فناوری

شتاب دهنده‌های استارتاپ

شتاب‌دهنده‌ استارتاپ چیست و چه کاری انجام می‌دهند؟

در دنیای تکنولوژی، از سیلیکون‌ ولی در کالیفرنیا گرفته تا بنگلور در هند، همه‌ی سرمایه‌گذارها به‌دنبال ایده‌ی فوق‌العاده‌ی بعدی در تکنولوژی هستند. این تحقیق معمولا از شتاب‌دهنده‌‌ های استارتاپ‌ها آغاز می‌شود. شتاب‌ دهنده‌ استارتاپ، سازمانی است که کارآفرینان باتجربه در تکنولوژی،‌ آن را ایجاد کرده‌اند تا به شرکت‌های نوپای تکنولوژی کمک کند محصول‌شان را توسعه دهند، مدل کسب‌وکارشان را اصلاح کنند و از همه مهم‌تر، با سرمایه‌گذار‌ها در ارتباط باشند.

در شتاب‌ دهنده‌های معتبر استارتاپ، مانند Y Combinator و Techstars ده‌ها نفر هستند که آرزو دارند به افرادی مانند بیل‌ گیتس و مارک زاکربرگ تبدیل شوند. آنها با شرکت‌های پرسابقه‌ی تکنولوژی و رهبران کسب‌وکار در ارتباط‌اند تا ایده‌ها را از مفاهیم خام به چیزهایی تبدیل کنند که آماده‌ی ارائه به بازار است.

اینها مثال‌هایی است از برخی سایت‌های موفق استارتاپ که در شتاب‌ دهنده‌‌ های کسب‌وکار متولد شده‌اند: Airbnb، Dropbox، Reddit و Plated.

در شتاب‌‌دهنده‌‌‌ های برتر دنیا رقابت بسیار شدید است. شرکت‌های جوان برای مقیم ‌شدن باید به‌مدت سه ‌تا پنج ماه درخواست بدهند.

این کارآفرینان اگر خوش‌شانس باشند و انتخاب شوند، چیزهای باارزشی به‌دست می‌آورند: هزاران دلار به‌عنوان سرمایه‌ی اولیه، راهنمایی حرفه‌ای، جایی برای کار کردن، و فرصت معرفی‌کردن ایده‌ی تکمیل‌شده‌شان به یک سرمایه‌گذار مشتاق در روز ارائه.

البته شتاب‌ دهنده‌های استارتاپ همه‌ی این خدمات را از سر خیرخواهی فراهم نمی‌کنند. بیشترِ شتاب‌دهنده‌ها درصدی از سود کلی شرکت‌ها را برای خود برمی‌دارند.

حتی اگر شتاب‌دهنده‌ تنها شش ‌درصد از استارتاپی دریافت کند، هنگامی که ابَرشرکت‌هایی مثل توییتر یا یاهو این شرکت‌های کوچک را جذب کنند، سود آن به‌مراتب بالا می‌رود و به ده‌هامیلیون دلار می‌رسد.

شتاب‌دهنده‌

شتاب‌دهنده‌ استارتاپ

شتاب‌‌دهنده‌های استارتاپ چه پیشنهادهایی می‌دهند؟

پنج حوزه‌ی عمده وجود دارد که شتاب‌ دهنده‌های استارتاپ می‌توانند کمک کنند تا ایده‌ای به محصول تبدیل شود. نخستین مورد، فضای فیزیکی برای کارکردن است. بیشتر شتاب‌ دهنده‌‌های استارتاپ دفترهای رایگان در اختیار پروژه‌های انتخابی‌شان قرار می‌دهند.

مدل رایج، دفتر بزرگ بازی است که افراد زیادی از پروژه‌های مختلف در آن از دفتر کار، اتاق کنفرانس، میز کار، اینترنت و دستگاه‌های قهوه‌ساز، به‌طور مشترک استفاده می‌کنند.

خدمت مهم دیگری که شتاب‌‌دهنده‌‌ها ارائه می‌دهند، سرمایه‌ی اولیه است. بیشترِ شتاب‌ دهنده‌ها به هریک از تیم‌های کارآفرینی هزاران دلار پول می‌دهند. این پول نه‌تنها کمک می‌کند هزینه‌های اولیه‌ی کسب‌وکار تأمین شود، بلکه هزینه‌‌های سفر و اقامت سه‌ماهه در این مکان را نیز تأمین می‌کند.

سومین خدمت ارزشمندی که شتاب‌ دهنده‌‌ها ارائه می‌کنند، فراهم‌کردن خدمات مشاوره‌ایِ کسب‌وکار و مدیریت است.

همان‌طور که گفتیم، راه‌اندازیِ کسب‌وکاری موفق به چیزی بیش از ایده‌‌ای فوق‌العاده نیاز دارد. افرادی که شتاب‌دهنده‌های استارتاپ را ایجاد کرده‌اند، عموما کارآفرینان کهنه‌کاری در عرصه‌ی تکنولوژی هستند که می‌دانند چگونه می‌توان محصول یا خدمتی را وارد بازار کرد.

همچنین بخوانید : 11 دلیل اصلی موفقیت استارتاپ‌ها

آیا این، اپلیکیشنی است که به درد مشتری‌ها می‌خورد یا چیزی که بیشتر برای خدمات B2B مناسب است؟‌

ازآنجاکه تولیدکننده‌های نرم‌افزار معمولا بهترین مدیران کسب‌وکار نیستند، شتاب‌ دهنده‌ها می‌توانند مهندسان بی‌تجربه را به تیم‌های مدیریتی حرفه‌ای متصل کنند.

چهارمین خدمت مهمی که شتاب‌دهنده‌ های استارتاپ ارائه می‌کنند، دادن بازخورد و راهنمایی درخصوص خود تکنولوژی است.

در شتاب‌دهنده‌ها مهندسان و متخصصان خلاقِ حل مسئله با هم کار می‌کنند و می‌توانند ایده‌ی خوبی را اصلاح و حتی آن را تبدیل به چیز بهتری بکنند.

بسیاری از شتاب‌دهنده‌های استارتاپ روی نوع خاصی از تکنولوژی تمرکز می‌کنند، برای مثال اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، سلامت و تکنولوژی. آنها تنها در همین حوزه‌های تخصصی، خدماتی در سطح بالا ارائه می‌کنند.

آخرین خدمتی که شتاب‌ دهنده‌ها ارائه می‌کنند، فراهم‌کردن ارتباط با سرمایه‌گذاران است. گروهی از سرمایه‌گذاران و شرکت‌هایی که سرمایه‌گذاری‌های پرخطر انجام می‌دهند، از شتاب‌دهنده‌ های معتبر حمایت می‌کنند و در بهترین ایده‌های کسب‌وکار آنها سرمایه گذاری می‌کنند.

فرایند شتاب‌ دهنده‌ی کسب‌وکار

کارآفرینان جوان و بااستعداد زیادی برای پذیرفته‌شدن در بهترین شتاب‌دهنده‌ها درخواست می‌دهند. تیم‌های خوش‌شانس وارد شهر و محیطی جدید می‌شوند، ساعت‌های زیادی در کنار دیگران در یک دفتر کار می‌کنند و به روز ارائه‌شان فکر می‌کنند که در برابر سرمایه‌گذارهای ثروتمند قرار گرفته‌اند.

برای فهم بهترِ گام‌های مختلف فرایند شتاب‌دهنده‌‌ها اجازه بدهید از مثال Y Combinator استفاده کنیم که مدلی است که در سیلیکون‌ولی از آن استفاده می‌کنند. نخستین گام در فرایند شتاب‌دهنده، فرستادن درخواست است. در Y Combinator کاندیدا‌ها فرمی اینترنتی پر می‌کنند که اطلاعات مربوط به مؤسسین شرکت را جمع می‌کند و درباره‌ی طرح کلی ایده‌‌شان از آنها سؤال می‌کند.

شتاب‌ دهنده‌ استارتاپ

شتاب‌ دهنده‌ استارتاپ

برای پرکردن فرم درخواست هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود. البته برخی شتاب‌دهنده‌ها این هزینه را دریافت می‌کنند. Y Combinator یادآور می‌شود که افراد حاضر در شرکت، مهم‌تر از خود ایده‌ هستند، چرا که ممکن است در فرایند شتاب‌دهنده تغییرات زیادی در ایده‌ی اولیه ایجاد شود.

پس از اینکه درخواست افراد خوانده شد، Y Combinator افراد را به سیلیکون‌ولی دعوت می‌کند تا با آنها رودررو مصاحبه کند. روز بعد تصمیم می‌گیرند به افراد پاسخ مثبت بدهند یا منفی. شتاب‌دهنده‌ برای تیم‌هایی که پذیرفته می‌شوند، ۱۲۰هزار دلار پول در نظر می‌گیرد که ۷درصد آن سهم شرکت است.

اگر تیم نتوانسته باشد شرکتی تأسیس کند، شتاب‌دهنده به آنها کمک می‌کند تا شرکت‌شان را تأسیس کنند.

در ادامه، تیم‌ها به منطقه‌ی بِی (Bay) در سانفرانسیسکو پرواز می‌کنند و به‌مدت سه ماه در آنجا زندگی می‌کنند و ایده و طرح کسب‌وکار خود را توسعه می‌دهند. Y Combinator برخلاف بسیاری از شتاب‌دهنده‌های دیگر، دفتر کار در اختیار تیم‌ها قرار نمی‌دهد.

تیم‌ها در جایی که زندگی می‌کنند، کارشان را انجام می‌دهند و در ساعات اداری به ساختمان اصلی Y Combinator می‌روند تا تک‌تک از مشاوره‌ی متخصصان استفاده کنند. همچنین برخی برنامه‌های گروهی هفتگی مانند شام سه‌شنبه‌ وجود دارد که درواقع نوعی کنفرانس است که در نصف روز برگزار می‌شود. در این نشست‌ها گروه‌ها با سخنرانان اثر‌گذار دعوت‌شده‌ صحبت می‌کنند.

شتاب‌دهنده‌ استارتاپ

شتاب‌دهنده‌ استارتاپ چیست و چه کاری انجام می‌دهند؟

نقطه‌ی اوج فرایند شتاب‌دهنده روز ارائه است. در این روز، استارتاپ‌ها که هریک در مراحل مختلفی از رشد به‌سر می‌برند، ایده‌شان را به اتاقی می‌برند که ۴۵۰ سرمایه‌گذار در آن حضور دارند. در هفته‌ها و ماه‌های پیش از روز ارائه Y Combinator به استارتاپ‌ها پیشنهاد می‌دهد که بهترین پیشنهاد سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند.

رابطه‌ی میان شتاب‌دهنده و استارتاپ با پیداشدن سرمایه‌گذار به‌پایان نمی‌رسد. یکی از مزایای بسیار مهم همکاری با شتاب‌دهنده‌ ها امکان دسترسی به شبکه‌ی قدرتمندی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و شرکای کسب‌وکار است. برای مثال داشتن مهر تأیید شتاب‌دهنده‌ی Y Combinator به شرکت‌های جوان این امکان را می‌دهد که به مدیران اجرایی و کارآفرینان در سراسر سیلیکون‌ولی دسترسی داشته باشند.

کلیدواژه ها : شتاب‌دهنده / شتاب دهنده استارتاپ / شتاب‌دهنده استارتاپ / startup accelerators

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter