6 روش جلوگیری از آلزایمر
راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر | با افزایش سن، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر نیز افزایش مییابد. در اینجا برخی از اقدامات ساده که میتوانید برای پیشگیری از بیماری آلزایمر انجام دهید آورده شده است.
همچنین بخوانید : زنان بیشتر از مردان به آلزایمر مبتلا می شوند
1- ورزش:
حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط انجام دهید. براساس نتایج تحقیقات، ورزش منظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 50 درصد کاهش داده و سرعت پیشرفت بیماری را در افراد مبتلا که دچار مشکلات شناختی شدهاند کمتر کند. ورزش منظم با افزایش توانایی مغز برای حفظ اتصالات قدیمی و ایجاد اتصالات جدید از بروز آلزایمر پیشگیری میکند. پیشنهاد میشود مبتدیان از پیادهروی و شنا شروع کنند. افزودن 2 تا 3 جلسه تمرینات قدرتی به برنامه هفتگی افراد بالای 65 سال، خطر ابتلا به آلزایمر را به نصف کاهش میدهد.
2- فعالیتهای اجتماعی:
انسان موجودی اجتماعی است و انزوا هیچگاه باعث رشد مغز نمیشود. فعالیتهای اجتماعی برای پیشگیری از بیماریهای زوال عقل و آلزایمر تاثیر مثبت دارد. از جمله فعالیتهای اجتماعی برای پیشگیری از آلزایمر میتوان به این موارد اشاره کرد: فعالیتهای داوطلبانه، عضویت در باشگاه یا گروه اجتماعی، ثبت نام در کلاسهای گروهی مثل باشگاه ورزشی یا کالج، پاسخگویی به تلفن و ایمیل، عضویت در شبکههای اجتماعی، آشنایی با همسایگان، گذراندن وقت با دوستان، حضور در مکانهای عمومی مانند سینما، پارک، موزه و غیره.
پیشگیری و جلوگیری از آلزایمر
3- تغذیه سالم
در بیماری آلزایمر که به “دیابت مغز” نیز مشهور است التهاب و مقاومت به انسولین باعث آسیب نورونها و از بین رفتن ارتباط بین سلولی در مغز میشود. نتایج تحقیقات از ارتباط قوی میان اختلالات متابولیکی و سیستمهای پردازش سیگنال مغز حکایت میکند. بنابراین با تغییراتی در عادات غذایی و داشتن رژیم غذایی سالم میتوان به کاهش التهاب مغز کمک کرده و از آلزایمر پیشگیری کرد توصیه میشود برای داشتن تغذیه سالم و پیشگیری از آلزایمر به موارد زیر توجه داشته باشید:
شکر را حذف کنید: غذاهای حاوی قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند آرد سفید، برنج سفید و ماکارونی باعث افزایش قند خون در مغز میشوند. همچنین نباید از قند پنهان در انواع غذاهای بستهبندی شده از غلات و نان گرفته تا سس پاستا و محصولات کم یا بدون چربی غافل شوید.
رژیم غذایی مدیترانهای را امتحان کنید: مطالعات نشان میدهد غذاهای مدیترانهای به طور چشمگیری در کاهش احتمال بروز اختلالات شناختی و آلزایمر موثر هستند. مقادیر فراوان سبزیجات، لوبیا، غلات کامل، روغن زیتون و غیره از مواد اصلی رژیم غذایی مدیترانههای محسوب میشوند.
از مصرف چربیهای ترانس اجتناب کنید: این چربیها باعث التهاب و تولید رادیکالهای آزاد و آسیبهای مغزی میشود. بنابراین از مصرف غذاهای فست فود، سرخ شده و بستهبندی شده و هر ماده غذایی که دارای “روغنهای هیدروژنه” است پرهیز کنید حتی اگر گفته میشود که حاوی چربیهای ترانس نیستند.
چربیهای امگا 3 مصرف کنید: این چربیهای سالم با کاهش پلاکتهای بتا آمیلوئید از بیماری آلزایمر و زوال عقل پیشگیری میکنند. منابع غذایی شامل ماهیان آب سرد مانند ماهی سالمون، ماهی تن، ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، جلبک دریایی و ساردین است. همچنین میتوانید از روغن ماهی استفاده کنید.
از میوهها و سبزیجات غافل نشوید: میوهها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینهای فراوان هستند. توصیه میشود سبزیجات برگ سبز، انواع توتها و سبزیجاتی مانند کلم بروکلی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
چای بنوشید: مصرف روزانه چای به افزایش حافظه و آرامش روانی کمک کرده و روند پیری مغز را کند میکند. توصیه میشود روزانه 2 تا 4 فنجان چای، مخصوصا چای سبز و چای اولانگ بنوشید. قهوه هم خوب است اما نه به خوبی چای!
غذاهای خانگی مصرف کنید
راهکارهایی برای جلوگیری از آلزایمر
4- تحریک ذهنی:
افرادی که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید هستند و مغز خود را به چالش میکشانند کمتر به بیماریهای شناختی همچون آلزایمر و زوال عقل مبتلا میشوند. به عبارت دیگر “یا از مغز خود استفاده کنید یا آن را از دست خواهید داد.
5- کیفیت خواب:
افراد مبتلا به آلزایمر معمولا از بیخوابی و اختلالات خواب رنج میبرند. تحقیقات نشان میدهد اختلال خواب نه تنها از علائم آلزایمر محسوب میشود بلکه از عوامل تاثیرگذار در بروز این بیماری نیز میباشد.
6- کنترل استرس:
استرس مزمن یا دائمی میتواند آسیب بزرگی به مغز وارد کند و منجر به کوچک شدن یک ناحیه اصلی حافظه، مانع رشد سلولهای عصبی و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل شود. برای حفظ و محافظت از مغز خود، کمتر در موقعیتهای استرسزا قرار بگیرید.
دسترسی به مبنع : Top 6 Ways to Help You Prevent Alzheimer’s Disease