ازهر۸ نفر در جهان، یک نفر چاق است
حدود ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان دچار بیماری چاقی هستند.
در ماه مارس، سازمان بهداشت جهانی (WHO) یافتههای حاصل از مطالعه اخیر پزشکان را گزارش کرد که نشان داد از هر ۸ نفر در سراسر جهان ۱ نفر در حال حاضر با چاقی زندگی میکنند.
آخرین دادهها نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲، حدود ۵ میلیارد بزرگسال یعنی ۴۳ درصد مردم جهان اضافه وزن داشتند. از این تعداد، ۸۹۰ میلیون بزرگسال با چاقی زندگی میکردند؛ رقمی که از سال ۱۹۹۰ بیش از دو برابر شده است.
چاقی نوجوانان نیز نسبت به سال ۱۹۹۰ چهار برابر شده است، به طوری که ۱۶۰ میلیون نوجوان ۵ تا ۱۹ساله در جهان از چاقی رنج میبرند.
چاقی در مقابل اضافه وزن
دکتر «فرانچسکو برانکا»، مدیر بخش تغذیه و ایمنی غذا در سازمان بهداشت جهانی میگوید: چاقی یک بیماری عود کننده مزمن است و با رسوب بیش از حد چربی که میتواند سلامتی را مختل کند؛ شناخته میشود. او به یاهو لایف میگوید که این «شکل شدیدتری از اضافه وزن است» و عوامل متمایز کننده آن، خطرات سلامتی هستند که چاقی با آنها مرتبط است.
چه چیزی باعث چاقی میشود
برانکا میگوید که بیماری چاقی ناشی ازعدم تعادل انرژی دریافتی بدن، رژیم غذایی ناسالم و میزان پایین فعالیت بدنی است و در حالی که عامه مردم بر این باورند که چاقی نتیجه کم کاری شخصی است، کارشناسان میگویند که خود فرد نقش کمی در چاقی دارد وچاقی به استعداد ژنتیکی ما و محیطی که در آن زندگی میکنیم، افرادی که با آنها معاشرت داریم، داروها و چیزهای زیاد دیگری نیز بستگی دارد که خطر چاقی را افزایش میدهند و باعث افزایش وزن افراد میشوند. فرانچسکو برانکا توضیح میدهد بیشتر چاقی افرادربطی به انتخابهای شخصی ندارد.
او به «یاهو لایف» میگوید: «محل زندگی، میزان دسترسی ما به غذاها و نوشیدنیهای سالم و مقرون به صرفه و دسترسی به مکانهای نزدیک و ارزان برای فعالیت بدنی، همگی میتوانند بر وزن و سلامت تأثیر بگذارند. جالب است بدانید نابرابریهای نژادی و قومیتی در چاقی اثر دارند و نیاز به پرداختن به عوامل موثر بر سلامت و رفع موانع آن مانند فقر، تحصیل و مسکن در جهان به طور جدی حس میشود.
همچنین بخوانید: زندگی در نزدیکی رستوران برای شما ضرر دارد!
به همین دلیل است که محققان میگویند که پیشگیری از چاقی نیازمند مداخلات سطح بالا از طرف دولتها است. این به معنای آن است که ساختار جامعه باید بهگونهای باشد که انتخابهای سالمتر بهطور خودکار و آسانتر انجام شوند، عرضه جهانی غذا باید به انسانها برای داشتن انتخابهای سالمتر و میوهها و سبزیجات کافی و ایجاد محیطهایی با فرصتهایی برای مردم برای پیادهروی بیشتر و انجام فعالیتهای بدنی بیشتر کمک کند.
دکتر فرانچسکو برانکا در پایان میگوید: «امروزه اطلاعات زیادی درباره دلایل افزایش جهانی نرخ چاقی میدانیم اما فکر میکنم هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که ما آنها را نمیدانیم». و از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است کارشناسان میگویند باید توجه بیشتری به سیاستهای موثر برسلامتی و تاثیر آنها در کاهش نرخ چاقی بشود.
«کری جاستیچ»، یاهولایف
گروه ترجمه زندگی سالم