بهترین چای ها برای درمان سرفه
دمنوش و چای برای درمان سرفه و گلودرد | مصرف نوشیدنیهای گرم مانند چای برای تسکین و درمان سرفه عالیست. با افزودن مواردی همچون عسل، زنجبیل و نعناع فواید نوشیدنیهای گرم بیشتر هم میشود.
سرفه رفلکس طبیعی بدن برای پاکسازی مجاری تنفسی است. سرفه در زمان بیماری یک علامت رایج است، اما سرفه گاهی ممکن است ناشی از آلرژی، آسم و رفلاکس اسید نیز باشد.
سرفه کردن به خصوص در زمان بیماری خیلی آزار دهنده است؛ و باعث کاهش انرژی و ایجاد اختلال در خواب و حتی ضعیفتر شدن بدن میشود.
با انجام برخی اقدامات میتوان مجاری تنفسی را آرام کردن و سرفهها را تسکین داد. برخی درمانهای خانگی ساده برای تسکین سرفه وجود دارند از جمله نوشیدن چای داغ و سایر نوشیدنیهای گرم.
در ادامه به معرفی چایهای گیاهی مفید برای تسکین سرفه پرداختهایم.
نوشیدن چای داغ برای درمان سرفه
معمولا دمنوشهای گیاهی با آب جوش دم میشوند. قبل از نوشیدن چای کمی صبر کنید تا خنک شود و نسوزید.
-
چای عسل
عسل به تسکین علائم سرماخوردگی کمک میکند و علاوه بر تسکین گلودرد، به کاهش سرفه هم کمک میکند.
طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده بر روی کودکان عسل به تسکین سرفههای شبانه و بهبود خواب کمک میکند.
به کودکان زیر 1 سال به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم در نوزادان (نوعی مسمومیت شدید) نباید عسل بدهید.
-
چای شیرین بیان
از قدیمالایام از ریشه شیرین بیان در طب سنتی برای بیماریهای مختلف از جمله سرفه، عفونت و مشکلات گوارشی استفاده میشده است.
طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در سال 2015، شیرین بیان رشد چندین گونه باکتری، قارچ و حتی برخی از ویروسها را متوقف میکند.
زنجبیل علاوه بر یک چاشنی محبوب در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها، فواید زیادی هم برای سلامتی دارد. برخی افراد از زنجبیل برای درمان چندین بیماری از جمله آسم، حالت تهوع و آرتریت استفاده میکنند.
طبق نتایج حاصل از یک مطالعه در سال 2015، زنجبیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی دارد که گلو و مجاری تنفسی تحریک شده ناشی از سرفه را تسکین میدهد.
-
چای ریشه ختمی
ریشه گل ختمی از قدیم در طب گیاهی برای تسکین سرفه، سرماخوردگی و مشکلات پوستی مورد استفاده قرار میگرفته است.
-
چای سبز
امروزه مردم به عنوان یک نوشیدنی از چای سبز استفاده میکنند و بعلاوه، اهداف دارویی مختلف، از کاهش وزن و تسکین سردرد گرفته تا بهبود هوشیاری نیز دارد.
-
چای آویشن
آویشن بیشتر به عنوان چاشنی و ادویه مورد استفاده قرار میگیرد. طب نتایج حاصل از یک بررسی بالینی در سال 2019، آویشن فعالیت ضد میکروبی داشته و به درمان سرفه کمک میکند.
نعناع فلفلی از دسته خانواده نعناع بشمار میآید. از نعنا در طول تاریخ برای مصارف مختلفی از جمله درمان سرماخوردگی، مشکلات گوارشی و سردرد استفاده میشده است.