اجتماعی

کاهش جمعیت ۹۷ درصد کشورهای جهان تا پایان قرن

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) و به نقل از یورونیوز، مطالعه‌ای جدید از سوی مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن (IHME) که نتیجه آن در «The Lancet» منتشر شده است، نشان می‌دهد که اکثر کشورهای جهان تا سال ۲۱۰۰ نرخ باروری کافی برای حفظ جمعیت خود نخواهند داشت.

در این گزارش آمده است: نرخ باروری یا نرخ فرزندآوری به میانگین تعداد فرزندان متولد شده از زنان ۱۵ تا ۴۹ سال گفته می‌شود. محققان می‌گویند نرخ فرزندآوری در سه‌چهارم کشورها آن‌قدر بالا نخواهند بود که اندازه جمعیت خود را تا سال ۲۰۵۰ حفظ کنند.

بر اساس این تحقیقات، آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند تا سال ۲۱۰۰، حدود ۹۷ درصد کشورهای جهان قادر به حفظ جمعیت خود نباشند و تخمین می‌زنند که نرخ باروری جهانی در سال ۲۰۵۰ به حدود ۱.۶۸ تولد به‌ازای هر زن در طول زندگی خود و در سال ۲۱۰۰ به حدود ۱.۵۷ کاهش می‌یابد.

همچنین پیش‌بینی‌شده است که در سال ۲۰۵۰ و ۲۱۰۰ میلادی نرخ باروری در کشورهای اروپای مرکزی، شرقی و غربی کمتر از میانگین جهانی باشد.

بر اساس این گزارش، نرخ باروری در ایران نیز در سال‌های گذشته به‌شدت کاهش‌یافته است. کمااینکه آمارهای مرکز آمار ایران برگرفته از داده‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که نرخ فرزندآوری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱.۶۵ بوده است.

همچنین کارشناسان می‌گویند: باروری پایین می‌تواند مزایایی در زمینه «حفظ محیط‌زیست، امنیت غذایی، سلامت، تغییرات آب‌وهوا و تنوع زیستی» داشته باشد و درعین‌حال بر مسائلی مانند «مراقبت‌های بهداشتی، حقوق بازنشستگی، امنیت اجتماعی، کار و ژئوپلیتیک» اثرات منفی بگذارد.

 دریا وفایی، زندگی سالم

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter