پزشکی و سلامت

تاثیر آلودگی هوا بر حملات میگرن

معمولا برخی محرک‌ها از جمله تغییرات هورمونی و انواع خاصی از غذاها منجر به حملات میگرنی می‌شوند و حتی شرایط محیطی و کیفیت هوا نیز بر حملات و یا تشدید علائم میگرن تاثیر دارند.


مواد غذایی برای درمان میگرن


افرادی که مبتلا به میگرن هستند، با شناسایی محرک‌های حملات میگرن می‌توانند از آنها دوری کرده و تا حدی حملات میگرن را کاهش دهند.

در این مقاله در مورد چگونگی تاثیر آلودگی هوا بر میگرن و راه‌های پیشگیری از ایجاد علائم میگرنی ناشی از آلودگی هوا صحبت خواهیم کرد. با زندگی سالم همراه باشید.

آلودگی هوا و حملات میگرنی

با افزایش جمعیت بر روی کره‌ی زمین، آلودگی هوا و تاثیرات آن بر سلامتی و به ویژه میگرن نیز افزایش یافته است.

البته لازم به ذکر است که تاثیر آلودگی هوا بر دیگر اندام‌های بدن از جمله ریه‌ها و قلب به مراتب بیشتر از تاثیر آن بر میگرن است.

طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در تایوان و کره جنوبی، هرچه سطوح انواع خاصی از آلاینده‌های هوا قطعات ریز مواد شیمیایی به نام ذرات معلق بیشتر باشند، تعداد افراد میگرنی که دچار حملات میگرنی ناشی از آلودگی هوا می‌شوند بیشتر می‌شود.

نتایج حاصل از یک مطالعه در بوستون حاکی از آن بود که در فصل سرد امکان تاثیر آلودگی هوا بر حملات میگرنی بیشتر است.

البته، در این مطالعه تنها ارتباط بین میگرن و آلاینده‌های گازی مرتبط با ترافیک- مانند مونوکسید کربن و ازن- به جای ذرات معلق مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج این تحقیقا حاکی از آن است که باوجود اینکه آلودگی هوا می‌تواند باعث تشدید حملات میگرنی شود، اما ممکن است نوع آلودگی هوا و دمای هوا نیز در این امر تاثیرگذار باشند.

البته محققان علت تأثیرات دما را به طور مستقیم بررسی نکردند، اما گمان براین است که حملات میگرنی با عوامل دیگری از جمله رطوبت یا فشار هوا نیز مرتبط است.

برخی دیگر از عوامل از جمله قرار گرفتن در معرض این محرک‌ها در خارج از خانه و یا باز گذاشتن پنجره نیز بی‌تاثیر نیستند.

آلودگی هوا و حملات میگرن
آلودگی هوا و حملات میگرن

آیا آلودگی هوا تاثیری بر میگرن دارد؟

نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای گازی ممکن است در وهله اول باعث افزایش ابتلا به میگرن شود.

در سال 2021 تحقیقی بر روی 360000 نفر در کالیفرنیای شمالی انجام شد، که نتیجه حاکی از آن بود که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح بالای دی اکسید نیتروژن و متان به ترتیب با 2 و 4 درصد باعث افزایش ابتلا به میگرن می‌شود.

اینطور که به نظر می‌رسد قرار گرفتن در معرض ذرات معلق منجر به افزایش احتمال ابتلا به میگرن نمی‌شود.

آلودگی هوا چطور منجر به حملات میگرن می‌شود؟

تحقیقات صورت گرفته بر روی تاثیر آلودگی هوا بر میگرن محدود هستند، اما محققان براین باورند که استرس اکسیداتیو منجر به حملات میگرنی می‌شود.

چه زمانی استرس اکسیداتیو رخ می‌دهد؟ زمانی که گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌ها انباشته شده و سیستم‌های دفاعی آنتی‌اکسیدانی بدن آن‌ها را به‌درستی از بین نمی‌برند. استرس اکسیداتیو باعث تغییرات شیمیایی در مغز شده و باعث افزایش حساسیت و تحریک‌پذیری نورون‌ها و در نتیجه حملات میگرنی می‌شود.

تمام انواع عمده آلاینده‌های هوا، از جمله ذرات معلق و آلاینده‌های گازی، ممکن است باعث استرس اکسیداتیو شوند، اما برای اثبات تاثیر استرس اکسیداتیو بر حملات میگرنی هیچگونه شواهدی موجود نیست.


آیا استرس می تواند باعث میگرن شود؟


چطور باید از این محرک (آلودگی هوا) دوری کنیم؟

آلودگی هوا و میگرن
آلودگی هوا و میگرن

هرفردی ممکن است تجربیات متفاوتی از میگرن داشته باشد، اما برخی از محرک‌ها و علائم و حتی درمان‌ها نسبت به بقیه رایج‌ترند. طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده، درست است که آلودگی هوا ممکن است در حملات میگرن نقش داشته باشد اما به عنوان رایج‌ترین محرک شناخته نمی‌شود.

در صورتی که فکر می‌کنید آلودگی هوا منجر به حملات میگرن در شما می‌شود بهتر است با روش‌های زیر از این محرک دوری کنید:

  • زمان کمتری را خارج از خانه بگذرانید
  • پنجره‌ها را باز نکنید
  • برای بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان از فیلتر هوا استفاده کنید.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter