پزشکی و سلامت

چگونه از شر میگرن خلاص شویم؟

در این مقاله به معرفی راه‌کارهایی برای درمان میگرن و یا پیشگیری از آن پرداخته‌ایم.

عوامل زیادی می‌توانند منجر به میگرن شوند، از تغییرات هورمونی گرفته تا استرس و برخی غذاها. سردردهای شدید معمولا نبض‌دار هستند و با حالت تهوع و حساسیت به نور همراه هستند.

به محض مشاهده علائم میگرن باید سریع نسبت به درمان آن اقدام کنید. در این مقاله شما را با روش‌هایی برای رهایی از شر میگرن آشنا می‌کنیم.

از کمپرس سرد استفاده کنید

یکی از روش‌های آسان برای درمان سردردهای میگرنی استفاده از یخ یا کمپرس سرد در نواحی دردناک است.

سرما و یخ باعث کاهش التهاب و کند شدن روند انتقال عصبی پیام شده و در نتیجه مغز به جای احساس درد، احساس سردی می‌کند. می‌توانید از یک پک یخ یا سبزیجات منجمد استفاده کنید. در صورتی که پک یخ یا سبزیجات منجمد در دسترس ندارید، می‌توانید یک حوله را با آب یخ خیس کرده، آب آن را کامل بگیرید، حوله را درون یک پلاستیک قرار داده و حدود 15 دقیقه درون فریزر بگذارید.

نور را کم یا چراغ‌ها را خاموش کنید

معمولا افراد میگرنی نسبت به نور حساس و از نور فراری هستند. کسی که میگرن دارد روشنایی چراغ‌ها برایش آزار دهنده است و میگرن را بدتر می‌کند.

گفته می‌شود که برخی سلول‌های خاص احتمالا سیگنال‌های نوری را به سلول های‌مغزی (که مسئولیت انتقال درد را برعهده دارند) منتقل می‌کنند.

وقتی که میگرن شما عود می‌کند با کم کردن نور یا خاموش کردن چراغ‌ها می‌توانید درد میگرن را تسکین دهید.

زنجبیل

با مصرف مکمل زنجبیل می‌توان تا حدودی علائم میگرن را تسکین داد. طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده، خوردن زنجبیل خام یا مصرف مکمل زنجبیل می‌تواند تا حدودی علائمی از جمله تهوع و استفراغ مرتبط با میگرن را کاهش دهد.

چگونه از شر میگرن خلاص شویم
چگونه از شر میگرن خلاص شویم؟

می‌خواهید علائم میگرن‌تان را کاهش دهید؟

زنجبیل مصرف کنید، یا به صورت مکمل، یا به صورت خام و چاشنی در غذا و یا حتی به صورت پاستیل.

محرک‌ها را بشناسید

از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است، قطعا بهترین راه برای پیشگیری از میگرن، دوری از محرک‌هاست.

با یادداشت تعداد دفعات، شدت و مدت حملات میگرنی می‌توانید به راحتی با محرک‌هایی که باعث ایجاد و تشدید میگرن شما می‌شوند آشنا شده و از آنها دوری کنید.

دارو

داروهای زیادی برای درمان درد میگرن در دسترس هستند که به صورت قرص، کپسول، تزریق، اسپری بینی و یا شیاف قابل استفاده می‌باشند. از جمله داروهای مورد نیاز و موثر برای میگرن عبارتند از:

مسکن‌های بدون نسخه: داروهایی از جمله تایلنول (استامینوفن)، ادویل میگرن (ایبوپروفن)، و اکسدرین میگرن (آسپرین) می‌توانند به کاهش درد میگرن خفیف کمک کنند.

تریپتان‌ها: این داروها موثرترین روش درمانی برای حملات میگرن می‌باشند. تریپتان‌ها علاوه بر کاهش درد به درمان حالت تهوع، حساسیت به نور و سایر علائم نیز کمک می‌کنند.

مواد افیونی: داروهای مسکن قوی‌تر از جمله بوتورفانول، کدئین، ConZip (ترامادول) و Demerol (مپریدین) نیز می‌توانند کمک زیادی به کاهش درد کنند. اما با توجه به عوارض جانبی زیادی که این داروها به همراه دارند و احتمال اعتیاد و سوء مصرف، باید به مقدار کم مصرف شوند.

به اندازه کافی آب بنوشید

کم آبی بدن باعث ایجاد میگرن یا حتی تشدید آن می‌شود. در نتیجه هیدراته ماندن و نوشیدن آب کافی می‌تواند به پیشگیری از میگرن و یا کاهش علائم آن کمک کند.

کافئین

مصرف و یا عدم مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های حاوی کافئین از جمله قهوه یا چای‌های خاص، می‌تواند تاثیر بسزایی بر گشاد شدن رگ ها بگذارد. مصرف بیش از حد کافئین یا حتی ترک آن می‌تواند منجر به میگرن و سردرد شود.

در صورتی که کافئین را ترک کرده‌اید و دچار سردرد شده‌اید می‌توانید با مصرف کافئین درد را کاهش دهید. باید کافئین را به مرور ترک کنید.

خلاصه

روش‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند به کاهش میگرن کمک کند. از جمله روش‌های موثر برای کاهش درد میگرن می‌توان به استفاده از پک یخ، خاموش کردن چراغ‌ها، مصرف دارو و نوشیدن آب اشاره کرد. برخی راه‌ها از جمله شناسایی عوامل محرک نیز می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به میگرن کمک کند.

در صورت تجربه سردرد شدید و بدتر شدن میگرن بهتر است به یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی مراجعه کنید

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter