روانشناسی

تفاوت های برونگرایی و درونگرایی

برونگرایی و درونگرایی دو مفهومی هستند که به تازگی بسیار به گوشتان خورده اند. در سال های اخیر استفاده از این کلمات بسیار افزایش یافته است. در رابطه با این موضوع، افسانه های بسیاری وجود دارد که پررنگ ترین آنها، افسانه “یا ـ یا” می باشد. در این افسانه گفته می شود که افراد یا برونگرا هستند و یا درونگرا هستند؛ در صورتی که واقعیت کمی پیچیده تر است. برونگرایی و درونگرایی، در دو سر یک طیف قرار دارند و هر شخص می تواند در جای متفاوتی از این طیف قرار داشته باشد. اینکه لزوما هر نفر باید یا برونگرا باشد و یا درونگرا، کاملا غلط است. بهتر است که نگاه واقعی تری نسبت به این موضوع داشته باشید. همچنین باید بدانید که درونگرا یا برونگرا بودن، به هیچ عنوان به معنای خوب بودن یا بد بودن نمی باشد.


همچنین گوش فرا دهید به پادکست: ارتباط همسران درون گرا و برونگرا


یکی از مواردی که در آن، برونگرا یا درونگرا بودن اهمیت بالایی دارد مساله ازدواج است. بهتر است زن و مرد از یک تیپ حسی باشند اما اگر تفاوت هم داشته باشند می توان به کمک مشاوره های روانشناسی، این موضوع را مدیریت کرد.

خدمات پیشنهادی: مشاوره پیش از ازدواج

نزدیک بودن به طیف برونگرایی

افرادی که شخصیتشان بیشتر به سمت برونگرایی نزدیک است، یکسری ویژگی های مشترک دارند. این افراد انرژی خود را از دنیای اطرافشان دریافت می کند؛ برای مثال مردمی که کنارشان هستند. تعدادی از این ویژگی ها شامل موارد زیر می باشد:

لذت بردن از کارهای گروهی

این افراد از انجام کارهای گروهی، لذت می برند و هنگام کار با افراد دیگر احساس راحتی می کنند؛ این کار می تواند شامل رفتن به مهمانی، کارهای پروژه ای و یا حتی انجام تکالیف به همراه دوستان باشد. این افراد ممکن است به عنوان رهبر گروه باشد و یا به آن وارد شوند و برای سازماندهی کردن آن تلاش کنند. به طور کلی مهم نیست که این کار چه چیزی باشد، زمانی که آن کار مستلزم همکاری فعال با مردم باشد، می تواند موجب بالا بردن انرژی چنین افرادی شود.

انجام کارهای جدید

داشتن این ویژگی،‌ می تواند ثابت کند که شما، شخصیت به نسبت برونگراتری دارید. زمانی که اعتماد به نفس بیشتری دارید، از انجام کارهایی که قبلا انجام نداده اید ترسی ندارید، برایتان آسان است که برنامه هایتان را تغییر دهید و خودتان را با موقعیت های جدیدی وفق دهید، می توان گفت که شخصیت شما بیشتر به سمت برونگرایی است. برونگراها بیشتر به جای تفکر، تمایل به عمل کردن دارند. این افراد زمانی که تصمیم به انجام کاری دارند، معمولا بدون فکر کردن به عواقب و نتایج آن،‌ کار را انجام می دهند. چنین افرادی زمان زیادی را برای در نظر گرفتن نتایج کارشان صرف نمی کنند.

در مورد مشکلاتشان صحبت می کنند

افرادی که بیشتر برونگرا هستند، مشکلاتشان را از طریق صحبت کردن و بازگو کردن کلمات، سریعتر و آسانتر حل می کنند. آنها حرف هایشان را بازگو می کنند و یا از دیگران نظر می خواهند. این افراد هنگام مواجهه با مشکلات سخت و دشوار رویکرد متفاوتی دارند. آنها با دیگران صحبت می کنند و با دانستن نظرات دیگران، سعی می کنند مشکلاتشان را از دیدگاه های متفاوتی ببینند.

ابراز احساسات، بسیار ساده است

افرادی که شخصیتشان، بیشتر به سمت طیف برونگرایی گرایش دارد، معمولا در بیان عقیده ها، افکار، احساسات و تجربیاتشان مشکلی ندارند و به راحتی آنها را عنوان می کنند. گرچه ممکن است بسیاری از افراد این مورد را یک ویژگی منفی تصور کنند اما در واقع این کار کاملا مثبت است چون چنین افرادی می توانند بدون اینکه به قضاوت دیگران اهمیتی بدهند،‌ نظرات و احساساتشان را در مورد هر چیزی بیان کنند.

برقراری ارتباط، بسیار آسان است

این افراد، بیشتر به عنوان اشخاص اجتماعی شناخته می شوند و دوست پیدا کردن برایشان بسیار ساده است. آنها دایره بزرگی از دوستان و آشنایان دارند و از ملاقات با افراد جدید لذت می برند. آنها تعداد زیادی دوست صمیمی نزدیک دارند و از معاشرت با هر یک از آنها لذت می برند. همچنین به سرعت با افراد غریبه ارتباط برقرار می کند و آشنا می شوند.

نزدیک بودن به طیف درونگرایی

افرادی که از لحاظ شخصیتی بیشتر نزدیک به طیف درونگرایی هستند، معمولا شهرت و آوازه خوبی بین مردم ندارند. اغلب اوقات، گفته می شود که آنها بسیار خجالتی هستند و در موقعیت های مختلف اجتماعی نمی دانند چگونه عمل کنند. این افراد معمولا نمی توانند رهبران خوبی برای کارهای تیمی شوند. اما جالب است بدانید که این ویژگی ها،‌ هیچ ارتباطی به درونگرایی ندارد. درونگرایی تنها به این موضوع گفته می شود که انرژی و حس و حال شما، بستگی به خودتان دارد و نه محیط اطرافتان. برخی از ویژگی هایی که بین افراد درونگرا مشترک می باشد عبارتند از:

بررسی مسائل با دقت بیشتر

این افراد زمانی که با موقعیت جدید رو به رو می شوند، قبل از تصمیم گیری ابتدا تمام جوانب کار را به دقت می سنجند و بررسی می کنند تا با کمترین مشکل رو به رو شوند و برای زندگی شان برنامه ریزی دارند. شاید افرادی که بیشتر عملگرا هستند متوجه نشوند که چرا قبل از انجام هر کار، فکر می کنید اما تنها دلیل انجام این کار این است که مطمئن شوید در حال انجام کار درست هستید.

دوری از درگیری ها

این افراد، به طور کلی ترجیح می دهند خوشان را وارد هیچگونه درگیری ای نکنند. همچنین آنها ترجیح می دهند که کمتر با افراد جدید آشنا شوند و بیشتر با افراد قدیمی معاشرت می کنند. تحقیقات نشان داده است که افراد درونگرا، نسبت به انتقادهای منفی حساسیت بیشتری دارند و زودرنج تر هستند. این افراد سعی می کنند از مناظره ها و بحث ها دوری کنند و یا به صورت مکتوب و ناشناس بحث را انجام دهند.

مهارت در تجسم و خلق آثار جدید

افرادی که بیشتر به سمت طیف درونگرایی هستند،‌ اغلب اوقات در ذهن خودشان هستند و ممکن است بارها از اطرافیان شنیده باشند که در دنیای خودشان زندگی می کنند و مواردی از این دست. اما واقعیت این است که آنها در ذهنشان، چالش ها و موقعیت های جدیدی را خلق می کنند و با خلاقیت بالا، در حال ساخت آثار جدید هستند. گرچه، هر لحظه ممکن است چیز جدیدی در ذهنشان ساخته شود،‌ اما آنها تمایلی به اشتراک گذاریشان با دیگران را ندارند؛ البته نوشتن یا به تصویر کشیدن این ایده ها برایشان بسیار ساده است.

شنونده بسیار عالی

برای این افراد، معاشرت کردن می تواند کمی سخت باشد و به همین دلیل ترجیح می دهند که در اغلب اوقات شنونده باشند. زمانی که در محل کار، خانواده و یا در میان دوستان،‌ بحثی در جریان است، آنها معمولا از نظر دادن خودداری می کنند و تنها به نظرات دیگران گوش می دهند. ممکن است شنیده باشید که افراد درونگرا خجالتی هستند یا اضطراب اجتماعی دارند؛ اما در واقع آنها تمایلی به صحبت کردن ندارند. طبیعی است که این افراد زمانی که در یک محیط پر سر و صدا قرار می گیرند،‌ ترجیح دهند از هدفون یا هندزفری استفاده کنند تا بتوانند به دنیای درون ذهنشان باز گردند. این افراد در اکثر مواقع، نکته سنج هستند و زمانی که از آنها می خواهید تا به شما پیشنهادی دهند، یک ایده باکیفیت و مناسب را ارائه می دهند.

زمان زیادی برای تنهایی لازم دارند

اصطلاحا می توان گفت که این افراد نیاز به زمان دارند تا شارژ باطری خود را پر کنند. آنها این زمان را ممکن است در خاموشی سپری کنند و یا آرامش را با سپری کردن زمان، در طبیعت به دست آورند. البته این بدین معنا نیست که از مردم دوری می کنند بلکه آنها دایره اجتماعی کمی دارند و با افراد کمی معاشرت می کنند. در حقیقت آنها انرژی موجود در خودشان را با تعداد کمی از افراد به اشتراک می گذارند. حتی اگر بتوانند به راحتی دوست های جدید پیدا کنند، نیازی به آشنا شدن با افراد جدید را در خودشان احساس نمی کنند و برای افرادی که با آنها راحت هستند، ارزش زیادی قائلند.

مطلب پیشنهادی: بهترین روشهای درمان افسردگی

نتیجه گیری و جمع بندی

در حالت کلی، سه نوع شخصیت وجود دارد. شخصیت برونگرا، شخصیت درونگرا و شخصیت میان این دو.

موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که برای برقراری ارتباط صحیح با افراد مختلف، بخصوص افراد مهم زندگی مان می بایست نوع شخصیتی آنها را بدانیم و بر اساس آن با آنها ارتباط برقرار نماییم.

اگر چنانچه در این خصوص و سایر موارد مرتبط با حوزه روانشناسی، نیاز به مشاوره دارید می توانید از خدمات مشاوره و روانشناسی دکتر لیلا جبلی استفاده نمایید.

برونگرایی و درونگرایی
تفاوت های برونگرایی و درونگرایی – دکتر لیلا جبلی

تولید محتوای این رپورتاژ توسط مجله اینترنتی زندگی سالم صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter