پزشکی و سلامت

واکسن‌های کرونا با چه داروهایی تداخل دارند؟

تداخل واکسن‌ کرونا با کدام داروها؟ | از آنجا که بیماری کووید 19 در سراسر جهان گسترش یافته است، برخی از افراد نسبت به این بیماری در مقایسه با دیگران آسیب پذیرتر هستند. اگرچه امکان مرگ و میر در جوانان و کودکان ناشی از به کووید 19 وجود دارد، اما در کل احتمال ابتلای این دو دسته کمتر از سنین دیگر است.

افراد مسن و افرادی که دارای بیماریهای زمینه‌ای هستند- مانند بیماری قلبی یا دیابت- به احتمال زیاد به شکل شدید بیماری مبتلا می‌شوند یا حتی جان خود را از دست می‌دهند.

افراد مسن بیشتر از جوان‌ها دارو مصرف می‌کنند و افرادی که بیماری مزمن دارند ممکن است برای کنترل وضعیت خود دارو مصرف کنند. همه این موارد یک سوال مهم برای درمان کووید 19 ایجاد می‌کند: واکسن‌های کرونا با چه داروهایی تداخل دارند؟ یا آیا ترکیب رژیم دارویی موجود با یک یا چند داروی آزمایشی که در حال حاضر برای درمان این بیماری استفاده می‌شود، بی‌خطر است؟

واکسن های کرونا پس از تزریق پاسخ ایمنی قوی ایجاد می‌کنند. اثربخشی واکسن‌ها ممکن است به میزان واکنش بدن به آن بستگی داشته باشد.

برای افرادی که از بیماری‌های همراه رنج می‌برند، ممکن است در برخی موارد شدید، واکنش ایمنی آهسته انجام شود. استفاده از برخی داروها همچنین ممکن است بدن را درگیر کرده و منجر به تاخیر در پاسخ ایمنی به واکسن شود.

با این اوصاف، اگر نوبت واکسن شما رسیده است، ممکن است نیاز باشد که برای قطع مصرف برخی از داروها حتما به پزشک مرتجعه و با او مشورت کنید.

تداخل دارویی

تداخل واکسن‌ کرونا با داروها

داروهای فشار خون و قند

واکسن‌های کرونا پس از تزریق، پاسخ ایمنی قوی ایجاد می‌کنند. اثربخشی واکسن‌ها ممکن است به میزان واکنش بدن به آن بستگی داشته باشد. برای افرادی که از بیماری‌های همراه رنج می‌برند، ممکن است در برخی موارد شدید، واکنش ایمنی آهسته انجام شود. استفاده از برخی داروها همچنین ممکن است بدن را درگیر کرده و منجر به تاخیر در پاسخ ایمنی به واکسن شود.

با این اوصاف، اگر نوبت واکسن شما رسیده است، ممکن است نیاز باشد که برای قطع مصرف برخی از داروها حتما به پزشک مرتجعه و با او مشورت کنید.

داروهای تیروئید

تیروئید عارضه‌ای است که متابولیسم و ​​عملکرد هورمونی را مختل می‌کند. با این حال، بخشی از سیستم ایمنی بدن که مسئول بیماری خود ایمنی تیروئید است، جدای از سیستم ایمنی، که مسئول مبارزه با عفونتها است، می‌باشد. بنابراین، اکثر داروهای تیروئیدی مورد استفاده علائمی ایجاد نمی‌کنند یا اثر واکسن را کم نمی‌کنند.

با این حال، اگر از استروئیدها یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنید، ممکن است لازم باشد قبل از دریافت واکسن، ابتدا در مورد دوز مصرفی دارو با پزشک خود مشورت کنید.

آسم و داروهای آلرژیک

آلرژی‌ها یکی از موضوعات بحث برانگیز واکسن های کووید 19 هستند، زیرا می‌تواند برخی افراد را مستعد ابتلا به آنافیلاکسی، که یک واکنش آلرژیک نگران کننده و شدید است، کنند.

با این حال، بیشتر داروها یا آنتی هیستامین‌هایی که توسط افرادی که از آلرژی رنج می‌برند استفاده می‌شوند هنگام استفاده از واکسن کرونا بی خطر هستند. واکسن در بین افرادی که دارای حساسیت غذایی و بیماریهای شایع آلرژیک مانند آسم، رینیت آلرژیک و درماتیت آلرژیک هستند بی‌خطر است. فقط افرادی که به هر یک از محتویات واکسن، آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک) دارند، نباید واکسن را بزنند.

کسانی که تحت عمل جراحی و آسیب اندامهای حیاتی قرار گرفته‌اند

مطالعات بالینی انجام شده تا کنون نشان داده است که افرادی که مبتلا به عارضه‌های کشنده هستند می‌توانند با خیال راحت واکسن کرونا را بدون عوارض جانبی دریافت کنند. افرادی که در گذشته دچار مشکلات قلبی بوده‌اند، از حملات قلبی رنج می‌برند، نارسایی کلیوی یا مشکلات کبدی می‌توانند واکسن را بزنند و همچنان داروهای خود را هم ادامه دهند؛ به این معنی که تداخل دارویی با واکسن کرونا نخواهند داشت. کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، باید نوع داروهای مصرفی خود را قبل از مصرف بررسی کنند.

پزشکان پیشنهاد می‌کنند افرادی که یک هفته قبل از تاریخ واکسیناسیون دچار حمله قلبی می‌شوند، دوز دارو را کنار بگذارند زیرا هنوز در حال بهبود هستند و دوزهای سنگین دارویی ممکن است باعث واکنش‌های بدی شود.

اگر از داروی درمانی استفاده می‌کنید که برای پشتیبانی یا درمان سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود، به منظور ایمن‌تر بودن، قبل از زدن واکسن با پزشک مشورت کنید.

داروهای مراقبت از سرطان و ایمونوتراپی

سرطان یک بیماری سرکوب کننده سیستم ایمنی است. افرادی که از سرطان رنج می‌برند غالباً از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، که می‌تواند منجر به واکنش ایمنی ناقص بدن شود یا بعد از تزریق واکسن به بدن، تحمل بسیار ضعیفی داشته باشد. پاسخ ممکن است برای کسانی که ایمنی بدی دارند، دارای نقص باشد.

کسانی که سرطان فعال دارند، اما هنوز شروع به درمان نکرده اند، درست مانند بازماندگان سرطان، می‌توانند با خیال راحت واکسن را تزریق کنند. افرادی که شیمی درمانی می‌کنند باید قبل از واکسیناسیون به توصیه‌های پزشکی توجه کنند.

پیشنهاد می‌شود که بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، دوزها را بر اساس چرخه خود برنامه‌ریزی کنند.

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دارویی هستند که توانایی بدن را در رد یا پاسخ ایمنی ناقص کاهش می‌دهند. افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند باید بین چرخه‌های شیمی درمانی خود، به دنبال زمان مناسب برای واکسیناسیون باشند. در حالت ایده آل، به بیمار پیشنهاد می‌شود بعد از شیمی درمانی 4 هفته صبر کند.

همچنین کسانی که جراحی داشته‌اند نیز نیازی به واکسیناسیون فوری ندارند، و باید حداقل 2 هفته منتظر بمانند.

واکسن کرونا و داروهای روانپزشکی

بسیاری از بیماریهای روانی و بیماریهای عصبی، از جمله اختلالات خواب، باعث کاهش پاسخ ایمنی بدن می‌شوند. بنابراین، افرادی که از افسردگی شدید رنج می‌برند ممکن است پس از واکسن زدن واکنش کند داشته باشند.

در حال حاضر، تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است، اما پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که از اختلالات یا بیماری‌های روانی رنج می‌برند، پیش از واکسن زدن با پزشک مشورت کنند. برخی از داروهای روانپزشکی و روانگردان ممکن است واکنشهای ضد التهابی ایجاد کنند، که ممکن است در ترکیب با واکسن نتیجه مطلوبی نداشته باشند. دوزهای بالا نیز ممکن است باعث نوتروپنی شود. توصیه‌های پزشک متخصص برای بیمار ضروری است.

تکلیف افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده، داروهای رقیق کننده خون ممکن است باعث از دست دادن زیاد خون، بثورات پوستی و در برخی موارد تورم‌های ناخواسته نیز شوند که بهبود آنها بیشتر طول می‌کشد.

افرادی که از اختلالات خونریزی یا بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، قبل از اقدام به واکسن، باید ابتدا نوع داروی ضد انعقاد خود را بررسی کنند.

بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا داروهای ضد انعقاد جدیدتر استفاده می‌کنند، خطر تورم کمتری در محل تزریق دارند. بیمارانی که از این داروهای جدید استفاده می‌کنند می‌توانند دوز داروی صبح خود را حذف کرده، واکسن را مصرف کرده و دوز منظم بعدی را ادامه دهند.

پزشک همچنین به بیماران توصیه می‌کند تا از مراقبت‌های بعد از واکسیناسیون برای پیشگیری از عوارض پیروی کنند. در عوض به بیماران توصیه می‌شود که نوع رقیق کننده‌های خون خود را بررسی کنند زیرا ممکن است پس از واکسیناسیون، بیشتر مستعد لخته شدن و از دست دادن خون باشند. آن دسته از بیماران که داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند، یعنی ضد پلاکت‌ها و ضد انعقاد می‌توانند واکسن‌های خود را با خیال راحت دریافت کنند. فقط مطمئن شوید فشرده‌سازی مناسب در محل تزریق برای مدت زمان طولانی‌تر انجام شده و سوزن ظریف تر برای تزریق استفاده شود.

واکسن‌ کرونا

تداخل واکسن‌ کرونا با کدام داروها؟

داروهایی که نباید قبل از واکسن‌های کرونا مصرف کنید

در حالی که واکسن‌های کووید هنوز تحت تحقیقات مداوم هستند، پزشکان در حال حاضر به ذینفعان هشدار می‌دهند که عوامل خطر مرتبط با برخی داروهای استروئیدی را درک کنند. استروئیدهای مزمن (مانند داروهای مورد استفاده در تیروئید) را می‌توان در صورت نیاز مصرف کرد.

با این حال، تزریق استروئید و داروهای دیگر درمانها (از جمله سرطان، آرتریت روماتوئید،HIV) که باید به طور منظم مصرف شوند می‌توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا روش صحیح انجام واکسیناسیون را بدانید.

همچنین بهتر است قبل از واکسیناسیون از مصرف مسکن‌های دوز شدید اجتناب شود، زیرا ممکن است واکنش‌های ناخوشایندی ایجاد کند. پس از واکسیناسیون از مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن یا آسپرین استفاده کنید تا علائم کاهش یابند.

چه زمانی باید واکسیناتور را مطلع کنیم؟

پزشکان و نهادهای بهداشتی، واکسیناسیون را برای همه افرادی که در حال حاضر با خطر بحرانی ناشی از کرونا مواجه هستند توصیه می‌کنند. با این حال، مطلع کردن واکسیناتور در مورد وضعیت خودتان می‌تواند به شما و واکسیناتور کمک کند تا با هرگونه واکنش یا عوارض جانبی که ممکن است رخ دهد، بهتر برخورد کنید.

زمانی که نوبتتان شد، هرچه سریع‌تر واکسن بزنید. در صورتی که از هر یک از موارد زیر رنج می‌برید، حتما واکسیناتور خود را مطلع کنید:

  • مبتلا به هر گونه حساسیت هستید.

اختلال خونریزی دارید یا داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنید.

دسترسی به منبع : What drugs do corona vaccines interact with

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter