ارتباط بین قهوه و بینایی !!!
آیا ارتباطی بین نوشیدن قهوه و بینایی وجود دارد ؟! نتایج حاصل از برخی تحقیقات حاکی از وجود ارتباطی بین میزان قهوه مصرفی و بیماری آب سیاه (گلوکوم) میباشد. اما هیچ مدرک اثبات شدهای مبنی بر ایجاد کوری یا آب سیاه در نتیجه مصرف قهوه وجود ندارد.
ممکن است هنگام جستجوی عنوان “تاثیرات بد قهوه بر بینایی” در اینترنت، با مقالات مختلف و گمراهکنندهی زیادی روبرو شوید.
طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده، افرادی که در طول روز 3 فنجان قهوه کافئیندار یا بیشتر مصرف میکنند، نسبت به افرادی که قهوه مصرف نمیکنند 66 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آب سیاه قرار دارند.
اما بسیاری از منابع خبری به اشتباه این موضوع را اینگونه تعبیر کردهاند که مصرف قهوه میتواند منجر به کوری یا گلوکوم شود. برای اثبات این نظریه نیاز به تحقیقات بیشتری است. جالب است بدانید که برخی تحقیقات حاکی از آن است که قهوه برای لنز و شبکیه چشم مفید است.
برای اطلاع از آخرین یافتهها در مورد تاثیرات قهوه بر بینایی، با زندگی سالم در این مقاله همراه باشید.
آیا مصرف زیاد قهوه بینایی را تحت تاثیرات بدی قرار میدهد؟
رابطه بین مصرف قهوه و بینایی موضوعی پیچیده است و خب ممکن است قهوه به روشهای مختلف افراد را تحت تاثیر قرار دهد. نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در سال 2012 حاکی از آن است که مصرف قهوه در مقادیر بسیار زیاد ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به گلوکوم شود، به ویژه اگر این بیماری در خانواده ارثی باشد.
گلوکوم به گروهی از عارضهها گفته میشود که منجر به آسیب عصب بینایی میشوند. این عارضه به عنوان دومین علت اصلی نابینایی در سراسر جهان شناخته شده است که معمولا بیشتر در کشورهای در حال توسعه شاهد آن هستیم. شایعترین نوع آب سیاه، گلوکوم با زاویه باز اولیه، باعث افزایش فشار چشم میشود.
نتایج حاصل از تحقیقات:
همانطور که گفته شد، طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در سال 2012، مصرف 3 فنجان قهوه کافئیندار یا بیشتر در طول روز باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری آب سیاه میشود، که این احتمال در زنانی که در خانواده ارث این بیماری را دارند بیشتر نیز هست.
گفته شده، افرادی که در طول روز 500 میلی گرم کافئین یا بیشتر مصرف میکنند، به نسبت افرادی که کمتر از 125 میلی گرم کافئین در طول روز مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به گلوکوم میباشند.
در سال 2021، دوباره تحقیقاتی بر روی این موضوع انجام شد، که نتایج حاصل از این تحقیقات حاکی از آن بود که به طور کلی هیچگونه ارتباطی بین نوشیدن قهوه و گلوکوم وجود ندارد. با این حال، افرادی که بیش از 321 میلیگرم کافئین در روز مصرف میکردند و به دلیل ژنهایشان فشار چشم بالاتری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه بودند.
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید: تاثیرات کافئین بر بدن
چگونگی تاثیر کافئین بر روی چشمها
برخی تحقیقات حاکی از آن است که قهوه کافئیندار ممکن است باعث افزایش فشار در چشم شود. بعلاوه، ممکن است باعث افزایش سطح اسید آمینهای به نام هموسیستئین نیز شود که خطر ابتلا به گلوکوم را افزایش میدهد.
برخی شواهد نیز نشان دهنده این است که کافئین باعث انقباض رگهای خونی چشم و کاهش جریان خون میشود. کاهش جریان خون ممکن است باعث افزایش خطر آسیب عصب بینایی ناشی از گلوکوم شود.
افرادی که در معرض خطر ابتلا به گلوکوم هستند
عوامل خطر عارضهی گلوکوم عبارتند از:
- سن بالای 40 سال
- داشتن سابقه خانوادگی
- داشتن رگه آفریقایی، آسیایی یا اسپانیایی
- داشتن فشار چشم بالا
- آسیب قبلی چشم
- داشتن برخی از شرایط پزشکی مانند دیابت، میگرن، فشار خون بالا، مشکلاتی که گردش خون را تحت تاثیر قرار میدهند
- نازک بودن عصب بینایی
- داشتن قرنیه نازک در مرکز
- مصرف طولانی مدت استروئید
- دور بین یا نزدیک بین بودن
آیا قهوه میتواند مانع از کوری شود ؟
نتایج برخی تحقیقات حاکی از آن است که نوشیدن قهوه میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به آب مروارید شود.
کافئین باعث کاهش استرس اکسیداتیو در عدسی چشم میشود.
تحقیقات جدید نشان داده که کافئین از شبکیه چشم در برابر التهاب محافظت میکند و ممکن است در آینده برای درمان بیماری شبکیه مورد استفاده قرار گیرد