چگونه باید خشم و ناامیدی در رابطه را کنترل کنیم؟
کنترل خشم و نا امیدی در رابطه | نحوه برخورد زوجین با خشمشان معمولا میتواند باعث لطمه به رابطه شود. در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم چگونه به طور موثر بر خشم در رابطه غلبه کنید و آن را کنترل کنید.
خشم و عصبانیت یک واکنش هیجانی و طبیعی است که در هر رابطهای بیشک رخ خواهد داد.
متاسفانه بیشتر در برخورد با افرادی که دوستشان داریم، از جمله شریک زندگیمان، خشممان طغیان میکند. اما علاقه زیاد در رابطه نباید باعث شود که احساساتی نظیر خشم غیرقابل کنترل باشند. مدیریت خشم خود، و مدیریت چگونگی پاسخ به خشم همسر، یک مهارت خیلی مهم و موثر است که میتواند باعث افزایش صمیمت در رابطه شود.
به هیچ وجه محل دعوا را ترک نکنید
برخی ممکن است بعد از دعوا با همسر، در را به هم کوبیده و از خانه بیرون بروند. سکوت ممکن است به طور موقت باعث آرامش شما شود، اما به احتمال زیاد باعث افزایش اضطراب یا عصبانیت همسرتان میشود.
البته منظور ما این نیست که در همان لحظات هیجانی و اوج دعوا بنشینید و مشکل را حل کنید. اما به جای اینکه صحنه را ترک کنید، با منطق به همسرتان بگویید که فعلا به آرامش نیاز دارید و میخواهید که افکارتان را سازماندهی کنید.
به همسرتان بگویید که قطعا حل این مشکل برایتان مهم است، اما نیاز به زمان دارید و سر فرصت برای حل مشکل وقت خواهید گذاشت.
کنترل خشم و نا امیدی در رابطه
احتمالا زمانی که همسرتان به دلیل فراموش کردن سالگرد ازدواج یا فراموش کردن قرار شام با خانواده او ناراحت است و مدام با علائم و نشانههای سکوت در حال فهماندن چیزی به شما است، شما از اینکه قرار است چه اتفاقی رخ دهد مضطرب هستید.
قطعا نمیتوانید او را وادار به صحبت کنید، اما میتوانید اعلام آمادگی کنید که حاضرید حرفاهای او را بشنوید و مشکل را حل کنید. به هیچوجه برای آشتی سریع اصرار و تهدید نکنید چراکه ممکن است نتیجه عکس بدهد.
همچنین بخوانید :
روی مدیریت خود (و نه شریک زندگی) تمرکز کنید
وقتی کسی که دوستش داریم از دستمانا ناراحت و عصبانی است، دوست داریم هرچه زودتر از او دلجویی کنیم. اما ما در نهایت نمیتوانیم افکار، رفتار یا احساسات کسی را کنترل کنیم- بلکه فقط باید افکار خودمان را مدیریت کنیم. اینکه خودمان سعی کنیم آرام باشیم خیلی مؤثرتر از این است که بخواهیم طرف مقابلمان را آرام کنیم و افرادی که میتوانند بر مدیریت اضطراب و واکنشهای خود متمرکز بمانند، برای طرف مقابل نیز این امکان را فراهم میکنند که همین کار را انجام دهد.
بنابراین به جای گفتن جمله “لطفا آرام باش!”، سعی کنید چند نفس عمیق بکشید و ضربان قلب خود را کاهش دهید.
کنترل خشم و نا امیدی در رابطه
مراقب شخص سوم (مثلث) باشید
هنگامی که از همسرتان عصبانی هستید، درد و دل و شکایت پیش یک دوست، فرزند یا حتی روانشناس میتواند باعث شود که احساس آرامش کنید. هنگامی که از شخص سوم برای مدیریت استرس خود استفاده میکنیم، اغلب به آن مثلث احساسی میگویند. درد و دل کردن یک واکنش طبیعی است و اصلا کار خطایی نیست.
اما گاهی اوقات این “مثلث” یک مانع برای حل مشکل در رابطه اصلی ایجاد میکند و باعث میشود شریک زندگی شما احساس انزوا کند یا حتی بیشتر جبههگیری کند. بنابراین دفعه بعد که از همسرتان ناراحت شدید و وسوسه شدید تلفن را بردارید، از خود بپرسید:
“آیا به دنبال کمک هستم یا فقط به دنبال کسی هستم که با من موافق باشد؟”
اگر هدفتان گزینه دوم است، قبل از اینکه بخواهید کسی شما را آرام کند، ابتدا بهتر است خودتان آرام بشوید. و بدانید که در این مواقع کمک گرفتن از یک روانشناس که فردی کاملا بیطرف است بیشتر به حل مشکلات کمک خواهد کرد، تااینکه بخواهید فقط به دنبال کسی باشید که تایید کند همسرتان فرد شرور و بیلیاقتی است.