مشاوره زوج درمانی و 8 مزیت مراجعه به زوج درمانگر
داشتن زندگی زناشویی موفق نیازمند تلاش و آگاهی دو طرف برای مدیریت مسائل و مشکلات و حتی تقویت رابطه موثر است. در صورتی که زوجین با چالش های زناشویی مواجه شوند استفاده از خدمات ” مشاوره زوج درمانی ” می توانند، بسیار کمک کننده باشد. برخلاف تصور برخی که فکر می کنند، استفاده از این خدمات هدر رفت هزینه است، اما تجربه و مطالعات نشان داده زوجینی که از این خدمات استفاده می کنند، به مراتب از زندگی مشترک خود رضایت بیشتری دارند. در این مقاله به توضیح درباره ” مشاوره زوج درمانی ” و مزایای آن خواهیم پرداخت. با زندگی سالم همراه باشید.
مشاوره زوج درمانی چیست؟
یکی از زمینه های خدمات مشاوره های روانشناسی، مشاوره زوج درمانی است که طی جلساتی مهارت های ارتباطی را به زوجین می آموزد تا بتوانند به کمک هم مشکلات و چالش ها و سوءتفاهم ها را با هزینه و آسیب کمتری رفع کنند. علاوه بر این زوجین می توانند مسائل مختلفی را طی این جلسات مشاوره مطرح کنند و در نهایت به رضایت بیشتری از رابطه خود دست پیدا کنند. از مهمترین مسائلی که می توان طی جلسات مشاوره زوج درمانی مطرح و برای حل آن اقدام کرد، عبارت است از:
- کمک به زوجین برای افزایش مهارت گفتگوی همدلانه
- نحوه بروز هیجانات
- کمک به استفاده از مهارت های حل مسئله
- ایجاد روحیه انعطاف پذیری و افزایش سازگاری زوجین
- بهبود شناخت زوجین از هم
- حل مشکلات و مسائل تکراری و لاینحل
نکته مهمی که باید درباره مشاوره های زوج درمانی در نظر بگیرید، اینکه به کمک این مشاوره ها می توان از بروز آسیب های روحی در سایر اعضای خانواده و فرزندان کمک کرد. امروزه امکان دریافت مشاوره آنلاین خانواده نیز وجود دارد که به کاهش اتلاف وقت و هزینه ها کمک کرده و باعث شده زوجین برای استفاده از این خدمات ترغیب شوند.
8 مزیت مراجعه به زوج درمانگر
استفاده از مشاوره های زوج درمانگر خبره کمک می کند تا روابط زناشویی تا حد زیادی بهبود پیدا کند و بحران های پیش آمده به خوبی مدیریت شود. علاوه بر این این خدمات می تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد، که مهمترین آن ها را در ادامه بیان خواهیم کرد:
مورد اول: درک بهتر
یکی از مهمترین مزایای استفاده از خدمات مشاوره های زوج درمانی رسیدن به درک بهتر زوجین از یکدیگر و برقراری ارتباط موثر است. زمانی که افراد از این خدمات استفاده می کنند، می توانند با بیان بهتر و همدلانه ای منظور خود را بیان کنند و برای حل چالش ها و سوءتفاهم ها موفق تر عمل کنند. در این شرایط زوجین می توانند به جای برخوردهای احساسی و هیجانی به خوبی طرف مقابل را درک کنند.
مورد دوم: شناسایی و حل مشکل
بسیاری از زوجین وقتی با یکدیگر به چالش می خورند، در بسیاری از موارد دلیل اصلی این جدال را نمی دانند. در بسیاری از موارد عدم حل یک مشکل می تواند زمینه ساز نارضایتی زوجین از هم و بروز درگیری های مکرر به دلیل حل نشدن مشکلات و سوتفاهم های قبلی باشد. استفاده از خدمات زوج درمانی می تواند زوجین را به سمت حل مشکلات و شناخت آن هدایت کند، تا در نهایت به راهکاری موثر دست پیدا کنند.
مورد سوم: بهبود مهارت های ارتباطی
بسیاری از افراد نیاموخته اند که برای حل مشکلات خود در روابط، باید مهارت کافی کسب کنند. این عدم آگاهی می تواند به بروز سوء تفاهم های مکرر منجر شود. زوج درمانگر به زوجین کمک می کند تا بتوانند بدون موضع گیری و سرزنش حرف خود را بیان کنند و برای حل مشکلات خود بدون احساس بد اقدام کنند.
مورد چهارم: تقویت احساسات زوجین نسبت به هم
زمانی که زوجین به زوج درمانگر مراجعه می کنند، می توانند پس از مدتی با حل مشکلات و سوءتفاهم ها به احساس مطلوبی نسبت به هم دست پیدا کنند. این احساس علاقه و دلبستگی در کنار صمیمیتی که از گفتن حرف های ناگفته ایجاد می شود، می تواند پیوند میان زوجین را تقویت کند.
مورد پنجم: حل مشکلات جنسی
یکی از موارد مهمی که می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در میان زوجین شود، نارضایتی جنسی است. این موضوع می تواند به دلیل عدم شناخت هم، خیانت، بیماری و… بروز کند. از همین رو افراد نسبت به بیان نیازهای خود دلسرد می شود. زوج درمانگر به افراد کمک می کند تا بتوانند بدون احساس بد درباره این موضوع صحبت کنند و برای رفع آن چاره اندیشی شود. این فضای امن تا حد زیادی تاثیر مثبت در روابط زناشویی دارد.
مورد ششم: بررسی امور مالی
مسائل مالی یکی از مهمترین موارد چالش در میان زوجین است. به ویژه در زمان هایی که یکی از زوجین بیکار است. در این موراد استفاده از کمک های یک مشاوره زوج درمانگر می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد. صحبت درباره شفافیت مالی و مدیریت هزینه ها در نهایت می تواند، به حل مشکل و اختلاف مالی میان زوجین کمک کند.
مورد هفتم: رضایت از رابطه
تکراری شدن رابطه، عدم تلاش زوجین برای بهبود کیفیت رابطه زناشویی، مقایسه کردن و بروز مشکلات مختلف در مسیر زندگی ممکن است زوجین را به حس نارضایتی از رابطه زناشویی سوق دهد. استفاده از کمک های مشاوره روانشناسی زوج درمانگر می تواند بر تقویت روابط زناشویی متمرکز شود. از همین رو زوجین پس از چند جلسه رفته رفته به حس رضایت از رابطه می رسند و این احساس ارزشمند می تواند شادی و احساس خوب را به رابطه آن ها هدیه دهد.
مورد هشتم: حل مسائل فرزندپروری
در بسیاری از روابط زناشویی یکی از مهمترین مسائلی که منجر به بروز چالش و اختلافات شدید زوجین می شود، اختلاف بر سر تربیت و امور فرزندپروری است. در این شرایط زوجین به کمک زوج درمانگر می توانند برای مدیریت این مسائل به تفاهم برسند و با آموختن مهارت های کافی به راه حلی مناسب در این زمینه دست پیدا می کنند.
نتیجه گیری
بروز مشکلات و ایجاد تعارضات مختلف اقتصادی، فکری، فرهنگی، اعتقادی و…. می تواند زندگی زناشویی را تا حد زیادی با چالش های مختلفی مواجه کند. بسیاری از زوجین به دلیل نداشتن مهارت ارتباطی کافی ممکن است به جای حل دوستانه این تعارضات و مشکلات، دامنه سوء تفاهم ها را افزایش دهند و در نتیجه هر روز روابط زناشویی تیره و تار شود. استفاده از خدمات مشاوره های زوج درمانی به عنوان یکی از زیرشاخه های علم روانشناسی به کمک زوجین آمده تا با آسیب کمتری از این بحران ها عبور کنند. مرکز خدمات مشاوره دکتر مهسا کاشفی زاده عضو انجمن روانشناسان ایران یکی از مراکز با سابقه در زمینه انواع خدمات مشاوره زوج درمانی، مشاوره خانواده، کودک و… است که زوجین می توانند به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی از خدمات این مرکز استفاده کنند.
تولید محتوای این رپورتاژ توسط مجله اینترنتی زندگی سالم صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست