تفاوت جراحی بینی باز و بسته
در عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی تغییراتی در استخوان بینی، غضروف، پرهها و پوست بینی ایجاد میشود که جلوه و زیبایی خاصی به این عضو مهم در چهره میبخشد. این جراحی زیبایی به وسیله استفاده از دو تکنیک جراحی بسته و باز انجام میگردد. در هر دو روش ساختار ظاهری بینی تغییر میکند، اما در این دو نوع عمل تفاوتهایی وجود دارد. دانستن این تفاوتها برای متقاضیان عمل بینی اهمیت زیادی دارد. زیرا آنان باید بدانند که با انجام هر یک از تکنیکها، با چه مزایا و چالشهایی مواجه خواهند شد.
عمل بینی باز چیست؟
در جراحی بینی با روش باز که با بیهوشی عمومی انجام میشود، پزشک جراح با ایجاد برشی در کلوملا یعنی بخش غضروفی بینی و اطراف بالهها در زیر پل بینی، پوست آن را بلند میکند. بنابراین علاوه بر پشت و نوک بینی، به ساختار کلی بینی نظیر سپتوم، سوراخ خارجی و غضروف نیز دسترسی دارد.
مزایای انجام عمل بینی باز
در این بخش به مزایای عمل بینی به روش جراحی باز اشاره میکنیم:
- بهبود عملکرد در جراحیهای دشوار
به طور معمول، در عمل بینی باز بخشهای داخلی بینی مانند سپتوم (پارتیشن داخلی بینی)، کارتیلاژههای نازک بینی و استخوانهای بینی قابل دسترس بوده و جراحیهای دشوار سهولت مییابد.
- انجام ترمیم آسیب با غضروف
برخی از افراد ممکن است به علت تصادفات یا حوادث دیگر نیاز به تقویت پروتز و گذاشتن غضروف در بینی خود شوند که عمل بینی به صورت جراحی باز، ترمیم معایب با غضروف را بسیار راحت میکند.
- دسترسی پزشک به بافتهای عمیقتر
یکی از مزیتهای عمل بینی به صورت جراحی باز، دسترسی به بافتهای عمیقتر بینی است. زیرا این امکان را به جراح میدهد تا با برداشتن کامل پوست بینی، معایب زیر آن را مشاهده کند.
- نتایج دائمی
عمل بینی به صورت باز نتایج دائمی دارد و بعد از زمان بهبود، شکل بینی تغییر نخواهد کرد و معمولا در این روش نیازی به عمل ترمیمی نخواهید داشت.
معایب جراحی بینی باز
عمل بینی به روش باز، علیرغم مزایای آن، دارای معایبی نیز است که در زیر تعدادی از آنها را بررسی میکنیم:
- در جراحی باز بینی به علت اساسیتر بودن این روش، زمانبندی عمل طولانیتر است.
- پس از عمل بینی به روش باز معمولا بینی دچار تورم زیادی میشود.
- در این روش زخمهای ایجاد شده در بینی بزرگتر است، زیرا برشهای بزرگتری در بینی زده میشود تا دسترسی به لایههای عمیقتر آسان شود.
- فرآیند بهبود افراد در این روش طولانیتر است. زیرا لایههای عمیقتر بینی باز شده و نیاز به زمان بیشتری برای بهبود و ترمیم بافتها دارند.
جراحی بینی به روش بسته چیست؟
در عمل بینی به روش بسته، تمام برشهای لازم درون بینی زده شده و سپس پوست محدودی از ساختمان غضروفی – استخوانی جدا میشود. این پوست توسط ابزار مخصوصی بالا نگاه داشته میشود تا جراح کار خود را انجام دهد. دید جراح در این روش محدود خواهد بود. در شرایطی که غضروفهای نوک بینی به اصلاح نیاز داشته باشد، از راه برشهای زده شده در داخل بینی البته با کمی سختی انجام میشود.
مزایای جراحی بینی بسته
در زیر تعدادی از مزایای عمل بینی به روش بسته را بررسی میکنیم:
- زمان کوتاه جراحی
یکی از مزایای عمل بینی به روش بسته، زمانبندی کوتاه عمل است. این روش زمان کمتری برای انجام عمل نیاز دارد. لذا، داوطلب نیاز به زمان بستری کمتری در بیمارستان دارد و این به معنای کاهش هزینههای بیمارستانی و راحتی بیشتر برای این افراد است. ( عمل بینی چه قدر طول میکشد؟ )
- کمترین اثرات جانبی
عمل بینی به روش بسته، با کمترین اثرات جانبی مانند تورم، خونریزی و .. همراه است. چون برشها کوچکتر هستند و برخورد با بافتها کمتر است.
- زمان بهبود سریعتر
به علت کوچک بودن برشها و تخلیه کمتر بافتها، زمان بهبود بعد از عمل بینی به روش بسته، سریعتر میباشد. در این روش فرد درد کمتری خواهد داشت و به سرعت به فعالیتهای روزمره خود برمیگردد.
معایب جراحی بینی بسته
عمل بینی به روش بسته، میتواند برخی معایب را داشته باشد که در زیر تعدادی از معایب آن را بررسی میکنیم:
- محدودیت در دسترسی به بافتهای عمیقتر از معایب این روش است. با استفاده از برشهای کوچکتر و لایه بندی کمتر در بینی ممکن است باعث محدودیت دسترسی به بافتهای عمیقتر و تغییرات گستردهتر شود.
- محدودیت در تغییر شکل پیچیدهتر و گستردهتر بینی نیز از دیگر چالشهای این عمل است. به طوریکه استفاده از این روش، تغییر اساسی در ساختار کلی بینی نخواهد داشت.
- در برخی موارد جراحی بینی به روش بسته، ممکن است نیاز به عمل ترمیمی داشته باشد.
- در این روش نتیجه نهایی کمتر قابل پیش بینی است و این به دلیل محدودیتهایی است که در عمل بینی به روش بسته وجود دارد.
تفاوت عمل بینی باز و بسته
در این بخش به صورت مقایسهای به بررسی تعدادی از تفاوتهای عمل بینی باز و بسته میپردازیم:
- تفاوت مهم این دو روش در مدل ایجاد برش میباشد، در جراحی باز ایجاد برش بر روی کلوملا است و در روش بسته روی پوست بینی، برشی ایجاد نمیگردد.
- در جراحی بسته میزان تورم و کبودی در مقایسه با عمل باز، کمتر است.
- دوره نقاهت بعد از عمل بینی در جراحی بسته بینی نسبت به عمل باز کمتر میباشد.
- مدت زمان جراحی به روش باز، بیشتر از عمل بینی به روش بسته میباشد.
- اگر نیاز به رفع ایرادات در نوک بینی باشد، روش باز در مقایسه با روش بسته موثرتر است.
- در جراحیهای پیچیده مانند عمل بینی ترمیمی، بهتر است از روش باز استفاده شود تا جراح دید بهتری به ساختار بینی داشته باشد.
- احتمال ایجاد غیر قرینگی پس از عمل بینی در روش بسته بیشتر از روش باز است.
- در عمل بینی بسته احتمال ناخوشی و ضعف، بخصوص در داوطلبانی با سن بالا، کمتر از عمل بینی باز میباشد.
جراحی بینی باز بهتر است یا بسته؟
انتخاب روش جراحی به وسعت تغییرات و همچنین دست جراح بستگی دارد. یعنی برای تصمیم گیری در مورد این موضوع مهم است که پزشک در کدام روش مهارت بیشتری دارد. البته بسته به اینکه میزان تغییرات لازم بر روی بینی تا چه حدی است و با توافق فرد متقاضی، یکی از دو تکنیک انتخاب میگردد.
در کل جراحی باز طرفداران بیشتری دارد، چرا که انتظارات داوطلبان را بهتر برآورده کرده و دست پزشک در اعمال تغییرات پیچیدهتر، باز است. اگر فرد متقاضی، نخواهد که جای بخیه حتی برای مدت کوتاهی روی پوستش باقی بماند و نیاز به تغییرات شدید بینی نداشته باشد، میتواند عمل بینی به روش بسته را انجام دهد.
نتیجه گیری
قطعا هر تکنیک عمل بینی دارای مزایا و چالشهایی است که باید از آن آگاه باشید و دانستن تفاوت این دو روش جراحی، برای متقاضیان عمل بینی اهمیت فراوانی دارد. زیرا باید با انجام هر یک از تکنیکها، آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم گیری را انجام دهید. در پایان توصیه میشود جهت انتخاب در روش این جراحی از یک جراح متخصص و شناخته شده راهنمایی بگیرید.
تولید محتوای این رپورتاژ توسط مجله اینترنتی زندگی سالم صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.