پیش نیازهای یک رابطه سالم
درون یک رابطه عاشقانه هستید؟! پس قطعا میخواهید که رابطهتان پایدار و سالم باشد! اما خب رابطه سالم واقعا چگونه است؟
خب بستگی دارد. با زندگی سالم در این مقاله همراه باشید.
با توجه به اینکه نیازهای افراد مختلف متفاوت است، از دید هرکس رابطه سالم یک سری ویژگیهای خاص دارد. نیازهای خاص هر فرد در مورد ارتباطات، رابطه جنسی، محبت، سرگرمیها یا ارزشهای مشترک و بسیاری نیازهای دیگر در طول زندگی دستخوش تغییرات میشوند. به همین دلیل، ممکن است نیازها و خواستههای فرد در رابطهای که در سن 20 سالگی داشته است، با نیازها و خواستههایی که در سن 30 سالگی دارد کاملا متفاوت باشد.
در این مقاله به معرفی مشخصههای یک رابطه پایدار و سالم پرداختهایم.
به گفته یک روانشناس آمریکایی، یکی از اصلیترین مشخصههای داشتن رابطه سالم، سازگاری است. فردی که سازگاری داشته باشد با تمام تغییرات ایجاد شده در طول زمان نیز سازگار خواهد شد. در ادامه به معرفی دیگر مشخصههای یک رابطه سالم پرداختهایم.
داشتن صراحت در رابطه
معمولا زوجین در روابط سالم در مورد رابطهشان، موفقیتها، شکستها و همه چیز با صراحت با یکدیگر صحبت میکنند. زوجین باید خیلی راحت در مورد مسائل و روزمرگیهایشان از جمله استرس شغلی یا دوستی، تا مسائل جدیتر، مانند علائم سلامت روان یا نگرانیهای مالی با هم صحبت کنند.
زمانی که زوجین در مورد مسئلهای با هم اتفاق نظر ندارند نیز باید خیلی خوب به حرفهای هم گوش داده و به آرامی نظراتشان را با هم در میان بگذارند. زوجین باید انقدر با هم صمیمی باشند که حتی نگرانیها یا افکارشان را نیز با یکدیگر در میان بگذارند.
روراستی و صداقت
صداقت لازمهی اعتماد است. نباید راز یا چیز پنهانی از یکدیگر داشته باشید.
باید زمانی که با یکدیگر هستید خیالتان از بابت امنیت روح و جسمتان کاملا راحت باشد. مثلا مطمئن باشیم که طرف مقابل خوبی ما را میخواهد و به اندازه کافی برایمان احترام قائل باشد و در مسیر پیشرفت به شما کمک کند.
داشتن احساسات شخصی
روابط سالم معمولا مستلزم وابستگی متقابل است، به این معنی که زوجین متکی و وابسته به حمایت یکدیگر هستند اما در عین حال هویت شخصی خود را نیز حفظ میکنند.
در واقع نیاز به تایید و محبت طرف مقابل دارید، اما خب در عین حال عزت نفس شما گرو این محبت و تایید نیست. با اینکه در رابطه به هم علاقهمندید اما برای برآورده کردن نیازهایمان به طرف مقابل وابسته نیستید.
علاوه بر وقتهایی که با یکدیگر میگذرانید، با دوستان خودتان نیز وقت بگذرانید و سرگرمیهای مورد علاقهتان را نیز دنبال کنید.
کنجکاوی
کنجکاوی یکی از مشخصههای رابطههای سالم و پایدار است. وقتی نسبت به همسرتان کنجکاوید یعنی افکار، اهداف و زندگی روزمره او برای شما اهمیت دارد.
حتی کنجکاوی باعث میشود که از نواقص و کمبودهای رابطهتان مطلع شوید و برای حل آنها تلاش کنید.
شوخطبعی و سرگرمی
یک زمان مناسب را برای سرگرمی و شوخطبعی اختصاص دهید. با هم شوخی کنید، بگید و بخندید.
گاهی مشکلات زندگی ممکن است بر ما غلبه کند و ما را تحت تاثیر قرار دهد، اینجور وقتها باید فضا را کمی شاد کنید تا حال و هوایتان عوض شود و احساس صمیمیت نیز در شما بیشتر شود.
صمیمیت فیزیکی
نوعی از صمیمت، داشتن رابطه جنسی است. البته لازم به ذکر است که همیشه هم اینگونه نیست، گاهی در برخی شرایط طرفین نیازی به برقراری رابطه جنسی ندارند، و تنها داشتن رابطه جنسی لازمهی داشتن رابطهی سالم نیست.
گاهی زوجین میلی به برقراری رابطه جنسی ندارند، اما با برقراری ارتباط فیزیکی از جمله بوسیدن، در آغوش گرفتن و … میتوان به همان اندازه علاقه و اشتیاق را در رابطه افزایش داد.
حل مشکلات و اختلافات
حتی زوجین در روابط سالم نیز ممکن است گاهی دچار اختلاف و دعوا و حتی عصبانی و ناامیدی شوند. این کاملا طبیعیست.
اما چیزی که مهم است نحوهی حل مشکلات و اختلافات است. آیا میتوانید با احترام و خیلی صادقانه مشکلاتتان را حل کنید؟!
زوجینی که بدون قضاوت یا تحقیر به حل مشکلاتشان میپردازند به راحتی میتوانند یک راه حل مناسب پیدا کنند.
روراستی و صداقت!!!!!!!!!