصرف کورتیکواستروئید اجتناب شود زیرا باعث طولانی شدن بیماری می‌شود. در صورتی که به طور مرتب کورتیکواستروئید مصرف می‌کنید و آزمایش کووید-19 شما مثبت است با پزشک خود صحبت کنید. قطع ناگهانی این دارو می‌تواند منجر به عوارض جانبی شود، بنابراین با پزشک خود در مورد چگونگی قطع این دارو مشورت کنید.

از آنجا که بسیاری از داروهای میگرن نیاز به مجوز برای مصرف دارند، طبق دستور پزشک و داروساز عمل کنید.

عوامل سبک زندگی

علاوه بر داروهای تجویز شده و اقدامات پزشکی، روش‌های کاهش استرس نیز می‌توانند به شما در پیشگیری و مدیریت میگرن کمک کنند.

سوالات متداول

آیا واکسن می‌تواند باعث حمله میگرن شود؟

واکسن کووید-19 برای بزرگسالان توصیه می‌شود، و در حال حاضر مدرکی دال بر اینکه واکسن کووید-19 باعث میگرن می‌شود وجود ندارد. با این حال، دو عارضه جانبی شایع واکسن سردرد و حالت تهوع است. قبل از دریافت واکسن با پزشک خود صحبت کنید و در صورت بروز سردرد یا عوارض جانبی دیگر برنامه درمانی را از سر بگیرید.

آیا واکسن بر داروهای میگرنی تأثیر می‌گذارد؟

در حال حاضر، هیچگونه مدرکی مبنی بر تأثیر داروی پیشگیری کننده از میگرن بر اثر بخشی واکسن کووید-19 وجود ندارد. در حال حاضر پزشکان توصیه می‌کنند که قبل از دریافت واکسن از مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن و استامینوفن خودداری کنید زیرا این نگرانی وجود دارد که این داروها بتوانند بر اثربخشی واکسن تأثیر بگذارند. با این وجود، اگر بعد از واکسن زدن دچار سردرد یا درد عضلانی شدید، می‌توانید استامینوفن مصرف کنید. در صورتی که در مورد چگونگی مدیریت سردرد پس از واکسن زدن سوالی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

در صورت مبتلا بودن به میگرن چگونه از از کووید-19 در امان باشیم؟

از روش‌هایی که به شما کمک می‌کند تا حد ممکن، خصوصاً در این زمان پرتنش، از میگرن جلوگیری کنید استفاده کنید. رعایت یک برنامه منظم برای خواب، فعال ماندن، داشتن رژیم غذایی سالم و هیدراته ماندن می‌توانند به مدیریت بهتر میگرن کمک کنند.

سعی کنید زمان استفاده از موبایل و تلویزیون و …. را کاهش دهید. در مورد یک برنامه خانگی برای زمانی که احساس می‌کنید میگرن در حال شروع شدن است با پزشک خود صحبت کنید. اگر دارویی در داروخانه در دسترس نیست، حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.

در صورت بروز سردرد در طول بیماری، باید با پزشک خود در ارتباط باشید. عارضه کووید-19 عفونت سیستم عصبی مرکزی است و اولین علامت آن اغلب سردرد است. در صورت بروز سر درد به صورت مجازی با پزشک خود در ارتباط باشید. اگر سردرد از کنترل خارج شد، به دنبال درمان فوری پزشکی باشید.

علاوه بر انجام ملاحظات ویژه برای پیشگیری از میگرن، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری به همه افراد توصیه می‌کند که اقدامات احتیاطی زیر را انجام دهند تا در حد امکان در امان باشند:

  • در صورتی که خارج از منزل هستید و با افراد دیگر در ارتباط می‌باشید، از ماسکی استفاده کنید که بینی و دهان شما را کامل پوشش دهد.
  • خارج از منزل 2 متر از دیگران فاصله داشته باشید.
  • به محض اینکه واجد شرایط تزریق واکسن بودید، واکسن را تزریق کنید.
  • از تجمع به خصوص در فضاهای بسته خودداری کنید.
  • دستان خود را اغلب با آب و صابون بشویید. اگر آب در دسترس نیست از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید.

دسترسی به منبع : COVID-related headache

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter