پزشکی و سلامت

استئوآتریت چه نوع بیماری است ؟!

استئوآتریت چیست ؟ | استئوآتریت که به عنوان بیماری دژنراتیو مفصل (DJD) نیز شناخته می‌شود، شایع‌ترین نوع آرتروز است. با افزایش سن احتمال بروز استئوآتریت بیشتر است. تغییرات در استئوآتریت معمولاً طی سالیان متمادی به آهستگی اتفاق می‌افتد، اگرچه موارد استثنایی نیز وجود دارد. التهاب و آسیب به مفصل باعث تغییرات استخوانی، فرسودگی تاندون‌ها و رباط‌ها و تجزیه غضروف می‌شود و در نتیجه باعث درد، تورم و تغییر شکل مفصل می‌شود. نوع رژیم درمانی تجویز شده به عوامل مختلفی از جمله سن بیمار، سلامت کلی، فعالیت‌ها، شغل و شدت بیماری بستگی دارد.

انواع استئوآتریت

استئوآتریت دو نوع اصلی دارد:

  • اولیه: شایع‌ترین، به طور کلی، در درجه اول انگشتان دست، انگشتان شست، ستون فقرات، باسن، زانوها و انگشتان بزرگ پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • ثانویه: با ناهنجاری مفصلی از قبل موجود، از جمله آسیب یا ضربه، مانند تکراری یا مربوط به ورزش رخ می‌دهد؛ آرتریت التهابی، مانند روماتوئید، پسوریازیس یا نقرس؛ آرتریت عفونی اختلالات مفصلی ژنتیکی، مانند سندرم اهلر دانلوس (همچنین به عنوان تحرک بیش از حد یا “دو مفصلی؛ اختلالات مفصل مادرزادی” یا اختلالات متابولیکی مفصل شناخته می‌شود).

درمان استئوآتریت

چه کسانی تحت تأثیر استئوآتریت قرار می‌گیرند؟

تقریباً 80٪ افراد مسن، 55 سال به بالا، شواهدی از استئوآتریت در اشعه ایکس دارند. از این تعداد، حدود 60٪ علائم را تجربه می‌کنند. در زنان یائسه شیوع استئوآتریت زانو در مقایسه با مردان بیشتر است.

علاوه بر سن و دلایل ثانویه مانند آرتریت التهابی و آسیب قبلی یا تروما، چندین عامل خطر دیگر احتمال ابتلا به استئوآتریت را افزایش می‌دهد از جمله چاقی، دیابت، افزایش کلسترول، جنس و ژنتیک.

  • چاقی یک عامل خطر برای استئوآتریت، به ویژه در زانو است. علاوه بر اضافه بار بیش از حد در مکانیسم‌های تحمل وزن بدن، اثرات متابولیکی و التهابی چاقی به عنوان عاملی در استئوآتریت بررسی شده است. حفظ وزن مناسب بدن یا کاهش وزن اضافی برای افراد در معرض خطر مهم است.
  • دیابت و چربی خون (افزایش چربی‌ها/ کلسترول) هر دو به پاسخ التهابی در بدن کمک می‌کنند و خطر استئوآتریت را افزایش می‌دهند
  • کاهش استروژن در زنان یائسه، خطر استئوآتریت زانو را افزایش می‌دهد زیرا استروژن از سلامت استخوان محافظت می‌کند،
  • وراثت می‌تواند در استئوآتریت نقش داشته باشد، زیرا افراد متولد شده با سایر بیماری‌های استخوانی یا صفات ژنتیکی ممکن است بیشتر در معرض استئوآتریت باشند. به عنوان مثال، سندرم اهلر دانلوس، که با شلی مفصل یا تحرک بیش از حد مشخص می‌شود، می‌تواند به آرتروز کمک کند.

علت استئوآتریت چیست؟

استئوآتریت اولیه یک بیماری ناهمگن است، به این معنی که دلایل مختلفی دارد، نه فقط فرسایش آرتروز. برخی از عوامل موثر در استئوآتریت قابل تغییر هستند و برخی دیگر غیرقابل اصلاح هستند (مانند متولد شدن با آن یا اکنون دائمی قابل تغییر نیستند). سن یک عامل موثر است، اگرچه همه افراد مسن به آرتروز مبتلا نمی‌شوند. همانطور که در بالا بحث شد، خطرهای التهابی و متابولیکی نیز وجود دارد که می‌توانند بروز استئوآتریت را افزایش دهند، به ویژه در موارد دیابت و یا کلسترول بالا.

بیشتر بخوانید : سبک نادرست زندگی عامل اصلی ابتلای بیشتر افراد به آرتروز

از کجا بفهمم استئوآتریت دارم؟

برخلاف انواع دیگر آرتروز، درد ناشی از استئوآتریت معمولاً به تدریج و طی چندین ماه یا سال ایجاد می‌شود. غالباً با فعالیتهایی که باعث ایجاد فشار بر روی مفصل می‌شوند، مانند دویدن یا راه رفتن طولانی مدت، افزایش می‌یابد. درد و تورم مفصل با گذشت زمان به آرامی افزایش می‌یابد. گاهی اوقات، به ویژه در بیماری‌های پیشرفته‌تر، ممکن است احساس خرد شدن یا ساییدن در مفاصل آسیب دیده مشاهده شود. استئوآتریت معمولاً تب، کاهش وزن یا مفاصل خیلی گرم و قرمز ایجاد نمی‌کند. این ویژگی‌ها عارضه یا نوع دیگری از آرتروز را نشان می‌دهد.

استئوآتریت
استئوآتریت چیست

استئوآتریت چگونه درمان می‌شود؟

اهداف درمان استئوآتریت این است که:

  • درد و سفتی مفصل را کاهش داده و پیشرفت بعدی را به تأخیر بیندازد.
  • تحرک و عملکرد را بهبود ببخشد.
  • کیفیت زندگی بیماران را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید : درمان آرتروز گردن با ورزش

علائم خفیف تا متوسط ​​معمولاً با ترکیبی از درمان‌های دارویی و غیر دارویی به خوبی کنترل می‌شود. درمان‌ها و توصیه‌های پزشکی شامل این موارد است:

داروها

برخلاف سایر اشکال آرتروز که پیشرفتهای چشمگیری در سالهای اخیر حاصل شده است، پیشرفت در استئوآتریت بسیار کندتر بوده است. هنوز هیچ دارویی در دسترس نیست که بتواند پیشرفت استئوآتریت را معکوس یا آهسته کند. در حال حاضر، داروها بر کاهش علائم بیماری متمرکز هستند.

درمان‌های گرم و سرد

درمان‌های متناوب گرم و سرد ممکن است باعث تسکین موقتی درد و سفتی شود. چنین روش‌های درمانی شامل دوش آب گرم یا حمام و استفاده از پد یا بسته‌های گرم کننده یا خنک کننده است.

کنترل وزن

از آنجا که چاقی یک عامل خطر شناخته شده برای استئوآتریت است، تلاش برای مدیریت بهتر وزن ممکن است به پیشگیری و بهبود استئوآتریت کمک کند.

دسترسی به منبع : Osteoarthritis

دیسک گردن یا آرتروز گردن

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter