7 مزیت روزه گرفتن در ماه رمضان
مزایای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان | نگرانید که شاید روزه گرفتن در ماه رمضان تاثیر بدی بر روی سلامتی شما داشته باشد؟ در این مقاله خواهید فهمید که 1 ماه روزهگرفتن چه مزایای فوقالعادهای برای بدن شما دارد.
اگرچه بیش از هزاران سال است که میلیونها مسلمان در سراسر جهان در ماه مبارک رمضان روزه میگیرند، برخی نگران این موضوعاند که روزه گرفتن در مدت طولانی ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی بر بدنشان شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد نگران هستید، در این مقاله با 7 مزیت روزه گرفتن آشنا شوید تا از این پس از ماه رمضان و روزه گرفتن لذت ببرید.
1- خرما
اگرچه به دلایل معنوی اول افطار افراد روزهدار 3 عدد خرما میل میکنند، اما باید بدانید که خرما مزایای سلامتی نیز برای بدن به همراه دارد.
خرما سرشار از فیبر است و برای بهبود هضم غذا پس از افطار در طول ماه مبارک رمضان عالیست. خرما همچنین سرشار از پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای B میباشد.
همچنین بخوانید : ارزش غذایی و درمانی خرما از دیدگاه منابع اسلامی و طب سنتی
2- عملکرد مغز را بهبود میبخشد
قطعا از اثرات مثبت و بینظیر روزهداری بر سلامت و عملکرد مغز آگاه هستید، اما قدرت عملکرد مغز در ماه رمضان بیشتر از آنچه که فکر کنید است. طبق یک مطالعه انجام شده توسط دانشمندان آمریکایی، تمرکز ذهنی به دست آمده در طول ماه رمضان باعث افزایش سطح فاکتور نوروتروفیک مغز شده که منجر به تولید سلولهای مغزی بیشتر میشود، بنابراین عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
همچنین، کاهش میزان زیاد هورمون کورتیزول، تولید شده توسط غده آدرنال، به معنی کاهش قابل توجه سطوح استرس در طول و بعد از ماه رمضان است.
مزایای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان
3- کنار گذاشتن عادات بد
از آنجا که در ماه مبارک رمضان، در طول روز روزه هستید، زمان مناسبی برای ترک عادات بد است.
عادات بدی همچون سیگار کشیدن و خوردن شیرینیجات نباید در طول ماه رمضان انجام شوند و به همین دلیل در طول زمان بدن به نبود آنها عادت میکند.
تاثیر روزه گرفتن برای کمک به کنار گذاشتن عادات بد به قدری مهم است که مرکز خدمات سلامت ملی انگلستان این زمان را زمانی ایدهآل برای ترک سیگار دانسته است.
همچنین بخوانید : باید و نبایدهای روزه داری
4- پایین آوردن سطح کلسترول
همه ما میدانیم که کاهش وزن یکی از اثرات مثبت روزه گرفتن در ماه رمضان است، اما به غیر از آن، روزه فواید دیگری هم دارد. تیمی از متخصصان قلب به این نتیجه رسیدند که در ماه رمضان افراد از اثرات لیپید بهرهمند میشوند که باعث کاهش کلسترول در خون میشود.
کلسترول کم باعث افزایش سلامت قلب و عروق میشود، و تا حد زیادی کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش میدهد. بعلاوه، در صورت پیروی مداوم از رژیم غذایی سالم حتی پس از ماه رمضان، میتوانید سطح کلسترول پایین را حفظ کنید.
مزایای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان
5- کاهش اشتهای مداوم
یکی از مشکلاتی که سازمان غذا و دارو با رژیمهای غذایی دارد این است که وزن از دست رفته به سرعت بازمیگردد. اما در ماه رمضان اینگونه نیست، و معده به تدریج به مصرف غذای کم عادت میکند و به مرور اشتها کمتر میشود، و با مصرف غذای کمتر سریع احساس سیری میکنید.
اگر میخواهید به سبک غذا خوردن سالم عادت کنید، ماه رمضان بهترین فرصت است. زمانی که ماه رمضان به پایان رسید، اشتهای شما قطعا کمتر از قبل خواهد شد و دیگر تمایلی به پرخوری نخواهید داشت.
6- سمزدایی
روزه گرفتن در ماه رمضان برای سمزدایی بدن عالیست. در طول ماه مبارک رمضان زمانی که روزه هستید و در طول روز چیزی نمیخورید، فرصت خوبی برای بدن است که سیستم گوارشی را سمزدایی کند.
هنگامی که در طول ماه رمضان و روزه گرفتن، بدن برای تامین انرژی از ذخایر چربی استفاده میکند، هرگونه سموم مضر موجود در ذخایر چربی را نیز میسوزاند.
7- جذب مواد مغذی بیشتر
زمانی که در طول ماه رمضان غذا نمیخورید متابولیسم بدن بهبود مییابد و بدن مواد مغذی بیشتری را جذب میکند. دلیل آن افزایش هورمونی به نام آدیپونکتین است که در نتیجه روزه گرفتن و غذا خوردن در ساعات آخر شب تولید میشود و به ماهیچهها این امکان را میدهد تا مواد مغذی بیشتری را جذب کنند.