7 خاصیت شگفتانگیز چغندر
چغندر یک سبزی ریشهای محبوب میباشد که در بسیاری از غذاهای جهان از آن استفاده میشود. چغندر غنی از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید میباشد که برخی از آنها دارای خواص دارویی هستند. علاوه بر اینها، این سبزی بسیار خوش طعم است و به راحتی میتوان آن را در رژیم غذایی جا داد. در این مطلب از زندگی سالم قصد داریم شما را با فواید و خواص چغندر آشنا کنیم.
چغندر حاوی ارزش غذایی بالا اما بسیار کم کالری است
چغندر دارای ارزش غذایی چشمگیری است.
این سبزی بسیار کم کالری است، اما غنی از ویتامینها و مواد معدنی ارزشمندی است که بدن ما به آنها احتیاج دارد. در واقع آنها تقریبا حاوی تمام ویتامینها و مواد معدنی هستند که شما نیاز دارید.
در ادامه مروری کلی از مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم چغندر قند پخته خواهیم کرد:
- کالری: ۴۴
- پروتئین: ۱.۷ گرم
- چربی: ۰.۲ گرم
- فیبر: ۲ گرم
- ویتامین ث: ۶٪
- فولات: ۲۰٪
- ویتامین ب۶: ۳٪
- منیزیم: ۶٪
- پتاسیم: ۹٪
- فسفر: ۴٪
- منگنز: ۱۶٪
- آهن: ۴٪
چغندر همچنین حاوی نیتراتهای غیر آلی و رنگدانهها میباشد که هر دو از ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی میباشند.
کمک به کنترل فشار خون بالا
بیماریهای قلبی مانند حملات قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی از شایعترین علل مرگ در سراسر جهان هستند. فشار خون بالا یکی از عواملی است که زمینهساز اینگونه بیماریها میباشد.
مطالعات نشان دادهاند که چغندر میتواند به میزان قابل توجهی فشار خون را کاهش دهد.
تاثیر این سبزی برای درمان فشار خون سیستولیک بسیار موثرتر است. همچنین چغندر خام نسبت به چغندر قویتر عمل میکند. این تاثیر کاهش فشار خون احتمالا به علت غلظت بالای نیترات در چغندر قند است.
همچنین بخوانید : غذاهایی که فشار خون را کاهش میدهد
چغندر میتواند باعث بهبود عملکرد ورزشکاران شود
مطالعات متعدد نشان میدهند که نیتراتهای غذایی ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهند. به همین دلیل، چغندر اغلب توسط ورزشکاران استفاده میشود. به نظر میرسد نیترات با بهبود کارایی میتوکندریهای درون سلولها، که مسئول تولید انرژی هستند، بر عملکرد فیزیکی بدن اثر میگذارد.
چغندر به کاهش التهاب کمک می کند
التهاب مزمن یکی از عوامل ایجاد بیماریهایی مانند چاقی، بیماریهای قلبی، بیماری های کبد و سرطان میباشد. چغندرها دارای رنگدانههایی به نام بتالین هستند که ممکن است به طور بالقوه خواص ضد التهابی داشته باشند. البته لازم به ذکر است که بیشتر تحقیقات صورت گرفته در این زمینه بر روی موشها انجام شده است و هنوز آزمایشی بر روی انسان صورت نگرفته است.
باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود
چغندر حاوی مقادیر زیادی فیبر است که از مهمترین موادی است که باید در رژیم غذایی روزانه ما وجود داشته باشد. فیبر در کنار خواص زیادی که دارد برای هضم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش هم مفید است. یک فنجان چغندر حاوی ۳.۴ گرم فیبر است که منبع خوبی برای دریافت آن به حساب میآید.
به سلامت ذهن کمک میکند
عملکرد ذهنی انسان به طور طبیعی با افزایش سن کاهش میابد. برای برخی از افراد این کاهش عملکرد قابل توجه است و ممکن است منجر به ابتلا به بیماری هایی مانند زوال عقل شود.
کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز ممکن است به این کاهش عملکرد کمک کند. جالب است بدانید که نیترات موجود در چغندر ممکن است باعث تقویت رگ های خونی و افزایش جریان خون به مغز شود
خاصیت ضد سرطانی دارد
سرطان یک بیماری جدی و بالقوه کشنده است که با رشد غیرقابل کنترل سلولها به وجود میآید. وجود آنتی اکسیدانها و طبیعت ضد التهابی چغندرها موجب توانایی این سبزی در جلوگیری از سرطان میشود. هرچند شواهد موجود برای اثبات این فرضیه نسبتا محدود است.
به کاهش وزن کمک میکند
چغندر دارای خواص تغذیهای متعددی است که باید برای کاهش وزن مفید باشند. اولین مورد این است که چغندر حاوی کالری پایین اما آب فراوان است.
افزایش میزان مصرف غذاهای کم کالری مانند میوهها و سبزیجات با کاهش وزن همراه است. علاوه بر این، با آن که چغندر کم کالری است، حاوی مقادیر متوسط پروتئین و فیبر میباشد که هر دو مورد از مواد مغذی مهم برای حفظ وزن سالم هستند. همچنین فیبر موجود در چغندرها باعث کاهش اشتها و افزایش احساس سیری میشود که در نتیجه باعث کاهش مصرف بیشتر غذا و کالری بیشتر میشود. در حالی که هیچ مطالعهای به طور مستقیم بر روی اثرات چغندر قند بر کاهش وزن انجام نشده است، اما بر اساس خواص دیگر آن که در بالا ذکر کردیم، میتوان تاثیر آن را ثابت کرد.
دسترسی به منبع : Some Impressive Health Benefits of Beets