چه مواد غذایی میل ما را به مصرف شیرینیجات کم میکنند؟
ترفند کاهش میل مصرف شیرینی و شکر | هوس مصرف شکر و شیرینی در افراد و مخصوصا در زنان رایج است. ۹۷٪ زنان و ۶۸٪ مردان هوس خوردن بعضی غذاها ازجمله غذاهای شیرین به سرشان میزند. میل به مصرف شکر فرد را ترغیب میکند تا چیز شیرین بخورد و مقاومت در برابر این وسوسه کار دشواری است. این امر میتواند منجر به بروز اختلال غذایی بینگ (اختلال پرخوری عصبی) یا مصرف بیشازحد کالری شود. خوشبختانه برخی مواد غذایی میتوانند میلتان به خوردن زیاد شکر را سرکوب کنند.
در ادامه با غذاهایی که میل شما به شیرینیجات را کمتر میکند بیشتر آشنا شوید. با زندگی سالم همراه باشید.
کاهش میل مصرف شیرینی و شکر
1. میوهها
بسیاری از افراد برای برطرفکردن میلشان به شیرینیجات به سراغ غذاهای سرشار از چربی و شکر مانند شکلات میروند. در این مواقع مصرف میوهها میتواند بهترین راه برای تأمین نیازتان به خوردن غذاهای شیرین و جلوگیری از مصرف تنقلات و غذاهای کمارزش باشد.
بااینکه میوهها ذاتا شیرین هستند، ولی سرشار از ترکیبات مفید گیاهی و فیبرند و میتوانند به حفظ سلامتی کمک کنند.
برای رفع میلتان به شیرینیجات بهتر است از میوههایی مانند انگور و انبه که طعم شیرینتری دارند، استفاده کنید.
2. انواع توتها
میوههای خانوادهی بِری گزینهای عالی و مغذی برای رفع میلتان به شیرینیجات هستند. تمشک، توتفرنگی، آلبالو و گیلاس نمونههایی از میوههای خانوادهی بری هستند. این میوهها محتوی مقدار زیادی فیبرند و قند کمی دارند.
3. شکلات تلخ
شکلات یکی از رایجترین انتخابها یی است که افراد (بهخصوص زنان) در زمان میل به مصرف شیرینیجات، به سراغش میروند. بااینحال بهتر است زمانی که هوس خوردن شکلات به سرتان زد، نسخهی سالم آن یعنی شکلات تلخ را مصرف کنید.
شکلات تلخ شکلاتی است که بیش از ۷۰٪ آن از کاکائو تشکیل شده باشد. همچنین شکلات تلخ محتوی ترکیبات مفید گیاهی بهنام «پلیفنلها» است. برخی مطالعات نشان میدهند که خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی پلیفنلها میتواند شاخصهای مربوط به سلامت قلب را بهبود دهد.
البته شکلات تلخ نیز مانند شکلات معمولی محتوی مقداری شکر و چربی است. بنابراین بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید.
همچنین بخوانید : رابطه مصرف نوشیدنی های شیرین با تشدید ام اس
4. دانه چیا
دانهی چیا منبع خوبی از مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب امگا۳، فیبر محلول و برخی ترکیبات مفید گیاهی است. درواقع ۴۰٪ دانهی چیا را فیبر محلول تشکیل میدهد. این نوع از فیبر با جذب آب و تشکیل مادهی ژلهایشکل در معده، شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد و از میلتان به شیرینیجات میکاهد.
5. آدامس یا قرصهای نعنای بدون شکر
مصرف آدامس راه مناسبی برای رفع میل به شیرینیجات است.
6. حبوبات
حبوباتی مانند عدس، لوبیا و نخود منابع گیاهی خوبی برای تأمین فیبر و پروتئین موردنیاز بدنتان هستند. یک فنجان (۱۹۸ گرم) عدس محتوی ۱۸ گرم پروتئین و ۱۶ گرم فیبر است. هردوی این مواد مغذی میتوانند به سیری کمک کنند. بنابراین با گنجاندن حبوبات در رژیم غذاییتان میتوانید احساس سیری کنید و میلتان به شیرینیجات را کاهش دهید.
7. ماست
ماست یک میانوعدهی سالم و سرشار از پروتئین و کلسیم است. براساس برخی مطالعات، ماست یک میانوعدهی مناسب برای تنظیم اشتها و کنترل میل به شیرینیجات است.
همچنین بخوانید : قند و شکرهای مصنوعی موجب کاهش قدرت حافظه شده است
8. خرما
خرما میوهی خشکشدهی درخت نخل است. خرما سرشار از مواد مغذی بوده و طعم بسیار شیرینی دارد.
بااینکه خرما خشک شده است، ولی سرشار از فیبر، پتاسیم، آهن و ترکیبات مفید گیاهی است. مصرف چند عدد خرما بهجای نوشابههای شیرین یا آبنبات و شکلات میتواند میلتان به شیرینیجات را سرکوب کند و مواد مغذی بسیاری را برای بدنتان تأمین کند.
همچنین میتوانید خرما را همراه با مغزهایی مانند گردو یا بادام مصرف کنید تا ترکیب شیرین و ترد دلپذیری بسازید.
البته فراموش نکنید که خرما بسیار شیرین است و در یک وعدهی مصرف، بیشتر از ۳ عدد خرما نخورید.
کاهش میل مصرف شیرینی و شکر
9. سیب زمینی شیرین
10. گوشت قرمز، پرندگان و ماهیها
11. اسموتیها
12. نوشابههای گازدار بدون قند
13. تخممرغ
تخممرغ یک غذای سرشار از پروتئین است که به کنترل اشتها و هوستان به خوردن شیرینیجات کمک میکند. تحقیقات نشان میدهند که مصرف یک صبحانهی سرشار از پروتئین مانند تخممرغ با کاهش اشتها به افراد کمک میکند تا در طول روز کمتر غذا بخورند.
14. آجیلها
15. غلات کامل
16. سبزیجات