علت گرسنگی شدید در دوران یائسگی
شده گاهی آنقدر دلتان هوس یک خوراکی را بکند که مدام داخل دهانتان طعمش را حس کنید؟ حالا تصور کنید مدام چنین احساسی داشته باشید، چه کار میکنید؟ برخی زنانی که در دوران پیش از یائسگی به سر میبرند، ممکن است هوسهای شدیدی داشته باشند که ناشی از این دوران است.
علت گرسنگی شدید در دوران یائسگی
تغییرات در چرخه قاعدگی احتمالا در طی یک دوره چند ساله یا حتی بیشتر ایجاد میشود، که باعث یائسگی و توقف کامل قاعدگی میشود. علت این موضوع تغییر سطح هورمون است و میتواند باعث ایجاد علائمی همچون گرگرفتگی، تعریق شبانه، درد مفاصل، سردرد و خشکی واژن شود.
این تغییرات در سطح هورمون منجر به احساس گرسنگی میشود. در نتیجه، تاحدودی نوسانات هورمونی باعث افزایش تمایل فرد به کیک و چیپس سیب زمینی میشود.
طبق نتایج حاصل از یک مطالعه کوچک در سال 2014 بر روی 94 زن قبل از یائسگی، افزایش گرسنگی معمولا در نتیجه ورود به دوران پیش یائسگی رخ میدهد.
درنتیجه، اگر در دوران پیش از یائسگی یا یائسگی احساس گرسنگی زیادی دارید، بدانید که تنها نیستید. در ادامه شما را بیشتر با این تجربه آشنا خواهیم کرد.
هورمونها و گرسنگی
هورمونها میتوانند باعث ایجاد احساس گرسنگی شوند، گرسنگی واقعی! این را کسی که این احساس را تجربه کرده میتواند تایید کند.
استروژن
در دوران پیش از یائسگی، با آماده شدن بدن برای یائسگی، سطح استروژن دچار نوسان میشود. اما در نهایت، سطح استروژن کاهش مییابد.
گفته میشود که استروژن باعث کاهش اشتها میشود. در نتیجه، زمانی که سطح استروژن کاهش مییابد، استروژن ممکن است دیگر قادر به مهار کردن اشتها به همان اندازه قبل نباشد.
لپتین
لپتین هورمونی است که توسط سلولهای چربی تولید شده و وظیفه تنظیم انرژی را برعهده دارد. برخی افراد به دلیل خاصیت مهار کنندگی گرسنگی این هورمون، آن را “هورمون سیری” مینامند.
سطوح بالای لپتین به مغز فرمان میدهد که غذا خوردهاید و زمان آن رسیده که دیگر غذا نخورید. در نتیجه وزن نیز تنظیم میشود. نتایج حاصل از برخی تحقیقات منتشر شده در سال 2000، و تحقیقات جدیدتر از سال 2020، حاکی از آن است که افزایش سن باعث ترشح سطوح پایینتر لپتین میشود، در نتیجه احساس گرسنگی شدت میگیرد.
گرلین
هورمون گرلین، برعکس لپتین که هورمون سیری است، “هورمون گرسنگی ” است. سطوح گرلین در دوران پیش از یائسگی زیاد میشود و در نتیجه احساس گرسنگی نیز بیشتر میشود.
به گفته محققین افرادی که سطح پایه گرلین بالاتری دارند بیشتر گرسنه میشوند و میل به خوردن غذا دارند.
سلولهای دستگاه گوارش مسئول تولید گرلین هستند که وقتی معده خالی است به مغز علامت و هشدار میدهند که وقت غذا خوردن است. سطح گرلین معمولاً بین وعدههای غذایی زیاد شده و پس از خوردن غذا کم میشود