اجتماعی

5 نکته که رعایت آن‌ها باعث افزایش بهره‌وری در زمان دورکاری می‌شود

چند توصیه اساسی برای افزایش بهره‌وری در زمان دورکاری | مختصات دورکاری تاحدی با کارکردن به شیوه حضوری متفاوت است. کسانی که می‌خواهند به افراد موفق و شایسته‌ای در حوزه دورکاری بدل شوند، باید نظم و مقرراتی جدی برای خود در نظر بگیرند و متفاوت‌تر از شاغلان معمولی تلاش کنند تا در کارشان موفق شوند. در این پست با مزایا و معایب دورکاری آشنا خواهید شد.

مزایای دورکاری

برای کارفرمایان و شرکت‌های مختلف، جذب نیروهای دورکار بسیار سودآور است. هزینه‌ها به‌شکل درخور توجهی برای این دسته از دوستان کاهش پیدا می‌کند؛ چون دیگر لازم نیست هزینه‌های مکان را بپردازند و نیازهای افراد شرکت را تأمین کنند.

علاوه‌‌براین، امکان جذب نیرو از نقاط جغرافیایی مختلف هم فراهم می‌شود و دست کارفرما در استخدام بازتر خواهد بود؛ مثلا اگر نیروهای کاری شرکتی از نقاط مختلف دنیا باشند، امکان اینکه همیشه کسانی برای پاسخ‌گویی به مشتریان حاضر باشند، به‌سادگی فراهم می‌شود.

نیروهای دورکار هم از مزایای این روش شغلی بی‌نصیب نیستند. آنها می‌توانند بدون وجود حواس پرتی‌های رایج در محیط کار، به شغل خود رسیدگی و برنامه‌ای منعطف برای کارکردن در طول روز طراحی کنند. ضمن اینکه دیگر نیاز نیست به محل کار رفت‌وآمد کنند و این یعنی هزینه تردد افراد کاهش پیدا می‌کند و استفاده‌ نکردن از وسایل نقلیه هم در کاهش آلودگی‌های محیطی، مثلا آلودگی هوا، نقش دارد.

بهره‌روی در زمان دورکاری

افزایش بهره‌وری در زمان دورکاری

معایب دورکاری

دورکاری معایبی هم دارد که نمی‌توان از آنها چشم پوشید. درواقع، دورکاری روشی ایدئال برای گرداندن گروه کاری نیست. یکی از مشکلات عمده‌ای که بر سر راه این نوع از کارکردن وجود دارد، دشواری ارتباطات است. مهارت‌های مدیریتی بسیار گسترده‌ای لازم است تا بتوان نیروهای کاری را از نقاط مختلف کشور یا حتی دنیا باهم هماهنگ کرد.

اگر تعامل و ارتباطات گروهی که به‌شکل دورکاری فعالیت می‌کنند، به‌خوبی در جریان باشد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. مدیریت گروه‌های دورکار به مهارت فراوانی نیاز دارد. اگر مدیریت در این زمینه قوی باشد، تعامل میان کارمندان و سرپرستانشان افزایش می‌یابد.

البته معایب دیگری هم برای دورکاری وجود دارد؛ مثلا ممکن است که نیروهای کاری به ورطه انزوا بیفتند و کمی از انگیزه‌هایشان کاسته شود. اگر این افراد نظم و قانون را به‌خوبی در کارشان در نظر نگیرند یا از خود به‌خوبی مراقبت نکنند، فرسودگی شغلی و ازدست‌رفتن انگیزه‌های کاری بسیار محتمل خواهد بود.

با درنظر داشتن نکاتی که درباره مزایا و معایب دورکاری گفته شد، نکاتی را در ادامه خواهید خواند که می‌توانند به افزایش بهره‌وری در زمان دورکاری کمک کنند.

1. برنامه‌ای سفت‌وسخت طراحی کنید

زمانی که به‌طور دورکار مشغول به فعالیت می‌شوید، به طراحی برنامه‌ای دقیق برای خود نیاز دارید. اگر برنامه‌ریزی نداشته باشید، ساعت‌ها و دقیقه‌ها از زیر دستتان لیز می‌خورند و نمی‌توانید بهره‌ور عمل کنید.

واقعیت این است که چه خوشتان بیاید و چه نه، دورکاری به برنامه‌ریزی دقیقی نیاز دارد که مانع از فرسودگی شغلی و ازدست‌رفتن انگیزه‌ها می‌شود.

شاید فکر کنید داشتن برنامه‌ای سفت‌وسخت باعث می‌شود که محدود شوید و از خلاقیت هایتان کاسته شود؛ اما این‌طور نیست. لازم‌ترین موضوع برای موفقیت در دورکاری، برنامه‌ریزی و متعهدشدن به آن است. هیچ‌وقت فریب این را نخورید که دورکاری یعنی کارکردن با پیژامه و لباس راحتی در منزل. بعضی‌ها فکر می‌کنند که دورکاری یعنی آزادی مطلق.

همچنین بخوانید : چگونه تجربه دور کاری و کار در خانه سالم و لذت‌بخش داشته باشیم

خب، درست است و باید پذیرفت که نداشتن حضور فیزیکی در اداره یا شرکت ممکن است شما را راحت‌تر کند؛ اما اگر فکر می‌کنید که دورکاری بدون نظم و مقررات به موفقیت می‌رسد، سخت در اشتباهید.

در زمان دورکاری هم به تنظیم ساعت بیداری، رسیدگی به وضع ظاهری خود و شروع کار سر زمانی دقیق نیاز دارید. اگر این مقررات را برای خود وضع نکنید، حساب مدیریت زمان از دستتان خارج خواهد شد و مرز میان زندگی شخصی و کاری‌تان گم می‌شود. نظم و آماده‌شدن برای کار در خانه در هر روز کاری، انگیزه‌هایتان را بیشتر می‌کند و ازنظر ذهنی، شما را در وضعیت پویاتری قرار می‌دهد.

2. اولویت‌بندی را جدی بگیرید

زمانی که در محیطی فیزیکی حاضر نیستید و خبری از سلسله‌مراتب اداری نیست، پیگیری روند و جریان کاری و اولویت بندی‌ها دشوار می‌شود. به همین خاطر است که باید اولویت‌بندی دقیقی برای انجام وظایفتان داشته باشید؛ مثلا تنظیم فهرست کارهایی که باید انجام دهید و کارهایی که باید دورِ انجام‌دادن آنها خط بکشید، ازجمله اقدامات مفید برای افزایش بهره‌وری دورکاری است. برای بهره‌ور عمل‌کردن، به ارتباط و تعامل با مدیران خود و اولویت‌بندی وظایف نیاز دارید.

3. از ابزارهای کاری مناسب استفاده کنید

اگر بنا باشد که دورکاری کنید، باید ابزارها و تجهیزات مناسبی را هم در منزل داشته باشید؛ مثلا اهمیت‌دادن به ارگونومی میز، صندلی و ابزارهایی مانند رایانه به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر کار کنید و بتوانید در طول کار به‌خوبی تمرکز داشته باشید. اگر بدانید که ارگونومی چیست و چطور می‌تواند به بهره‌وری‌تان اضافه کند، راحت‌تر و با جسمی سالم‌تر مشغول به کار خواهید شد.

حواستان به بدنتان و موقعیت نشستن خود باشد. در هنگام کارکردن باید بدنتان کاملا راحت باشد تا زود خسته نشوید و مشکلات جسمی برایتان به وجود نیاید. دور و اطرافتان را هم شلوغ نکنید. شلوغی و بی‌نظمی محیط باعث می‌شود تا آشفته شوید و نیاز به استراحت در شما افزایش پیدا کند.

افزایش بهره‌روی در زمان دورکاری

افزایش بهره‌وری در زمان دورکاری

4. حد و حدود بگذارید

تعیین مرزهایی میان زندگی کاری و شخصی برای دورکاران بسیار مهم است. اگر قرار باشد از داخل رختخواب مشغول به کار شوید و اصلا نظم و ظاهری شکیل برای کارکردن خود در منزل قائل نشوید، بهره‌وری‌تان کاهش پیدا می‌کند.

طبیعی است که همه افراد محیطی مجزا برای دفتر کار در منزل ندارند؛ اما دلیل نمی‌شود که مکان و موقعیتی مناسب برای کارکردن در خانه برای خود در نظر نگیرند.

همچنین بخوانید : 4 گام ضروری برای مدیریت موفق تیم از راه دور

لازم نیست دفتری به بزرگی دفتر خانگی ملکه الیزابت داشته باشید و انواع تجهیزات را در آن قرار بدهید؛ اما گوشه‌ای از خانه یا اتاقی را برای کارکردن خود آماده کنید. جداکردن بخشی که به کار مربوط است از بخش‌های دیگر خانه به زندگی‌تان نظم می‌دهد و اگر بخواهید کمی استراحت کنید، با رفتن به نقاط دیگر منزل، حال‌وهوایتان عوض خواهد شد.

5. مراقب خودتان باشید

مراقبت از خود در دورکاری بسیار مهم است. باید طوری زندگی کنید که سطح انرژی‌تان متعادل باشد. آمارها نشان می‌دهد که دورکاران در مقایسه با کارمندان عادی مرخصی کمتری دارند. یعنی مثلا زمانی که بیمار می‌شوند، همچنان به کارکردن ادامه می‌دهند. این رفتار بسیار اشتباه است.

اگر حواستان به سلامتی خود نباشد، در خلال دورکاری از نشانه‌هایی که بدنتان ابراز می‌کند، دور خواهید شد و متوجه نمی‌شوید که چه تغییراتی در بدنتان در حال وقوع است؛ مثلا نیاز آن به استراحت یا ورزش را نادیده خواهید گرفت که این بسیار بد است.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter