اثرات مخرب کرونا بر قلب
کرونا در افرادی که مبتلا به مشکلات قلبی پیچیده هستند، میتواند بهبود را دچار مشکل کند. در این مطلب میخواهیم در خصوص تاثیر مخرب کرونا ویروس بر قلب صحبت کنیم پس با زندگی سالم همراه باشید.
برخی از علائم رایج در افرادی که مدت طولانی مبتلا به کروناویروس هستند، مانند تپش قلب، سرگیجه، درد قفسه سینه و تنگی نفس، ممکن است به دلیل مشکلات قلبی باشد- یا تنها ناشی از همان بیماری کووید 19 است. چگونه میتوانید تشخیص دهید که علائم شما مربوط به قلب است و در صورت وجود علائم چه انتظاری میتوانید داشته باشید؟
در این مقاله مشخص میشود که کدام علائم پس از کروناویروس ممکن است نشانه مشکل قلبی باشند، چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرید و به سایر حقایقی که تمام کسانی که طولانی مدت مبتلا به کرونا بودند باید بدانند اشاره میشود.
چگونه یک بیماری تنفسی مانند کووید 19 میتواند به قلب آسیب برساند؟
سلولهای ریه و قلب هر دو با مولکولهای پروتئینی به نام آنژیوتانسین تبدیل کننده آنزیم 2 یا ACE2 پوشانده شدهاند. پروتئین ACE 2 دریچهای است که کروناویروس جدید از آن برای ورود به سلولها و تکثیر استفاده میکند.
ACE 2 به طور معمول با خاصیت ضد التهابی بدن، نقش مطلوبی در محافظت از بافت ایفا میکند. اما اگر ویروس کرونا جدید به نوعی این مولکولها را از کار بیندازد، ممکن است این سلولها در زمان شروع به کار سیستم ایمنی بدون محافظت باقی بمانند.
تاثیر مخرب کرونا ویروس بر قلب
مکانیسمهای متعددی برای آسیب قلبی در کووید 19 وجود دارد، اما همه یکسان نیستند.
آسیب موقت یا دائمی به بافت قلب میتواند ناشی از عوامل متعددی باشد:
- کمبود اکسیژن: از آنجا که ویروس باعث التهاب و پر شدن کیسههای هوایی در ریهها میشود، اکسیژن کمتری میتواند به جریان خون برسد. قلب باید برای پمپاژ خون در بدن بیشتر کار کند، که میتواند در افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند خطرناک باشد.
- قلب میتواند در اثر کار زیاد از کار بیفتد، یا اکسیژن ناکافی میتواند باعث مرگ سلولی و آسیب بافتی در قلب و سایر اندامها شود.
- میوکاردیت: التهاب قلب. ویروس کرونا ممکن است بافت ماهیچهای قلب را مستقیماً آلوده کرده و به آن آسیب برساند، همانطور که در سایر عفونتهای ویروسی، از جمله برخی از انواع آنفولانزا نیز چنین اتفاقی رخ میدهد. قلب همچنین ممکن است در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن آسیب ببیند و ملتهب شود.
- کاردیومیوپاتی استرس: عفونتهای ویروسی میتوانند منجر به کاردیومیوپاتی، یک اختلال در عضله قلب که بر توانایی قلب برای پمپاژ موثر خون تأثیر میگذارد، شوند. هنگامی که توسط ویروس مورد حمله قرار میگیرد، بدن دچار استرس میشود و موجی از مواد شیمیایی به نام کاتکول آمینها را آزاد میکند که میتواند قلب را گیج کند. پس از برطرف شدن عفونت، عامل استرسزا پایان یافته و قلب میتواند بهبود یابد.
همچنین بخوانید : روشهای ساده برای سلامت قلب
نشانههای مشکلات قلبی پس از ابتلا به کرونا ویروس چیست؟
بعد از بهبودی کرونا، علائم زیادی گزارش شده است که دلایل متعددی دارند.
خستگی شدید، درست همانند تمام بیماریهای جدی و سخت، یکی از علائم اصلی پس از عفونت ویروس کروناست. بسیاری از افراد تنگی نفس، درد قفسه سینه و تپش قلب را تجربه میکنند. هر یک از این مشکلات میتواند مربوط به قلب باشد، اما ممکن است ناشی از عوامل دیگر، از جمله عواقب شدید بیماری، بیتحرکی طولانی مدت و چندین هفته استراحت در تختخواب، نیز باشد.
سندرم تاکی کاردی ارتوستاتیک وضعیتی پس از کرونا ویروس: افرادی که از کرونا بهبود مییابند، گاهی اوقات علائم یک بیماری معروف بهPOTS ( سندرم تاکی کاردی ارتوستاتیک وضعیتی) را دارند. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد یا خیر.
سندرم تاکی کاردی ارتوستاتیک وضعیتی مستقیماً یک مشکل قلبی نیست، بلکه یک مشکل عصبی است که بخشی از سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار میدهد که ضربان قلب و جریان خون را تنظیم میکند. این سندرم هنگام ایستادن میتواند باعث ضربان سریع قلب شود که میتواند منجر به مه مغزی، خستگی، تپش قلب، سبکی سر و علائم دیگر شود.
تاثیر مخرب کرونا ویروس بر قلب
ضربان قلب و کووید 19
پس از ابتلا به کووید 19، در صورت داشتن تپش قلب یا ضربان قلب سریع باید با پزشک خود تماس بگیرید. افزایش موقت ضربان قلب میتواند در اثر عوامل مختلفی از جمله کم آبی بدن ایجاد شود. مطمئن شوید که مایعات کافی مصرف میکنید، به ویژه اگر تب دارید. علائم ضربان قلب سریع یا نامنظم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس ضربان قلب سریع یا نامنظم در قفسه سینه (تپش قلب)
- احساس سبکی یا سرگیجه، به ویژه هنگام ایستادن
- ناراحتی در قفسه سینه
آیا احتمال حمله قلبی بعد از کووید 19 بیشتر است؟
بستگی دارد: حمله قلبی چندین شکل مختلف دارد. حمله قلبی نوع 1، ناشی از انسداد لخته خون یکی از عروق قلب، در طول یا بعد از عفونت کووید 19 نادر است.
حملات قلبی نوع 2 در کووید 19 شایعتر است. این حمله قلبی میتواند ناشی از افزایش استرس بر قلب، مانند ضربان قلب سریع، سطح پایین اکسیژن خون یا کم خونی باشد، زیرا عضله قلب اکسیژن کافی را در خون دریافت نمیکند تا این کار اضافی را انجام دهد. این مورد بیشتر در افراد مبتلا به بیماری حاد کرونا مشاهده میشود، اما در افرادی که از این بیماری جان سالم به در بردهاند کمتر دیده میشود.
آزمایش خون نشان داده است که در طول بیماری کرونا، برخی از افراد دارای سطح بالایی از مادهای به نام تروپونین در خون خود، همراه با تغییرات الکتروکاردیوگرام و درد قفسه سینه هستند. افزایش سطح تروپونین نشانه آسیب بافت قلبی است. گاهی اوقات این ناشی از حمله قلبی است. این عارضه اصولا پس از ابتلا به کرونا کمتر دیده میشود.
در طول بیماری کووید 19 حاد، افزایش سطح تروپونین با الکتروکاردیوگرام غیر طبیعی با مرگ و میر بیشتر مرتبط است، اما در بیماران با الکتروکاردیوگرام طبیعی اینطور نیست.
نکاتی برای افرادی که در حال حاضر بیماری قلبی عروقی دارند
پزشکان به بیماران قلبی توصیه میکنند که هرگونه اقدام احتیاطی را که میتوانند انجام دهند تا شانس ابتلا به ویروس را در خود به حداقل برسانند و یکی از این اقدامات شامل دور ماندن از جمعیت است. از دیگر اقدامات رعایت فاصله حداقل 2 متر از دیگران، و شستن دستهاست.
واقعیت این است که احتمالاً 60 تا 70 درصد از کل مردم به ویروس کرونا مبتلا میشوند و 80 درصد آنها یک اختلال خفیف خواهند داشت. اما اگر بیماری قلبی زمینهای دارید، باید بیشتر مراقب باشید چراکه در معرض افزایش مشکلات قرار دارید. بنابراین قطعا دلتان میخواهد جزو افرادی باشید که به این ویروس مبتلا نمیشوند. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا احتیاط و رعایت پروتکلها است.
دسترسی به منبع : The destructive effects of corona on the heart